hmmmm nie wiem czy to sie tak da opisac by jednoczesnie zachowac klimat tego programu

program jest co tydzien - prowadzi go jakas Pani zajmujaca 3/4 obrazu (i to nie ze wzgledu na duzy zoom w kamerze

) - dalszy opis tejze kobiety moze lepiej przemilcze

sama tresc programu to praktycznie nic innego jak PD w formie tv

Istny PRL - propagandowka jak przed 89. Kazdy z Was moglby pomyslec, ze redaktorem glownym "dziennika" jest Talkowski :)
Zero krytyki wladz. Panowie z najblizszego otoczenia prezydenta - Olszowka, Beben i inni to co tygodniowe gwiazdy programu. Chyba w mysl zasady tak jak w pisie - dzien bez zalosnych teorii Kuchcinskiego w tv jest dniem straconym.
Oczywiscie - jak na telewizyjna wersje PD przystalo - zamiast zajmowac sie powaznymi sprawami to dominuja reportaze kulturalne. A to z dyrektorem z PKZetu o 193 premierze Porwania Sabinek, a to z Pania Duraj Fert z DK Zabkowice o pasjonujacych turniejach szachistow itp. Relacje z muzeum sztygarki tez czesto goszcza i efektywnie wypelniaja czas antenowy dalsza nuda. Kolejna atrakcja - jak tylko cos sie "dzieje" - jest wizyta kamery u pan z kola gospodyn wiejskich.
Oczywiscie jaka gmina takie atrakcje - ostatnie hity wydarzeniowe to reportaze z dozynek i koncertu im. spisaka :) Teraz na dniach beda otwierac biblioteke wiec szykuje sie na kolejny propagandowy material o pasmie sukcesow i dynamnicznym rozwoju naszego miasta za rzadow mr T.
Normalnie parodia - ... ale jest swiatelko w tunelu - pania Zabe (ja tak uroczo okreslam prezenterke) w ostatnim, swiezym wydaniu informatora, zastapil jakis facet i pojawilo sie troche nomalniejszych tematow kosztem "hi culture". np byl wmiare ciekawy reportaz o przebudowie gosp wodno-sciekowej - tzn mozna bylo przynajmniej sie cos dowiedziec. Ale czy to zmiany na stale to sie okaze :)
Aaaa bym zapomnial - co tydzien tez jakis newsik jest o bibliotece, nie chodzi mi tu o temacie budowy biblioteki, ale o reportaze typu co ostatnio czytaja dabrowiacy, albo ze dokupili nowe regaly

O dalszych niuansach i "ciekawych" reportazach postaram sie informowac na biezaco :)
PS mam karte tv wiec jak bede miec czas to postaram sie od czasu do czasu zgrywac kolejne pasjonujace wydania informatora i udostepniac np na rapidshare - jesli wogole jestescie zainteresowani marnowaniem sobie 30 minut zycia.
pozdr