Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeansy klasyczne
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
xMarcinx
Ktoś może polecić jakiś sklep gdzie można kupic klasyczne jeansy w kolorze dry/unwashed/raw denim o fasonie slim regular (standardowa góra, nieco węższe nogawki) do 350zl.
Przeleciałem w centrach handlowych wszystkie przeznaczone na rynek polski levisy/wranglery/lee i poza fajnymi kolorami to fasonu takiego nie znalazłem. Jak pas i biodra dobre to nogawka a to za waska a to za szeroka. Sporo ponad 40 rożnych spodni przymierzem przez 2 miesiące i nic. Żeby nie bylo ze ja jakis dziwny, mam jeansy od tom tailor (regular slim) leza idealnie i j&j nick ze starych produkcji i też sa idealne. Czy na prawde nie da się w dg Polsce dostac klasycznych spodni z węższa nogawka, tylko od razu muszą to być biodrówki bez miejsca na 4 litery? Jakaś firma szyje jeszcze takie spodnie by wysokość stanu była normalna, wyższa a nogawki węższe? blink.gif
vacu
CYTAT(xMarcinx @ nie, 15 lut 2015 - 21:00) *
Ktoś może polecić jakiś sklep gdzie można kupic klasyczne jeansy w kolorze dry/unwashed/raw denim o fasonie slim regular (standardowa góra, nieco węższe nogawki) do 350zl.
Przeleciałem w centrach handlowych wszystkie przeznaczone na rynek polski levisy/wranglery/lee i poza fajnymi kolorami to fasonu takiego nie znalazłem. Jak pas i biodra dobre to nogawka a to za waska a to za szeroka. Sporo ponad 40 rożnych spodni przymierzem przez 2 miesiące i nic. Żeby nie bylo ze ja jakis dziwny, mam jeansy od tom tailor (regular slim) leza idealnie i j&j nick ze starych produkcji i też sa idealne. Czy na prawde nie da się w dg Polsce dostac klasycznych spodni z węższa nogawka, tylko od razu muszą to być biodrówki bez miejsca na 4 litery? Jakaś firma szyje jeszcze takie spodnie by wysokość stanu była normalna, wyższa a nogawki węższe? blink.gif

Hehe ja co prawda szukałem nieco innych ale np. jak ostatnio mówię, że ja do cholery nie chcę żeby mi się zwężały ku dołowi to mi mówią, że taka moda i albo biorę co jest albo do widzenia :/ Ostatecznie jedyny sklep gdzie mieli jeszcze do niedawna jakieś bardziej klasyczne modele to był Levis w Plejadzie aczkolwiek nie polecam, nie dałem mało a spodnie rozpadły się po pół roku (materiał się rozszedł w kokolicach kroku).
Czasami da radę coś znaleźć w Fashion house jako, że mają tam mam wrażenie sort z kilku sezonów, ew. w TK Max widziałem też bardziej klasyczne modele ale tam to loteria, raz trafisz raz nie, tam trzeba bywać regularnie.
xMarcinx
W tkeju jestem co jakiś czas i malo kiedy idzie cos kupic w sensownej cenie i w swoim rozmiarze, ale czasem na prawdę warto. Co do Fashion house nie bylem, przejadę się w tygodniu.
krakowc
A miałam polecać właśnie lee albo levisy-bo to klasyka przecież.:-) W TK ,jak już ktoś napisał,czasem coś się trafi,ale nie ma reguły. Uwielbiam za to kupować tam różne drobiazgi,bo są super i dużo promocji.
Bartek
Silesia Jeans w Galerii Katowickiej, mają też swoją www.
Leszek
Ostatnio w miarę klasyczne kroje mieli w Mustangu, ale niestety jakościowo są gorsze od Wranglerów (Levi's niestety jakość materiału mają ostatnio znacznie gorszą niż kiedyś).
Ja ostatnio poddałem się próbując kupić dżinsy bez dodatku stretchu...
Niestety w moim przypadku muszę najpierw podać żądany rozmiar (głównym problemem jest długość) i potem ew. wybrać z tych 4 czy 5 modeli, które akurat ten rozmiar mają.
savalas
http://www.urbancity.pl/p/spodnie-jeansowe-62-k tutaj jako, że to sklep z ciuchami niby dla hip hopowców, można znaleść jeansy z różnych, czasem dziwnych krojów i rozmiarów. Nie ma już w ofercie takich sklepów, worów z krokiem w kolanie, więc można czasem wybrać markowe spodnie, całkiem wyjściowe
vacu
CYTAT(savalas @ czw, 19 lut 2015 - 08:26) *
http://www.urbancity.pl/p/spodnie-jeansowe-62-k tutaj jako, że to sklep z ciuchami niby dla hip hopowców, można znaleść jeansy z różnych, czasem dziwnych krojów i rozmiarów. Nie ma już w ofercie takich sklepów, worów z krokiem w kolanie, więc można czasem wybrać markowe spodnie, całkiem wyjściowe

Kupujesz tam? Jakoßciowo te ubrania sæ OK? Pytam bo akurat ja widze spodnie jakich szukam tongue.gif tylko jakos tanie w porownaniu z innymi sklepami wiec ciekawy jestem jak z jakoscia.
menago
ja sie moge wypowiedziec tylko odnośnie Carhartta (do znalezienia w wielu sklepach w kraju).
ich produkty sa bardzo dobrej jakosci, warte pieniedzy i maja pozytywne opinie. sam mam 4 pary od 2 lat i nie ma zadnych zastrzerzen, ktore mialem i mam np do levis'ow 501...
xMarcinx
Dzieki za link. Te elade wygladaja ok. W FH dowiedzialem sie tylko ze z wranglerow to tylko wycofywany model Ben bylby na mnie jesli chodzi o kroj. Na dniach mam dostac wykonane z japonskiego denimu edwiny jak mi nie przypasuja, to sprawdze te elade.
Seba76
Na zalando też mają duży wybór, ale i wysokie ceny smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.