Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalatorzy Routerów
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
beata
Witam,mam pytanie czy ktoś wie czy w Dąbrowie znajdę osobę, która zainstalowałaby oczywiście odpłatnie router Linksys abym mogła korzystać z internetu przez Wi Fi a nie przez kabel.
mawwm
CYTAT(beata @ pią, 14 lut 2014 - 08:19) *
Witam,mam pytanie czy ktoś wie czy w Dąbrowie znajdę osobę, która zainstalowałaby oczywiście odpłatnie router Linksys abym mogła korzystać z internetu przez Wi Fi a nie przez kabel.

a od jakiego dostawcy masz net'a?
teoretycznie to proste:
podpinasz router, podpinasz po drucie RJ45 komputer, wpisujesz w przeglądarkę: 192.168.1.1, wpisujesz hasło i login (od dostawcy internetu), jeszcze tylko w laptopie podajesz SSID (albo udostępniasz dla wszystkich) i seeeeeerfujesz po wifi
Slyzaba
Każdy dostawca udostępnia takie informacje na swojej stronie internetowej - podaj tylko jego nazwę to pomożemy.
beata
CYTAT(Slyzaba @ pią, 14 lut 2014 - 07:54) *
Każdy dostawca udostępnia takie informacje na swojej stronie internetowej - podaj tylko jego nazwę to pomożemy.

Internet mam z DG Net i teoretycznie jak podłączam router przez ten kabel to w routerze jest net le nie puszcza go przez Wi Fi
ko ko
CYTAT(beata @ pią, 14 lut 2014 - 10:11) *

Internet mam z DG Net i teoretycznie jak podłączam router przez ten kabel to w routerze jest net le nie puszcza go przez Wi Fi

Z tego co pamiętam to linksysy domyślnie mają wyłączone WI-FI i trzeba je włączyć w konfiguracji routera.

Jeżeli miałaś do routera dołączoną płytkę to skorzystaj z niej (będzie tam prosty przewodnik konfiguracyjny)

Jeżeli nie to podaj model routera wtedy podam Ci instrukcje "krok po kroku"
beata
CYTAT(ko ko @ pią, 14 lut 2014 - 10:48) *
CYTAT(beata @ pią, 14 lut 2014 - 10:11) *

Z tego co pamiętam to linksysy domyślnie mają wyłączone WI-FI i trzeba je włączyć w konfiguracji routera.

Jeżeli miałaś do routera dołączoną płytkę to skorzystaj z niej (będzie tam prosty przewodnik konfiguracyjny)

Jeżeli nie to podaj model routera wtedy podam Ci instrukcje "krok po kroku"

jest to Linksys model WRT 54 GL niestety nie posiadam do niego płytki
Mały77
CYTAT(beata @ pią, 14 lut 2014 - 13:10) *

http://support.linksys.com/pl-eu/support/routers/WRT54GL
Najlepiej ściągnij Kreator instalacji - dostępny w sekcji Download.
A potem postępuj zgodnie z instrukcją instalacji - również dostępną na tej stronie. Jeżeli masz kłopot z angielskim to daj znać - pomożemy wink.gif
beata
CYTAT(Mały77 @ sob, 15 lut 2014 - 07:37) *
CYTAT(beata @ pią, 14 lut 2014 - 13:10) *

http://support.linksys.com/pl-eu/support/routers/WRT54GL
Najlepiej ściągnij Kreator instalacji - dostępny w sekcji Download.
A potem postępuj zgodnie z instrukcją instalacji - również dostępną na tej stronie. Jeżeli masz kłopot z angielskim to daj znać - pomożemy wink.gif

Wielkie dzięki za pomoc .Dałam radę
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.