Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NAPRAWA SŁUCHAWEK
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
tytus
smile.gif Witam! poszukuje warsztatu rtv który wymieni kabelek w słuchawkach(bardzo sie do nich przywiązałem)bo w centrum dg nikt bawic sie nie chce.namiar na dobry warsztat mile widziany
gregol
CYTAT(tytus @ śro, 22 sie 2012 - 09:21) *
smile.gif Witam! poszukuje warsztatu rtv który wymieni kabelek w słuchawkach(bardzo sie do nich przywiązałem)bo w centrum dg nikt bawic sie nie chce.namiar na dobry warsztat mile widziany

A gdzie ten kabelek Ci się przerwał?
tytus
CYTAT(gregol @ śro, 22 sie 2012 - 07:49) *

przerwał sie miedzy słuchawką a potencjometrem na kablu
gregol
CYTAT(tytus @ śro, 22 sie 2012 - 10:27) *
CYTAT(gregol @ śro, 22 sie 2012 - 07:49) *

przerwał sie miedzy słuchawką a potencjometrem na kablu

No to jeśli kabelek nie jest przerwany gdzieś bardzo blisko słuchawki lub potencjometru. To zrobisz to sam w kilka minut. Przecinasz kabelek, tam gdzie pęknięte, zdejmujesz po 1cm izolacji skręcasz wiązki razem. Owijasz izolacją i jest gotowe.

Przewody w słuchawkach są tak cieniutkie a do tego słuchawki przeważnie nie są robione z myślą o naprawie. Więc trochę nie dziwię się, że ciężko znaleźć kogoś kto cały kabel wymieni. A poza tym obawiam się, że audiofil raczej z takiej zabawy i tak nie byłby zadowolony.
tytus
Dzieki za podpowiedz,chyba bede zmuszony zainwestowac w nowy sprzet.POZDROWIONKA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.