Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe pismo narodowe "Patriota"
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Zakilles

Jest nam niezmiernie miło zaprezentować Państwu nasz nowy biuletyn informacyjny. "Patriota", bo taką nazwę nosi nowe wydawnictwo Ligi Obrony Suwerenności, jest następcą publikowanego dotychczas "Głosu Sumienia" i, podobnie jak poprzednik, będzie się ukazywał w formie miesięcznika. Aktualny numer można pobrać bezpośrednio z naszej strony, klikając na jego okładkę, umieszczoną w prawej kolumnie lub po prostu link poniżej. Wszelkie archiwalne numery "Głosu Sumienia" dostępne są na stronie, do której odnośnik znajduje się na stronie "Patrioty". Życzymy miłej lektury!

Link:
http://lospolski.pl/index.php?option=com_c...2:uncategorised

www.lospolski.pl
www.forum.lospolski.pl
www.facebook.com/lospolski
olo
CYTAT(Zakilles @ pon, 14 sty 2013 - 14:45) *

Jest nam niezmiernie miło zaprezentować Państwu nasz nowy biuletyn informacyjny. "Patriota", bo taką nazwę nosi nowe wydawnictwo Ligi Obrony Suwerenności, jest następcą publikowanego dotychczas "Głosu Sumienia" i, podobnie jak poprzednik, będzie się ukazywał w formie miesięcznika. Aktualny numer można pobrać bezpośrednio z naszej strony, klikając na jego okładkę, umieszczoną w prawej kolumnie lub po prostu link poniżej. Wszelkie archiwalne numery "Głosu Sumienia" dostępne są na stronie, do której odnośnik znajduje się na stronie "Patrioty". Życzymy miłej lektury!

Link:
http://lospolski.pl/index.php?option=com_c...2:uncategorised

www.lospolski.pl
www.forum.lospolski.pl
www.facebook.com/lospolski

To coś w koronie to ma rozdwojony dziób czy język. Nijak mi się to z tradycyjnym, patriotycznym orłem nie kojarzy. Może jakieś uzasadnienie historyczne?
Slyzaba
olo - Ty to jednak odważny jesteś ;-)
Kamil_
Wy to każdy temat powiązany z prawicą/kibicami/fdzd musicie rozwalić swoją jałową gadką? Wszędzie te same posty wszechwiedzących...
kamillll
standartowa odpowiedź prawicy/kibiców/fdzd smile2.gif
zamiast normalnej, atak...bo ktoś ma inne zdanie to wg Was jest jałowy, głupi, omamiony przez kogoś i nie warto z nim prowadzić dyskusji smile2.gif
Kamil_
CYTAT(kamillll @ wto, 15 sty 2013 - 11:08) *
standartowa odpowiedź prawicy/kibiców/fdzd smile2.gif
zamiast normalnej, atak...bo ktoś ma inne zdanie to wg Was jest jałowy, głupi, omamiony przez kogoś i nie warto z nim prowadzić dyskusji smile2.gif

Jest i kolejna gwiazda forum smile2.gif Ja dyskusję mogę prowadzić z kimś, kto jest w stanie przyjąć argumenty innych i się do nich odnieść, a kilka lat na forum pozwoliło mi już stwierdzić z kim się tak da pogadać, a z kim nie.
Slyzaba
Kamil_ wątek jest w Hyde-Parku, gdzie siłę argumentów możemy dzielić przez 3 ;-).
Swoją drogą olo zadał ciekawe pytanie - możemy prosić o merytoryczną odpowiedź?

ps. na co liczył autor postu umieszczając prawicowe pismo na forum miejskim?
Kamil_
CYTAT(Slyzaba @ wto, 15 sty 2013 - 11:43) *
Kamil_ wątek jest w Hyde-Parku, gdzie siłę argumentów możemy dzielić przez 3 ;-).

Może na to, że dotrze do kolejnych czytelników?
Jakby olo zapytał o treść to bym się nie przyczepił, ale pytanie o grafikę to jak dla mnie typowe wbijanie kija w mrowisko, żeby uciec od tego co jest najważniejsze. A potem wszyscy narzekają, że politycy robią szopkę i spierają się o rzeczy nieważne...
Leszek
CYTAT(Kamil_ @ wto, 15 sty 2013 - 10:01) *
Wy to każdy temat powiązany z prawicą/kibicami/fdzd musicie rozwalić swoją jałową gadką? Wszędzie te same posty wszechwiedzących...

