Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Festiwal Kultury Zagłębiewood
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
mały
Wczoraj natknąłem się na coś takiego link
Zapowiada się bardzo ciekawie
Mały77
CYTAT(mały @ czw, 03 paź 2013 - 06:34) *
Wczoraj natknąłem się na coś takiego link
Zapowiada się bardzo ciekawie

Link na pewno dobry?
Leszek
http://zagłębiewood.pl/o_festiwalu
olo
CYTAT(Leszek @ czw, 03 paź 2013 - 09:11) *

Nie rozumiem tylko tej nazwy. Chodzi o nawiązanie do Sherwood czy Hollywood. A jeżeli mieni się ten "fest" zagłębiowskim, to czemu w Sosnowcu i Będzinie śladu o tem. Może lepiej by było, a równie idiotycznie nazwać to Zagfest, Dąbfest lub lepiej brzmiąco Oakfest Culture Fest. Wszak Zagłębiowski Festiwal Kultury to jakoś tak ubogo brzmi.
savalas
oj nie czepiaj się nazwy, poprostu znów paru typków, wyciąga kase z urzędu miasta na swoje potrzeby, tym razem podpinając się pod większe wydarzenia jakim jest Debeściak czy koncerty w hotelu Pogoria. A kreatywne ciekawe projekty, które były miastu i prezydentowi przedstawiane, które pomogły by naprawde zdolnym ludziom z regionu pokazać się za psie pieniądze dla miasta zostały wyrzucone do śmieci i to w beszczelny sposób, bo kontakt urwał się nagle i bez podania przyczyn, dlaczego jednak nie, chociaż na początku wyglądało, że miasto jest zainteresowane. Za dużo tu kolesiostwa w dysponowaniu pieniędzmi miasta na fatalnie organizowane spędy młodzieży, jakieś spółdzielnie wzajemnej adoracji i inne bzdury, które od 10 lat promują jedne i te same osoby, mające owszem talent, ale do trwonienia pieniędzy miasta, zapewniając sobie 20 osób publiki swoich wymysłów
mały
A ja uważam, że jest kilka ciekawych propozycji, 2 przedstawienia teatralne w Ząbkowicach z bardzo dobrą obsadą, kilka fajnych koncertów, każdy chyba znajdzie coś dla siebie. Jak nic się nie dzieje to jest źle, a jak coś się organizuje to jeszcze gorzej.
Leszek
CYTAT(savalas @ czw, 03 paź 2013 - 14:38) *
A kreatywne ciekawe projekty, które były miastu i prezydentowi przedstawiane, które pomogły by naprawde zdolnym ludziom z regionu pokazać się za psie pieniądze dla miasta zostały wyrzucone do śmieci

Kolejna próba dziamgających niewyraźnie ziomali czy rzeczywiście coś ciekawego?
picaro
savalas podzielił by się tymi ciekawymi propozycjami? chociaż troszkę tak z grubsza :-) bo ja nie wiem o co chodzi, a może jednak by się udało coś zrobić
mawwm
CYTAT(Leszek @ czw, 03 paź 2013 - 17:18) *
CYTAT(savalas @ czw, 03 paź 2013 - 14:38) *
A kreatywne ciekawe projekty, które były miastu i prezydentowi przedstawiane, które pomogły by naprawde zdolnym ludziom z regionu pokazać się za psie pieniądze dla miasta zostały wyrzucone do śmieci

Kolejna próba dziamgających niewyraźnie ziomali czy rzeczywiście coś ciekawego?

& posty powyżej (za dużo tego aby cytować)

kocham Moje Miasto (kiedyś dodawałem: i Wszystkich Jego Mieszkańców)
Moje Miasto nadal kocham, ale... nie nadążam za rzeczywistością , czy cóś (że tak powiem z zagłębiowska)
savalas
CYTAT(picaro @ czw, 03 paź 2013 - 16:47) *
savalas podzielił by się tymi ciekawymi propozycjami? chociaż troszkę tak z grubsza :-) bo ja nie wiem o co chodzi, a może jednak by się udało coś zrobić

mogę tylko napisać, że była to propozycja stworzenia przy udziale artystów z DG, MOPTU, krótkometrarzowego filmu muzycznego pokazywanego w małych kinach, połączonego z imprezą premierową, płytą wydaną w 100 egzemplarzach z zaproszonymi znanymi w kraju muzykami, promującego miasto oraz artystów którzy mają problem z przebiciem się, a prezentującymi ciekawe rzeczy. Pieniążki ze sprzedaży płyty miały trafić do jednej z organizacji charytatywnej w regionie. Ale nie, lepiej puszczać co roku sieczkobrzęki na dni miasta i udawać, że to pomoc dla utalentowanych ludzi z miasta.
Leszek
Czekaj, czekaj - po ile miałaby być sprzedawana ta płyta, a jakie miałoby być dofinansowanie?

No i jaki rodzaj muzyki?
savalas
dofinansowanie miało być 10000 zł, na które miasto początkowo się zgodziło, czyli połowa, reszta miała pochodzić z prywantej kieszeni organizatorów, w tej cenie miało być: studio, nagranie, mix, mastering, podkłady muzyczne od producenta z Francji oraz 100 szt. płyty. Aukcja która miała się odbyć podczas premiery płyty miała dotyczyć płyty plus obrazów namalowanych przez dzieciaki z plastyka na podany temat płyty. Całość była by projektem łączącym hiphop, pop, rock, film 30 minutowy plus teledysk promocyjny profesjonalny z szansą na emisje w 4fun tv. Single emitowane w radiu i serwisowane przez jedną z największych polskich wytwórni. Prezydent był za, miasto było za, nagle umarł w butach i nikt nie raczył nawet powiedzieć dlaczego. Z tego co wiem, koledzy zaniechali prób i zajęli się czymś innym, bo przecież nic na siłe
Leszek
No cóż, w takim razie przyznaję Ci rację - jest to bez sensu. Projekt faktycznie interesujący, a kwota (z punktu widzenia budżetu miasta) śmieszna.
bzenek
CYTAT(mały @ czw, 03 paź 2013 - 18:02) *
A ja uważam, że jest kilka ciekawych propozycji, 2 przedstawienia teatralne w Ząbkowicach z bardzo dobrą obsadą, kilka fajnych koncertów, każdy chyba znajdzie coś dla siebie. Jak nic się nie dzieje to jest źle, a jak coś się organizuje to jeszcze gorzej.

Bardzo się cieszę na spotkanie z Jagielskim 26.11 smile.gif
Książki pisze genialne - ciekawe co powie ?

Jest jedna ważna rzecz w tym Załębiewood.

Chyba pierwszy raz nie jest to festiwal organizowany tylko przez miasto i PKZ.
W programie pojawiły się Pub Sportowy, Pub Komitywa, Villa Moda, Pogoria Residence.
To dobry znak.

Oby się ta współpraca rozwijała przy dniach Dąbrowy i innych okazjach. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.