savalas ty jak zwykle jesteś znawcą dźwięku i muzyki w ogóle
Czy kiedyś do ciebie dotrze, że każdy profesjonalny zespół, kabaret, teatr itp., posiada swojego realizatora dźwięku i to on odpowiada za całość brzmienia, a tym samym koncert koncertowi jest nierówny mimo tego samego sprzętu nagłośnieniowego (oczywiście jest jeszcze beckline, czyli to co zespól wozi ze sobą, i to ma wpływ). Ponad to mogę cię zapewnić, że firma TargetSound jest jedną z najlepszych w Polsce, i jeżeli obracasz się w środowisku muzyków to ich o to zapytaj - pewnie ci potwierdzą.
Co do zespołow to jak zwykle sprawa gustu, bo dla ciebie zespół Ray Wilsona to popłuczyny po Genesis, a dla mnie mimo, że nie przepadam za taką muzyką to kawał dobrego grania, ale trzeba wyjść i posłuchać. Ray zapraszany jest na największe imprezy w Polsce (był u nas
, na dniach naszego województwa
a teraz gra na Euro w Wawie i Poznaniu i polecam zajrzeć na listę koncertów
TUTAJ i posłuchać np.
TUTAJ. Acha i jak byś nie wiedział to K.A.S.A. nie gra muzyki reggae tylko pop (choć zrobił karaibskie wersje muzyki pop) więc nie dziwię ci się, że wolisz Maleo, ale dziwi mnie, że nie przypadł ci do gustu piątkowy koncert Bakshish, w końcu to razem z Malejonkiem pionierzy tego nurtu w Polsce.
A co do Czerwonych Gitar, to impreza była przednia, bo taki nasz naród, że "lubi te piosenki, które zna".
Dawid z zespołem Curly Heads też jest dla mnie średnio ciekawy muzycznie. Ale mają, rzesze fanów i oby mieli ich jeszcze więcej i skoro chcą grać taką muzykę to niech grają, bo to jest ich muzyka i nie ma to dla nikogo znaczenia, że to już było. Bo raz, że dopiero zaczynają, a dwa to ich fani w sporej większość nie zna takiej muzyki, bo to osoby bardzo młode i dzięki nim, być może muzycznie rozwiną się.
Padziu dla mnie Hey też jest fajniejszy od Czerwonych Gitar, tyle tylko że grał u nas zeszłym roku podobnie jak wcześniej T.Love czy Kult i chyba bez seansu bez przerwy grać te same zespoły.
Slyzab mam nadzieję, że zacząłem dyskusji o gustach muzycznych, bo to jest głupie
ale wkurza mnie jak ktoś wypisuje bzdury.
A na koniec linki do filmików z tv zaglebie
raz i
dwa