Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TV Telpol i jej program "informacyjny"
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Hator
jestem ciekaw Waszych spostrzezen i komentarzy odnosnie tego programu :)
Hator
nikt nie ma nic na ten temat do powiedzenia??? sad.gif
:)
do mnie telpol i jej kanal nie dociera. To dobrze czy zle? wink.gif
kwintosz
Ja również nie mam dostępu do tego kanału gdyż korzystam z UPC. Mógłbyś przybliżyć forumowiczom o ile da radę formułe programu??
Hator
hmmmm nie wiem czy to sie tak da opisac by jednoczesnie zachowac klimat tego programu biggrin.gif

program jest co tydzien - prowadzi go jakas Pani zajmujaca 3/4 obrazu (i to nie ze wzgledu na duzy zoom w kamerze biggrin.gif) - dalszy opis tejze kobiety moze lepiej przemilcze biggrin.gif

sama tresc programu to praktycznie nic innego jak PD w formie tv biggrin.gif Istny PRL - propagandowka jak przed 89. Kazdy z Was moglby pomyslec, ze redaktorem glownym "dziennika" jest Talkowski :)
Zero krytyki wladz. Panowie z najblizszego otoczenia prezydenta - Olszowka, Beben i inni to co tygodniowe gwiazdy programu. Chyba w mysl zasady tak jak w pisie - dzien bez zalosnych teorii Kuchcinskiego w tv jest dniem straconym.

Oczywiscie - jak na telewizyjna wersje PD przystalo - zamiast zajmowac sie powaznymi sprawami to dominuja reportaze kulturalne. A to z dyrektorem z PKZetu o 193 premierze Porwania Sabinek, a to z Pania Duraj Fert z DK Zabkowice o pasjonujacych turniejach szachistow itp. Relacje z muzeum sztygarki tez czesto goszcza i efektywnie wypelniaja czas antenowy dalsza nuda. Kolejna atrakcja - jak tylko cos sie "dzieje" - jest wizyta kamery u pan z kola gospodyn wiejskich.

Oczywiscie jaka gmina takie atrakcje - ostatnie hity wydarzeniowe to reportaze z dozynek i koncertu im. spisaka :) Teraz na dniach beda otwierac biblioteke wiec szykuje sie na kolejny propagandowy material o pasmie sukcesow i dynamnicznym rozwoju naszego miasta za rzadow mr T.

Normalnie parodia - ... ale jest swiatelko w tunelu - pania Zabe (ja tak uroczo okreslam prezenterke) w ostatnim, swiezym wydaniu informatora, zastapil jakis facet i pojawilo sie troche nomalniejszych tematow kosztem "hi culture". np byl wmiare ciekawy reportaz o przebudowie gosp wodno-sciekowej - tzn mozna bylo przynajmniej sie cos dowiedziec. Ale czy to zmiany na stale to sie okaze :)

Aaaa bym zapomnial - co tydzien tez jakis newsik jest o bibliotece, nie chodzi mi tu o temacie budowy biblioteki, ale o reportaze typu co ostatnio czytaja dabrowiacy, albo ze dokupili nowe regaly biggrin.gif

O dalszych niuansach i "ciekawych" reportazach postaram sie informowac na biezaco :)
PS mam karte tv wiec jak bede miec czas to postaram sie od czasu do czasu zgrywac kolejne pasjonujace wydania informatora i udostepniac np na rapidshare - jesli wogole jestescie zainteresowani marnowaniem sobie 30 minut zycia.
pozdr
Sebastian22
szkoda ze kazda kablówka ma swoj kanal informacyjny. Na telpolu jak widac lecą fajne rzeczy, pewno TV TOM tez cos nadaje "od siebie". Najgorzej mamy my - klienci UPC którzy maja tylko ogólny kanał UPC Info na którym leca reklamy i wiadomości techniczne firmy. UPC mogloby cos z tym zrobic mimo ze jest firmą ogolnopolska, ale najpierw miasto musialoby nadawac jednolity kanal dla wszystkich kablowek (moze zamiast TV Tr....) tongue.gif
Hator
dla wszystkich chetnych zapraszam do sciagniecia najswiezszego programu informacyjnego o dabrowie gorniczej 43/2006

plik wazy niecale 250 mb, trwa ponad 30 min
w aktualnosciach o:
- otwarcie biblioteki
- bieg jesieni
- otwarcie mopt
- wyborach samorzadowych
- ewakuacji hali wid-sport centrum
- koncercie dody
- planowanych zmianach w organizacji ruchu na okres 1 XI

