Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ostrzenie noży
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Leszek
Czy znacie w Dąbrowie (ewentualnie okolicach) jakiś punkt, zajmujący się ostrzeniem noży, nożyczek etc.?
xMarcinx
prawdopodobnie na alejach tam gdzie kosy i kosiarki, tyle ze tam mi ostrzyli łańcuch do pilarki ale teoretycznie mogą
sandwich
CYTAT(Leszek @ pon, 16 cze 2014 - 14:45) *
Czy znacie w Dąbrowie (ewentualnie okolicach) jakiś punkt, zajmujący się ostrzeniem noży, nożyczek etc.?

Jeszcze nie tak dawno(parę lat) widziałem na Mickiewicza faceta, który krzyczał "nooooooże, noooożyczki ostrze".
Trochę unowocześniony, bo ciągnął wózek z akumulatorem i silniczkiem. Kiedyś to się nogą napędzało.

Ja to mam w domu porządną osełkę i regularnie sobie sam ostrzę. Z kuchennych noży mam brzytwy. Ale to musi być nóz, a nie popierdółka. Najlepsze są tradycyjne Gerlachy z dobrej stali.
mawwm

3-go Maja - przejście do Sienkiewicza, chyba trzecia budka po prawej stronie, gość potrafi nawet sitko do maszynki do mięsa naostrzyć!
st1111
CYTAT(mawwm @ wto, 17 cze 2014 - 04:53) *

3-go Maja - przejście do Sienkiewicza, chyba trzecia budka po prawej stronie, gość potrafi nawet sitko do maszynki do mięsa naostrzyć!

Tyle że na razie budka rozwalona.
BogorJan
a W Gołonogu w blaszaku nie było czasem w punkcie dorabiania kluczy wywieszki
ostrzenie noży, nożyczek.

Jak Masz jakiś dobry nóż to tylko ostrzenie z ręki wchodzi w grę,
polecam diamenty z lidla czasem się pojawiają
https://www.google.pl/search?q=lidl+ostrza%...tml%3B530%3B619
muzzy
Polecam stalkę - ostrzysz szybko, w razie czego kilka pociągnięć ostrza i masz naprawdę ostry nóż, ja używam stalki nawet w czasie krojenia, jeśli czuję, że nóż zaczyna się tępić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.