Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzik w centrum miasta
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Przyroda
beata
W dniu dzisiejszym w godzinach południowych wracając z ZUS-u na ulicy Kościuszki spacerował sobie mały dzik.Niestety nie udało mi się strzelić fotki.Dąbrowa chyba naprawdę staje się Zieloną Dąbrową biggrin.gif
Leszek
Jako zdeklarowany złośliwiec nie mogę się oprzeć - z Twojego posta wynika, że dzik wracał z ZUS laugh.gif
beata
CYTAT(Leszek @ wto, 07 paź 2014 - 15:40) *
Jako zdeklarowany złośliwiec nie mogę się oprzeć - z Twojego posta wynika, że dzik wracał z ZUS laugh.gif

Sorki za szybko pisałam Wracając z ZUS widziałam spacerującego Dzika
Leszek
Uff smile2.gif
Nic nie poradzę na to, że mam alergię na złe stosowanie imiesłowów wink.gif
Slyzaba
Kilka razy w parku Hallera widziałem zające ale dzik (nieważne czy z ZUSu czy nie smile2.gif) to jak wisienka na torcie.
Bathurst
Wbrew pozorom to zjawisko jest nagminne i nasila sie w ostatnich latach. Zwierzeta jako istototy inteligentne
i znajace lepiej niz ludzie sztuke efektywnego pozyskiwania
energii wola isc zerowac do miasta gdzie resztek pod dostatkiem
niz do lasu. Ot taki swiat - cywilizacja jedt ponetniejsza niz dzikosc
nawet dla dzikow;-) prosze o przeniesienie watku do dzialu przyroda
Zibar
Dzik jaki jest każdy widzi smile.gif

Inspektor na...

Kliknij, aby zobaczyć załącznik

pulsatilla1214
Ale cwaniak - zamiast się męczyć ryciem wparował na przekopane miejsca na dżdżownice laugh.gif PS W zeszłym roku stadko kilkunastu młodych, chyba z dwoma lochami, paradowało pod Intermarche.
agata.koszutska
A to wszystko wina ludzi bo dziki grzebią w śmieciach w poszukiwaniu jedzenia. To wszystko nasza wina że marnujemy jedzenie i się zanęcają dziki i inne nie proszone goście np szczury.
pasqudek
@agata: a wycinka drzew? brak możliwości odstrzału zwierząt?
niszczenie miejsc bytowania dla zwierząt?

Jakiś czas temu były na Kasprzaka; w tym przy śmietniku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.