QUOTE(Hator)
I skonczcie wkoncu z tym ocenianiem wg historii - przeszlosc i teczki wam chyba tylko w glowie - jak w durnym sejmie - sa wazniejsze sprawy niz rozliczanie przeszlosci. Ludzi sie powinno oceniac po tym co robia a nie kim kiedys byli......
Lepiej byc na wiecach i sie interesowac co kto ma do powiedzenia niz przy glosowaniu wybierac wg zasady chybil trafil - a pozniej bedziecie narzekac jakie to wladze mamy.... zacznijcie normalna dyskusje bo wysmyslanie skrotow od PZPR przypomina rozmowe 15latkow.
OK, koĹczĘz ocenianiem wg historii. Wybaczam Panu WC jego udziaŁ w bitwie pod Pskowem i w kampanii 1920 roku (oczywiŚcie po moskiewskiej stronie)...
To oczywiŚcie ponury Żart.
MoŻe dla Ciebie to historia, dla mnie jednak rzeczywistoŚĆ PRLowska do kawaŁ mojego Życia. Mojego wŁasnego, nie cioci Kloci, nie wujka Sama, nie pingwinka PokPok czy misia Colargola. Kiedy moi rÓwieŚnicy na Zachodzie popalali sobie trawkĘczy bzykali hipiski ja posuwaŁem na pochody pierwszomajowe. MoŻe to i lepiej...
Staram siĘ(naprawdĘsiĘstaram) oceniaĆ ludzi po tym co robiĄ. I wychodzi mi na to, Że Pan WC jest be. Jest bezczelnym arogantem, kŁamcĄ i kombinatorem. I nie wiem, czy PolskĘstaĆ na nastĘpnego prezydenta - koniunkturalistĘ.
Czy lepiej byĆ na wiecach? Nie, lepiej rozpaliĆ sobie grila, wypiĆ piwko, pojeĹşdziĆ na rowerku, uciĄĆ sobie drzemnkĄ na trawce. Politycy wszyscy maja do powiedzenia mniej wiĘcej to samo - zagŁosujcie na mnie, a ja wam nieba przychylĘ. I dlatego nie warto ich sŁuchaĆ. Warto (i trzeba) ich wybieraĆ wŁaŚnie oceniajĄc ich dotchczasowe postawy i czyny. Bo jest bardziej prawdopodobne, Że jeŚli ktoŚ siĘ nie skur...iŁ do tej pory to juŻ tego nie zrobi.
I dla przypomnienia - bo byĆ moŻe tego nie pamiĘtasz - skrÓt PZPR rozszyfrowaŁ Moczulski na trybunie sejmowej (nawet go za to po sĄdach ciĄgali). OczywiŚcie wolno Ci nie wiedzieĆ, kto to jest Moczulski.