CYTAT(symatowicz @ sob, 20 gru 2014 - 14:04)

Czy możecie mi doradzić w kwestii książek. Uwielbiam czytać i pochłonąłem już niemalże wszytsko co było dostępne. Każdy rodzaj książek połykam, choć najbardziej lubię kryminały. Znacie jakieś nowe nazwiska na rynku książek? Obecnie coraz więcej pojawia się osób, których książki podbijają serca czytelników. Kilka takich „perełek” już udało mi się znaleźć, ale jest to ciągle za mało. Kocham książki i każdą wolną chwilę poświęcam na czytanie. Szukam nowości. Nieznanych autorów, którzy mogą stworzyć doskonałą książkę. Najbardziej cenię sobie kryminały, ale każdy rodzaj może być. Rozważę każdą propozycję, bo mi już brakuje pomysłów na dobre książki. Jak dla mnie te popularne książki są nieco przereklamowane. Ja wolę odkrywać nowych pisarzy. Macie jakieś sprawdzone nazwiska, które z czystym sercem możecie polecić? Chciałbym, żeby były to dobre książki nowych osób w świecie literackim. Wybić się ciężko w książkach, dlatego jest szansa na kupienie ciekawej książki za niewielkie pieniądze. Ale są jeszcze tacy fanatycy jak ja i może będzie jakaś ciekawa pozycja z nowości, która mnie zainteresuje. Podpowiecie mi coś.
Z naszego poletka polecam Zygmunta Miłoszeskiego. Fajna jest też literatura i film szwedzki z pisarzy np. Jo Nesbo
http://szwedzkiekryminaly.pl/ Świetne są również kryminalne seriale szwedzkie