CYTAT(krzyhu @ wto, 20 lut 2024 - 18:29)

Jeżeli ten filmik jest kręcony z Twojego okna, to masz w "swojej" części bloku 11 pięter + parter, a więc również wentylację wymuszoną. Jak nie wierzysz, to zadzwoń do spółdzielni i zapytaj.

Abstrahując od tego, czy Ci huczy blok, czy delikatesy, to nie mam pojęcia, jakim cudem chciałbyś słyszeć biedrę? Przecież od niej oddziela Cię kilkaset metrów i wielki blok Dąbrowskiego 30.
Biedra lubi się włączać w nocy na maksa. A co do Delikatesów. Ten hałas z jej wentylacji potrafi się nieść dobre kilkaset metrów w dal. Nawet jak jesteś przy biedrze albo jak idziesz w kierunku przychodni. Wszędzie ten hałas słychać. Ale zdecydowanie najgłośniej jest przy boisku na środku.
Zabudowa jest tutaj bardzo gęsta wieżowców (bloków na osiedlu jest mało są do max 4 pięter głównie wszędzie są wieżowce 4 segmentowe).
Echo wentylacji niesie się pomiędzy blokami odbiją dźwięk dlatego nie jest łatwo zlokalizować winowajcę i może ci się wdawać że to całe osiedle tak buczy.
Miałem w domu podobnie raz w roku z przeciwnego kierunku daleko bo ze 2km grali w plenerze imprezę a dźwięk był słyszany z przeciwnego kierunku tylko dlatego że miałem przed oknem ścianę domu sąsiada która odbijała dźwięk z drugiej strony.
Tutaj zachodzi to samo zjawisko tylko wielokrotnie zwiększone. Delikatesy hałasują i dźwięk się odbija między wszystkimi wieżowcami. I dźwięk jest na całym osiedlu.
Nadal mnie najbardziej dziwi że nie ma żadnych sprzeciwów co do tych sklepów które jakiś inteligent dostał pozwolenie na postawienie w samym środku osiedla wieżowców i bloków. Ciekawe kto dał na to pozwolenie..... Ale że tak hałasują te sklepy na osiedlu to jest to niedopuszczalne.
Chyba że jak mieszka się całe życie tutaj to może nie przeszkadza ???? Nie wiem nie wnikam ale chcę się pozbyć tego hałasu najlepiej całkowicie aby całe osiedle stało się spokojną okolicą bo obecnie nie jest nią co mnie zaskoczyło..........