Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Staw rybny w okolicach DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Slyzaba
Witam,

Czy ktoś z Was zna/był/może polecić staw rybny w okolicy, z możliwością wędkowania? Chciałbym zabrać syna 'na ryby' i mieć realną szansę ich złowienia ;-)
Bathurst
Tu jest fajnie http://wikimapia.org/4874348/pl/W%C4%99dka...84G-Prad%C5%82a, jakieś 45 minut samochodem z DG

ale nie wiem czy nie znajdziesz czegoś bliżej
Slyzaba
Podzwoniłem trochę po stawach w okolicach Częstochowy/Myszkowa. Nie znalazłem żadnego z możliwością wędkowania.

Bathurst - w tym, który linkujesz, jest na pewno taka opcja?
Bathurst
tak, złowiłem tam pstrąga smile.gif
prezes
znajomy łowił gdzieś w okolicach Przeczyc, nie wiem dokładnie gdzie, ale mówił, że można tam nawet od razu tą złowioną przez siebie rybke usmażyć. Dowiem się dokładnie i napisze.

myślę, że o to chodzi: http://www.lowiska.pl/index.php?pokaz=doda...;id_lowiska=512
Slyzaba
dzięki Bathurst&prezes !
kopiko
CYTAT(Slyzaba @ pią, 05 lip 2013 - 18:46) *
Witam,

Czy ktoś z Was zna/był/może polecić staw rybny w okolicy, z możliwością wędkowania? Chciałbym zabrać syna 'na ryby' i mieć realną szansę ich złowienia ;-)

Widzę sporo wędkarzy na stawach między ul. Limanowskiego a Zieloną, ale czy coś do domu przywożą, czy tylko siedzą i kija moczą, to nie wiem smile2.gif Stawy są zarybione - sprawdzić musisz sam, to nie moja działka.

mawwm
@Slyzaba,
Sylwek, jakimi metodami chcesz łowić i czy posiadasz kartę wędkarską?
- jeśli chodzi o wędkarstwo spławikowe i gruntowe (biała ryba) w okolicy D.G. brak płatnych, dobrze zarybionych łowisk
- stawy rybne "pod Przeczycami" to raczej zaprzeczenie wędkarstwa, zwyczajne stawy hodowlane gdzie ryba (pstrąg) uderza we wszystko co mu rzucisz,
- jeśli chodzi o spinning polecam wszystkie nasze Pogorie, jest dużo drapieżnika tylko z żerowaniem... cóż rybę trzeba "wysiedzieć lub wychodzić"
- spinning na rzece - polecam Białą Przemszę, szczególnie odcinki "No Kill" jest piękny potok (pstrąg potokowy) i inne "kropkowańce"

a jeśli chodzi o Pogorię I:

oczywiście wrócił do wody (C&R)
Slyzaba
Ale ryyyyyyyyyyyyybaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

Tego akurat szukam:
CYTAT
- stawy rybne "pod Przeczycami" to raczej zaprzeczenie wędkarstwa, zwyczajne stawy hodowlane gdzie ryba (pstrąg) uderza we wszystko co mu rzucisz,
Bathurst
mój sąsiad z działki złowił jakieś dwa lata temu na Pogorii III suma trochę większego. ponad 180 cm i 52 kg.
Ale nie wrócił już do jeziora bo został pożarty - łeee wielkie ryby śmierdzą mułem
mawwm
CYTAT(Bathurst @ nie, 07 lip 2013 - 23:35) *
mój sąsiad z działki złowił jakieś dwa lata temu na Pogorii III suma trochę większego. ponad 180 cm i 52 kg.
Ale nie wrócił już do jeziora bo został pożarty - łeee wielkie ryby śmierdzą mułem

Sum to drapieżnik, a te nie "śmierdzą mułem".
Ten na fotce miał jedynie 115 cm.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.