W dniu dzisiejszym w godzinach południowych wracając z ZUS-u na ulicy Kościuszki spacerował sobie mały dzik.Niestety nie udało mi się strzelić fotki.Dąbrowa chyba naprawdę staje się Zieloną Dąbrową
Leszek
Tue, 07 Oct 2014 - 18:40
Jako zdeklarowany złośliwiec nie mogę się oprzeć - z Twojego posta wynika, że dzik wracał z ZUS
beata
Tue, 07 Oct 2014 - 18:44
CYTAT(Leszek @ wto, 07 paź 2014 - 15:40)
Jako zdeklarowany złośliwiec nie mogę się oprzeć - z Twojego posta wynika, że dzik wracał z ZUS
Sorki za szybko pisałam Wracając z ZUS widziałam spacerującego Dzika
Leszek
Tue, 07 Oct 2014 - 18:50
Uff Nic nie poradzę na to, że mam alergię na złe stosowanie imiesłowów
Slyzaba
Tue, 07 Oct 2014 - 19:47
Kilka razy w parku Hallera widziałem zające ale dzik (nieważne czy z ZUSu czy nie ) to jak wisienka na torcie.
Bathurst
Thu, 09 Oct 2014 - 13:06
Wbrew pozorom to zjawisko jest nagminne i nasila sie w ostatnich latach. Zwierzeta jako istototy inteligentne i znajace lepiej niz ludzie sztuke efektywnego pozyskiwania energii wola isc zerowac do miasta gdzie resztek pod dostatkiem niz do lasu. Ot taki swiat - cywilizacja jedt ponetniejsza niz dzikosc nawet dla dzikow;-) prosze o przeniesienie watku do dzialu przyroda
Ale cwaniak - zamiast się męczyć ryciem wparował na przekopane miejsca na dżdżownice PS W zeszłym roku stadko kilkunastu młodych, chyba z dwoma lochami, paradowało pod Intermarche.
agata.koszutska
Wed, 08 May 2024 - 14:04
A to wszystko wina ludzi bo dziki grzebią w śmieciach w poszukiwaniu jedzenia. To wszystko nasza wina że marnujemy jedzenie i się zanęcają dziki i inne nie proszone goście np szczury.
pasqudek
Wed, 08 May 2024 - 22:37
@agata: a wycinka drzew? brak możliwości odstrzału zwierząt? niszczenie miejsc bytowania dla zwierząt?
Jakiś czas temu były na Kasprzaka; w tym przy śmietniku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.