Zabawne, że jakoś tak połączyłeś te trzy grupy razem, widzę, że nie tylko ja dostrzegam wspólne ich cechy laugh.gif

Życie jest znacznie prostsze, jeżeli cierpisz na syndrom oblężonej twierdzy - nie trzeba mieć sensownych kontrargumentów, wystarczy czepiać się każdego, kto ma inne zdanie i zarzucać mu jałowość/niezrozumienie/przekonanie o własnej wszechwiedzy. Ale w ten sposób przekonujecie tylko przekonanych, kiedyś to może dotrze...
Kamil_
CYTAT(Leszek @ wto, 15 sty 2013 - 13:32) *
CYTAT(Kamil_ @ wto, 15 sty 2013 - 10:01) *

Zabawne, że jakoś tak połączyłeś te trzy grupy razem, widzę, że nie tylko ja dostrzegam wspólne ich cechy laugh.gif

Życie jest znacznie prostsze, jeżeli cierpisz na syndrom oblężonej twierdzy - nie trzeba mieć sensownych kontrargumentów, wystarczy czepiać się każdego, kto ma inne zdanie i zarzucać mu jałowość/niezrozumienie/przekonanie o własnej wszechwiedzy. Ale w ten sposób przekonujecie tylko przekonanych, kiedyś to może dotrze...

Wystarczyło zobaczyć kto pisze posty w tematach dotyczących wyżej wymienionych grup.

Parafrazując Twój post smile2.gif Życie jest znacznie prostsze, jeżeli cierpisz na syndrom oświeconego uniwersytetu - nie można przyjmować żadnych innych racji, a każdy kto ma inne zdanie jest ciemnogrodem, zaślepieńcem.

Ja nie chcę nikogo przekonywać, tylko pokazać, że widząc drzazgę u innych, nie widzi belki u siebie w oku.
Leszek
CYTAT(Kamil_ @ wto, 15 sty 2013 - 12:55) *
Parafrazując Twój post smile2.gif Życie jest znacznie prostsze, jeżeli cierpisz na syndrom oświeconego uniwersytetu - nie można przyjmować żadnych innych racji, a każdy kto ma inne zdanie jest ciemnogrodem, zaślepieńcem.

Jestem w stanie przyjąć inne racje, pod warunkiem, że są przedstawiane w konkretny sposób, a nie narzucane na zasadzie "bo tak".

Akurat jeśli chodzi o FdZD kibicowałem im dość długo, ale niestety w pewnym momencie rozczarowanie wzięło górę. I nie dotyczy to tylko mnie, już od kilku osób słyszałem podobne opinie.
Ja mogę nawet teraz zaakceptować używanie wymyślonego przez nich logo jako symbolu ZD, ale niech to będzie ustalone jakoś szerzej, zaakceptowane przez większą część mieszkańców.

Akcję kibiców z opieką nad grobami powstańców uważam za dobrą, za to nie zgadzam się z innymi ich działaniami - a odnoszę wrażenie, że uważają, że to, że robią coś dobrze rozgrzesza ich ze wszystkiego.
olo
CYTAT(Kamil_ @ wto, 15 sty 2013 - 10:48) *
CYTAT(Slyzaba @ wto, 15 sty 2013 - 11:43) *

Może na to, że dotrze do kolejnych czytelników?
Jakby olo zapytał o treść to bym się nie przyczepił, ale pytanie o grafikę to jak dla mnie typowe wbijanie kija w mrowisko, żeby uciec od tego co jest najważniejsze. A potem wszyscy narzekają, że politycy robią szopkę i spierają się o rzeczy nieważne...

Olo nie zapytał o treść, bo przeczytał i skoro nigdy nie pytał Trybuny Ludu dlaczego nie uznaje faktu, że pomijanie pewnych treści jest swojego rodzaju kłamstwem, tak i teraz nie ma zamiaru wdawać się w dyskusje.Nie ma o co pytać - chyba, że o ostatnie lata działalności pana Słomki. Ze znaczkiem KPN odważnie było się pojawić w 1981, nie teraz. Olo nie pyta o grafikę, bo ta też się nie wyróżnia. Olo pyta o coś, co w Państwa mniemaniu jest symbolem narodowym. Mam na myśli, rzecz jasna, białego orła w koronie. Symbole narodowe nie podlegają dowolnej interpretacji graficznej. Jeśli tak się dzieje, to przestają być takimiż symbolami, stają się prozaicznym logo, o czym przekonali się panowie z PZPN. Nie są też, to ważne, niczyją własnością. Stanowią dobro wspólne. Jeżeli jednak uzasadnicie Państwo historycznie taki a nie inny kształt orła, przyjmę argumentację z pokorą.
szer
Jak dla mnie to ten orzeł jest normalny. Ot normalny dziób z językiem. Nie ma rozdwojonego dzioba czy języka. To wyżej to język, a to niżej dół dzioba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.