Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Elektryk samochodowy - immobiliser (Renault)
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
marcinem
Potrzebuję namiar na lokalnego speca (elektryka) zdolnego przywrócić do życia immobiliser w Thalii z 2003 r. Immo nie rozpoznaje kluczyków po spadku napięcia, podobno taki "urok" Renaultów.
Do załatwienia sprawy potrzebny jest jakiś moduł (komputer) diagnostyczny.

Dzięki z góry.
Leszek
Ja swojego francuza przeważnie zawożę do Czeladzi na Wiosenną, KNB obok dawnej zajezdni na Piaskach.
marcinem
Bedzie hol, wole jak najblizej, ale dzieki.

vacu
CYTAT(marcinem @ pon, 13 lip 2015 - 14:30) *
Bedzie hol, wole jak najblizej, ale dzieki.

Byłem kiedyś z kumplem u jakiegoś magika od francuzów na ul. Narodowej (przecznica Cupiałą, taka uliczka wyłożona kostką), kumpel miał spalony komputer od klimatyzacji, ziomek poprzelutowywał jakieś scalaki i za jakieś grosze klima działała jak nowa. Jest jeden problem, to nie był warsztat tylko koleżka to robił w domu a ja tam byłem raz i nie pamiętam dokładnie gdzie to było. A z kumplem z pewnych przyczyn już nie mam kontaktu. Może znasz kogoś w tamtych okolicach, koleżka powinien być w okolicach trzydziestki (w sensie - wiek ok. 30), może go skojarzą?
Ale może ktoś z forum kojarzy gościa?
ko ko
Ja polecam kolesi z Armaru na ul. Długiej (domki)

Kolesie specjalizują się w Car Audio i wszelakich zabezpieczeniach samochodowych.
Miałem raz problem z alarmem w swoim aucie i kiedy do nich podszedłem to koleś spojrzał tylko na pilota, już wiedział co to za alarm i powiedział mi co i jak... więc naprawdę dobrzy z nich magicy...
Leszek
Widać zależy, na kogo tam trafisz - kilka lat temu podjechałem, żeby podłączyli mi nowe radio tak, żeby działało bez przekręconego kluczyka. Gość najpierw mnie przekonywał, że w moim samochodzie to niemożliwe, dopiero, kiedy mu powiedziałem, że poprzednie było tak właśnie podłączone zaczął coś dłubać. Spalił bezpieczniki, kombinował ładnych parę minut z kabelkami, dał radę dopiero jak znalazłem stare złącze i zobaczył, jak tam to było zrobione...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.