PS gdy ktos mi poda jakis sensowny program, ktory lepiej ripuje z programu z karty tv, to postaram sie aby nastepne odcinki zajmowaly mniej miejsca

http://www.megaupload.com/?d=KJT7PSFB

radze sciagac bo nie wiem ile czasu pliki sa trzymane na megaupload.
:)
na megaupload to juz od dawna jest wiecznie tylko
"All download slots (500) assigned to your country (Poland) are in use.
Please try again later."

i slotow dla PL coraz mniej
Hator
rapidshare ma ograniczenia do 100mb na plik a poza tym predkosc uploadu to przerazajace 12 kB - jak :) sam te podzielone na 3 - pliki uploadujesz to prosze bardzo tongue.gif

na mega upload zaladowalem ten plik z predkoscia okolo 130kB/s

PS jak macie inne sensowne propozycje, gdzie moglbym to wrzucic nie ma sprawy.
PS2 :) - sprobuj zassac w innych nietypowych porach.

A tymczasem pozostaje nic innego jak walczyc z reszta polakow o slota na na MU :)
pozdr
vacu
OT:
Tutaj macie takie cudo do omijania limitów na MU wink.gif [Edycja (9.12.2006): Poprzedni link przestał działać, wrzucam więc link na inny serwer - tu już nie powinien zniknąć] :
http://msite.ovh.org/temp/megashare.rar

pees: w razie pytań - PW.

[Edycja]
Pod ww. linkiem jest programik dla ściągających z MU - należy do niego wkleić np. link hatora aby po kilkudziesięciu sekundach otrzymać bezpośredni link do pliku już bez limitów wink.gif

@hator - sprawdź PW wink.gif
Hator
ok - juz wiem co i jak

programik super :)

a czy filmik sciagneliscie ? jak sie wam podoba Dabrowski Informator Samorzadowy? biggrin.gif

PS cieszcie sie ze DIS prowadzi teraz jakis facet, bo jak wczesniej "zabka" zaczela setny raz przynudzac o Porwaniu Sabinek to juz osobiscie wolalem poogladac rysia z klanu :)
Sebastian22
Program bardzo ciekawy - ale co do strony technicznej to mogles skompresowac to DivXem lub Xvidem i poglosnic dzwiek - wszystko to za pomocą VirtualDuba. (programik darmowy)
Hator
jak bedzie czas to sie tym pobawie i zobacze czy cos sie da z tym zrobic - moze nast odcinek a moze dopiero potem
zobaczymy
PS wypowiedz Talkowskiego odnosnie remontu MOPT: "(...) wymienilismy yyy okno (...)" <rotfl>
padlem ze smiechu jak to uslyszalem biggrin.gif
pozdr
Sebastian22
to bylo niezle:P Tylko ten prezenter jakis.....sztywny;)
Hator
no niestety z braku wolnego czasu i zalatania nie udalo mni sie ostatecznie nagrac nowego odcinka telpol info (w pt zawsze leci juz nowy)
- karta tv nie jest u mnie na kompie wiec mam troche klopotu z organizacja :/ bo tak to by nie bylo problemu.

dzis ojciec mial czuwac i nagrac - dostal instrukcje co i jak no i nagral nie ten kanal co trzeba biggrin.gif
ale duzo nei straciliscie - program (widzialem go wczesniej) byl nudny jak flaki z olejem
w telegraficznym skrocie
-otwarcie muzeum po remoncie (a w nim wywiad z talkowskim, ktory sobie robil autoreklame-wsumie to to byl gwozdz programu - niezle polewy mialem biggrin.gif)
-ostatnia sesja rady miejskiej
- wreczenie stypendiow dzieciakom
-bardzo krotka wzmianka o zakonczeniu remontu na cieplaka i budowie swiatel na granicznej
-info o wyborach
-info o planowanych uroczystosciach zwiazanych z sw niepodleglosci
-zaproszenie na koncerty dody
no i chyba tyle
nast odcinek postaram sie juz osobiscie nagrac biggrin.gif
pozdr
Hator
oto wielkimi krokami nadchodzi kolejny odcinek tv telpol i jej mega super porcji news'ow

