Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Internet
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Dąbrowiak
Witam
Proszę pilne o informację. Do domu jednorodzinnego w Dąbrowie, gdzie nie ma podłączenia TP potrzebuję internet. Proszę doradźcie czy mobilny czy inwestować w Neostradę. Czy jeszcze coś innego. W domu podłączone będą co najmniej 2 komputery.
Slyzaba
Z mobilnym to jak wróżenie z fusów ;-). Najlepiej wziąć pakietówkę na przetestowanie (z możliwością zwrotu) - ja mam z orange i w różnych miejscach DG wyniki są naprawdę różne.
kopiko
CYTAT(Dąbrowiak @ pon, 24 mar 2014 - 13:33) *
Witam
Proszę pilne o informację. Do domu jednorodzinnego w Dąbrowie, gdzie nie ma podłączenia TP potrzebuję internet. Proszę doradźcie czy mobilny czy inwestować w Neostradę. Czy jeszcze coś innego. W domu podłączone będą co najmniej 2 komputery.

Jaki rejon? W różnych częściach DG działąją różne firmy, ja korzystam z dg-net (okolice górki gołonoskiej).
Dąbrowiak
Tez okolice górki. A jaki masz internet na kablu czy nie? I jakie opłaty w porownaniu z prędkością. Czy sa limity?
kopiko
CYTAT(Dąbrowiak @ wto, 25 mar 2014 - 08:40) *
Tez okolice górki. A jaki masz internet na kablu czy nie? I jakie opłaty w porownaniu z prędkością. Czy sa limity?

Mam radiowy - najtańszy pakiet - 4MB za 39 zł, robi się z tego 6M bo opłacam faktury do 7 danego miesiąca. Nie ma limitów. W najbliższym czasie mają ciągnąć światłowód wzdłuż ul. Gwardii Ludowej, więc będzie można przejść na kabel. Tak sobie myślę, że ta inwestycja to głównie w związku z budową nowej siedziby firmy Simple na końcu ulicy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.