Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ankieta UM
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Mick
Info ze strony UM:

W związku z rozpoczęciem prac nad „Strategią miasta Dąbrowy Górniczej na lata 2007 – 2020” Wydział Strategii, Rozwoju i Promocji Miasta Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej uprzejmie prosi o wypełnienie ankiety:
http://www.dabrowa-gornicza.pl/index.php?nodeid=ankiety
pozdrawiam
No fajnie że UM bierze się za takie ankiety, tylko czy ktoś mi może wytłumaczyć czemu mają służyć te pytania. Niestety nie za bardzo wiem które z tych pytań ma coś wspólnego ze strategią miasta. Może ja nie jestem wystarczająco wykształcony.
mucha
Nie bardzo rozumiem pytanie nr 4...
Jakaś mało konkretna ta ankieta.
kwintosz
Szczerze musze przyznać, że wypełniając ankiete nie bardzo wiedziałem i wiem nawet teraz co ma jedno z drugim wspólnego? dry.gif Pytania dziwne, ale z drugiej strony skłaniające do myślenia o życiu w mieście oraz życiu samego miasta. :) Aczkolwiek czy pytania te pozwolą obrać kierunek strategii dla miasta.. nie wydaje mi się. Jak już to @mucha zauważył jak dla mnie jakoś mało konkretna ta ankieta.
Hator
tez wypelnilem ta magiczna ankiete
nie wiem kto ja pisal - ale napewno ta osoba raczej nei znala sie na rzeczy - vide pytanie 3 i 4

PS na putanie nr 6. Co chciałbyś zmienić w Dąbrowie Górniczej? odowiedzialem: prezydenta :)
pozdr

a tak na serio to mam nadzieje ze wyniki z pytan tych konkretniejszych posluza do opracowania jakichs sensownych koncepcji dla miasta. I tak sie cieszmy, ze to tylko ankieta w wer elektronicznej - pan Talkowski mogl rownie dobrze wydac decyzje o przeprowadzeniu sondazu wsrod mieszkancow na zywo (wcale by to nie bylo powiazane z wyborami wink.gif - naszczescie na to nei wpadl biggrin.gif
Sebastian22
heh ale anketa - beznadziejna...nic z niej nie wynika.
bzenek
QUOTE(Sebastian22 @ Nov 9 2006, 02:15 AM) *
heh ale anketa - beznadziejna...nic z niej nie wynika.

Co do samej ankiety to nie mam zdania. Podejrzewam jednak, że jest jakiś pomysł związany z Unią Europejską. Przy wielu różnych działaniach Unia wymaga przeprowadzenia tzw. konsultacji społecznych. Generalnie jest to zasada bardzo mądra ale zastosowana przez polskich urzedników przyjmuje często kuriozalne formy.

Co jest Twoim zdaniem najważniejszym wyróżnikiem mieszkańców Dąbrowy Górniczej?
Mam nieodparte wrażenie, że rzucanie śmieci i niedopałków gdzie popadnie. No i wyklejanie wszystkiego co się nie rusza ogłoszeniami w stylu "kredyty tanio". Tak mnie to jakoś ostatni drażni mad.gif
vacu
A ja nie wypełniłem, bo imho ankieta jest bez sensu. Nie rozumiem w ogóle co mają oznaczać np. pytania 1 i 5 - to my jesteśmy jakieś dziwolągi? Że niby czymś się różnimy od mieszkańców sąsiednich miast, wyznajemy inne wartości... IMO totalna bzdura, nie wiem czemu to ma służyć więc jak dla mnie strata czasu sad.gif

Z drugiej strony fajnie, że któś z UM o coś pyta mieszkańców tylko dlaczego o takie nieistotne pierdoły [a np. proponowane zmiany zamknięto w jednym pytaniu]...
:)
jesli to ma dotyczyc strategii miasta to sa to jakies kpiny z mieszkancow. Komus jest gorzej w UM. Nie bede na takie bzdury tracil czasu.

mam teorie - chyba ta ankieta jest po to zeby nie mozna bylo zarzucic obecnym wladzom ze nie zrobily nic w sprawie strategii. Niedawno pojawil sie ten temat na naszym forum.

Ciekawy jestem kto przygotowal ta ankiete - moze jakis kuzyn "rzetelnego kandydata na prezydenta XXIwieku" laugh.gif
kwintosz
Na stronie urzędu miejskiego pojawiła się ankieta dt. pracy UM:

Ankieta dotycząca jakości obsługi interesantów w Urzędzie Miejskim Dąbrowy Górniczej

Szanowni Państwo!
W związku z naszym zamiarem jak najlepszego dostosowania sposobu organizacji pracy tutejszego Urzędu do oczekiwań i wymagań Interesantów, chcielibyśmy tą drogą poznać Państwa zdanie w powyższej kwestii zadając kilka pytań. Prosimy o wypełnienie ankiety
w terminie do 15 marca br

www.dabrowa-gornicza.pl

Link do ankiety: ANKIETA

mod Hator: pozwolilem sobie przeniesc post do odp dzialu
Hator
o ankiecie i nie tylko:

Są już ankiety do ocen pracy dąbrowskich urzędników
dziś
Na stronach internetowych dąbrowskiego magistratu (www.dabrowa-gornicza.pl) oraz w punkcie obsługi interesanta znaleźć można ankiety, dzięki którym będzie wiadomo, jak dąbrowianie oceniają pracę swoich urzędników.

Ankietę warto wypełnić, bo uwagi mieszkańców są uwzględniane podczas organizacji pracy magistratu. Formularze wypełniane w ubiegłym roku dowodzą, że dąbrowianie pomysłów i interesujących spostrzeżeń o pracy i funkcjonowania urzędu mają wiele.

- Po opracowaniu wyników organizowane jest spotkanie, podczas którego zastanawiamy się, jakie są możliwości uwzględnienia uwag mieszkańców. Trzeba przyznać, że często są one zasadne, a nasi interesanci są bardzo spostrzegawczy - podkreśla Agnieszka Przybyszewska, pełnomocniczka ds. jakości Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej.

Dzięki ankietom w magistracie pojawiło się więcej miejsc siedzących dla osób, które czekają na obsługę, a do wydziału komunikacji wstawiono ksero.

- Interesanci zwrócili uwagę na to, że pracownicy wydziału komunikacji często wychodzą, żeby kserować dokumenty, co wydłuża czekanie na załatwienie spraw. Okazało się, że naczelnik już wcześniej starał się o ksero, ale uwagi mieszkańców pomogły sprawę jeszcze szybciej sfinalizować - twierdzi Agnieszka Przybyszewska.

Kolejny pomysł mieszkańców to przystanek autobusowy w pobliżu magistratu. Droga przy Urzędzie Miejskim już została poszerzona, zamontowano tam również sygnalizację świetlną, a teraz toczyć się będą w tej sprawie rozmowy z KZK GOP. Inne uwagi dąbrowian dotyczyły np. zapewnienia większego komfortu i dyskrecji osobom, które starają się na przykład o dodatki mieszkaniowe.

- Ci interesanci muszą opowiedzieć urzędnikowi między innymi o swojej sytuacji materialnej. To rzeczywiście trudne, gdy w kolejce słucha kilkanaście obcych osób. Sprawdzamy możliwość i koszty zainstalowania ścianek działowych, które odseparują interesanta od reszty czekających na swoją kolejkę - mówi Agnieszka Przybyszewska.

z DZ
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.