Telppol 45

wrazie problemow ze slotami przypominam o "wspomagaczu" od vacu - jezeli ktos go nie ma moge podeslac na mail'a (adres na PM najlepiej) badz podaje nazwe to se wyszukajta na googielku tongue.gif
MEGASHARELINK5.1 - chyba nie bedzie problemu ze znalezieniem :)

albo paska Mega Upload - ktory jest do zassania z oficjalnej strony MU

pozdro i have fun :)

ps w odcinku jeden z ostatnich wywiadow Talka jako prezydenta - mysle ze warto miec, by w przyszlosci pokazac potomstwu ku przestrodze biggrin.gif
ps2 probowalem dodac programik w zalaczniku ale se ne da :/
Mick
Oglądałem całkiem niedawno jeden wywiad z Talkiem w Telpolu. Scenerią były wnętrza Muzeum - "niezwykle nowoczesnego".
Mówił on tam coś o tym, że ma już mnóstwo odznaczeń za krzewienie kultury, ale kolejne przyjmuje z uznaniem (czy coś takiego), bo akurat mu znowu przyznali. A potem zwalił mnie z nóg mówiąc jakim jest fantastycznym gospodarzem miasta, po przecież ma silną podbudowę teoretyczną - jest bowiem nasz były prezydent ekspertem i praktykiem w dziedzinach zarządzania, naukowej organizacji pracy, heurystyki (umiejętność wykrywania nowych faktów oraz znajdywania związków między faktami) oraz prakseologii (inaczej teorii sprawnego działania !!! tak, tak!).
Uwielbiam takie programy, gdy dziennikarz robi za statyw do mikrofonu.

Myślę, że Tale zgodziłby się na udział w czacie przedwyborczym tylko wtedy, gdyby to dziennikarka Telpolu zadawała mu pytania. A nie jakaś forumowa tłuszcza :)
Hator
mick = gratuluje pamieci - to dokladnie ten wywiad - rotfl'owalem i lol'owalem na lewo i prawo jak jerzyk zaczol sie chwalic swoja fachowoscia biggrin.gif

swoja droga : statyw=dziennikarz telpolowski - idealnie opisales programy tego kanalu biggrin.gif
pulsatilla1214
Tylko z tą umiejętnością sprawnego myślenia, abstrahując od dotychczasowej drogi życiowej i osiągnięć, niestety po 70-tce u niektórych bywa nieciekawie.............

P.S.

Dowiedzione naukowo - jesli chodzi o światłość umysłu - wszyscy wybitni matematycy szczyt swoich dokonań naukowych mają w wieku około 30-35 lat. Pod rozwagę ten taki mały off-topic rolleyes.gif
Rivendell
Program, jak program. Szczerze wolę pooglądać sobie Tefałen 24, niż słuchać o tym, co dzieje się w mieście i czy Doda rzeczywiście przyjedzie na koncert, czy może wybije sobie zęby chodząc na niebotycznych obcasach.
W sumie widziałam chyba jeden fajny reportaż, w którym na pytania odpowiadał taki sympatycznie wyglądający Pan, a mówił on na temat naszego wspaniałego neogotyckiego kościoła ;]
Hator
wiem ze ten program ma sie ni jak do rzetelnego zrodla informacji - juz nie mowiac o ubogiej liczbie wiadomosci gosp. co sie odbija na przesyt wiadomosci o kulturze.
ale z drugiej strony - zawsze milo jest miec wlasne wiadomosci dabrowskie - nawet jakie one by niebyly - moze zaczniemy sami mailowac do Telpolu z podopowiedziami o dobor tematyki - jestem ciekawy jak na to zareaguja :)
Hator
nie nagrywalem wam TELPOLa z tego tyg bo jest poprostu zalosny - nic w tym odc nie ma (slownie ZERO)

