Wygląda to tak (oczywiście z opcją powiększenia, obracania, zmiany perspektywy etc):
maseur
Thu, 29 May 2014 - 18:08
Bardzo fajna zabawka )
Slyzaba
Fri, 30 May 2014 - 20:12
Coś jeszcze lepszego mam na mailu od Tomka S. - szczegóły niebawem ;-). Może uda się jego zachęcić, żeby jeszcze kilka map nałożył na google...
kusmanek
Sun, 15 Jun 2014 - 15:24
To jeszcze coś ode mnie: http://mapy2.kusmanek.cba.pl Póki co, w bardzo wczesnej wersji beta. Wymaga wtyczki do Google Earth w przeglądarce. Jeszcze nie rozgryzłem, jak dodać suwak przezroczystości, ale pracuję nad tym :-)
Slyzaba
Tue, 17 Jun 2014 - 00:09
kusmanek - a może pomocny będzie Tomasz S., który wcześniej wysłał do mnie *.kmz?
kusmanek
Tue, 17 Jun 2014 - 10:12
CYTAT(Slyzaba @ wto, 17 cze 2014 - 00:09)
kusmanek - a może pomocny będzie Tomasz S., który wcześniej wysłał do mnie *.kmz?
Zobaczymy Na razie próbuję to rozgryźć samemu Dodałem nawigację i warstwę z nazwami i przebiegiem współczesnych ulic oraz granic administracyjnych.
olo
Thu, 20 Nov 2014 - 14:25
Polecam: mapy na pasku historii Załadować moduł "mapy podstawowe" a następnie "archiwum" Jeśli się dokładnie przyjrzeć to można odnaleźć projekty dróg i ulic oraz coś co jest zaznaczone czerwoną, przerywaną linią i nazwane I wariant BRK Katowice. Ktoś ma pomysł co to mogło być? Ten napis jest nad kopalnią Sosnowiec przy ulicy Zagórskiej.
Slyzaba
Fri, 21 Nov 2014 - 21:18
olo - dzięki za link. Super to zrobili z tym archiwalnymi mapami. Polecam oś czasu - można to samo miejsce prześledzić 'mapowo' na przestrzeni kilkudziesięciu lat.