PS jedyna ciekawostka to wywiad z naszym znajomkiem z forum drygiem - odnosnie projektu "bezpieczne gory"

moze bedzie cos w nowym odc fajnego - wtedy nagram
pozdr
Mick
QUOTE(Hator @ Nov 29 2006, 11:36 PM) *
nie nagrywalem wam TELPOLa z tego tyg bo jest poprostu zalosny - nic w tym odc nie ma (slownie ZERO)

PS jedyna ciekawostka to wywiad z naszym znajomkiem z forum drygiem - odnosnie projektu "bezpieczne gory"

moze bedzie cos w nowym odc fajnego - wtedy nagram
pozdr

@ Hator - A gdzie udostępniasz archiwalne odcinki?
Hator
mick - przejrzyj caly watek - sam tam linki do programow na megaupload i wspomagacz do sciagania (jak co to tez go mam na kompie i moge podeslac na mail)
pozdr
Hator
ost odc telpolu to dalej opowiesci z cyklu kacik milosnikow kultury dabrowskiej

jedyne na co bylo warto rzucic okiem to krociutki wywiad z nowym prezydentem i nowa przewodniczaca RM - mialem ten kawalek nagrac ale ost mam problemy z wolnym czasem, byciem w domu i dostaniem sie do laptopa :) - jakby karta byla u mnie na kompie to by nie bylo problemu...

moze jak w nowym odc bedzie cos fajnego to zgram - o ile ktos to jeszcze sciaga...
sciaga to ktos?? czy tylko odwalam "syzyfówkę" ? :)
pozdr
kwintosz
Napewno warto to robić, bo część z forumowiczów skorzysta. :) Nawet jestem za tym, o ile nie zajmuje Ci to aż tak dużo czasu, wrzucanie każdego odcinka. dry.gif Nawet gdy tam nic nie ma ciekawego jak piszesz. W końcu miasto to nie tylko władze i problemy.. wink.gif chętnie poznam inne ciekawe rzeczy dotyczące naszego miasta, jego przyrodę, kulturę, ludzi. Przecież nie każdy lubi to samo, może ktoś inny dostrzegnie w tym co uważasz za nie istotne coś ciekawego dla siebie. cool.gif Tak więc, syzyfówka to napewno nie będzie..
Hator
dobra - postaram sie byc regularny niezaleznie od tresci programu biggrin.gif
pozdr
Mick
@Hator jeśli możesz to ściągaj to dalej, bo właśnie się Telpola pozbyłem i może jeszcze przeoczyłbym jakieś ważne dla miasta wydarzenie :) :)

Swoją szosą fajny byłby materiał w Telpolu pt: "Hator u Prezydenta" :)
pzdr
pulsatilla1214
Próbowalem kilka razy skorzystać, ale chyba zbyt słabo znam się na zawiłościach technicznych aby z tym problemem sie uporać... Mimo , że ściągnałem z tamtego linku ten programik do mega download wink.gif

unsure.gif
Hator
przypominam ze istnieje jeszcze program, ktory tworzy link do programow sciagajacych z netu (np flashget) i wtedy taki flashget bez problemu z tym sobie daje rade

pisal o tym vacu w tym temacie ale link juz do programiku niestety nie dziala... choc ja i pewnie niekorzy forumowicze maja go sciagnietego - jak co to prosze podawac maila na PM to przesle :)
pozdr
Hator
fresh meat :)
czyli telpol nr 50 - a w nim m.in. wywiad z prezydentem.

http://www.megaupload.com/?d=M5RU2569

wczesniejszego odc sie nie dalo - akurat mialem czas w srode by nagrac a jak na zlosc po 18 (bo o tej godzinie leci) byl ciagle neibieski ekran na kanale i nic nie szlo w programie :/

takze nudny 49 - w ktorym nic nie bylo - musicie sobie darowac tongue.gif
pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.