Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy Górniczej 2012 - Dni innych miast Zagłębia 2012
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Kamil_
Witam, brakuje na forum takiego tematu więc zakładam. Na początek proszę o udzielenie odpowiedzi w ankiecie.

W tym temacie proszę również wrzucać wszelkie informacje o dniach innych miast Zagłębia - Będzina, Sosnowca, Wojkowic, Zawiercia, Bobrowników, Siewierza itd. Będziemy mieli wówczas wszystko ładnie zebrane w 1 miejscu. 

No i na koniec pytanie. Jak Wam się podobał wczorajszy (piątkowy) koncert finałowy? Nie mieliście wrażenia, że w tym roku w ogóle mniej straganów i innych atrakcji?

PS. Z tego co się orientuję przez EURO są problemy ze sponsorami, którzy skupiają się tylko na nim, rzucając na inne imprezy jakieś ochłapy. Tak było np. w przypadku Juwenaliów Śląskich.

Padziu
TUTAJ informacja odnośnie Dni Sosnowca które już za tydzień wink.gif wg mnie Hey lepsze od Czerwonych Gitar czy jakiegoś zespołu którego nazwy nawet nie pamiętam (chodzi mi o "gwiazdę" sobotniego dnia wink.gif )
Mały77
Nie wiem o jaką obsadę chodzi, ale mnie się podoba - będą siatkarki MKS!!! wink.gif
Kamil_
CYTAT(Mały77 @ sob, 26 maj 2012 - 16:52) *
Nie wiem o jaką obsadę chodzi, ale mnie się podoba - będą siatkarki MKS!!! wink.gif

Obsadę artstyczną rzecz jasna. Siatkarki pewnie na 5 minut wejdą na scenę, Pozdraza + ktoś z Tauronu pogratuluje im wyników, rzucą piłki i po zabawie wink.gif

Najlepsze moim zdaniem są Dni Będzina 2012

15 - 17 czerwca

Piątek, 15 czerwca:

17.00 - PP Strongmanów

Sobota, 16 czerwca:

17.15-18.30 - Video

18.50-20.15 - Andrzej Grabowski

22.30-24.00 - Zakopower

Niedziela, 17 czerwca:

18.30-20.00 - Enej

20.30-22.00 - Budka Suflera

savalas
no wszędzie jakoś ciekawiej niż u nas. Popłuczyny po Genesis, zapomniany dawno ( na szczęśćie ) KASA, reagge którego w polskim wydaniu nie trawie ( poza maleo reagge rockers ), oraz o dziwo jeszcze żyjący Czerwone Gitary, to najmarniejsza propozycja od lat. Idę jutro sprawdzić jak sobie radzi zespół Dawida Podsiadło i to by było na tyle co mnie w tym roku zainteresowało.
Pawell
Myślę, że było fajnie

http://www.twojezaglebie.pl/index.php/dabr...a-zdjeciawideo/
KJS
wlasnie wrocilem z dni dg. dzis frekwencja najmocniejsza. pomimo gwiazd nie bedacych w topie, ludzie bawia sie dobrze, a chyba o to chodzi
savalas
no zaskoczyła mnie ilość ludzi w niedziele, rozumiem gwiazda Dawid, który "zawiódł wszystkich" bo niegrał tego co w x-factor. No ale ok, dni dg coraz uboższe, starzeją się ławy do siedzienia przy piwie, przestaje interesować każda ta sama buda i to samo seicento z popierdołowatym nagłośnieniem w bagażniku. Drażni jak co roku głuchy akustyk. A sam Dawid, jest muza, jest wokal jest ok, ale po co ?? 1246 zespołów przed nim już takie numery grało. Jeżeli chłopak nie postawi wszystkiego na jedną karte nie zaryzykuje, to zniknie w polskim gówienku jak jego poprzednicy.
Slyzaba
KJS - przyłączam się do Twojej opinii. Dziś byłem w parku dwa razy. Raz z synem przejazdem a potem od 17tej przez ok. trzy godziny. Ludzi rzeczywiście bardzo dużo, wszędzie na trawnikach sporo osób, dużo dzieci. Pogoda sprzyjała, markety pozamykane, 20-osobowa kolejka po chleb ze smalcem smile2.gif. Jak dla mnie Dni Dąbrowy spełniły wszystkie wymagania (a z gustami muzycznymi lepiej nie dyskutować ;-)).
Kamil_
Co do ludzi to się zgodzę. W sobotę i niedzielę zdecydowanie więcej ludzi aniżeli w piątek. Zwłaszcza pod sceną.

Co do Dawida Podsiadło. Generalnie ok, ale mógłby mieć pare piosenek po polsku. Wielu starszych ludzi na to narzekało wczoraj.
picaro
savalas ty jak zwykle jesteś znawcą dźwięku i muzyki w ogóle laugh.gif Czy kiedyś do ciebie dotrze, że każdy profesjonalny zespół, kabaret, teatr itp., posiada swojego realizatora dźwięku i to on odpowiada za całość brzmienia, a tym samym koncert koncertowi jest nierówny mimo tego samego sprzętu nagłośnieniowego (oczywiście jest jeszcze beckline, czyli to co zespól wozi ze sobą, i to ma wpływ). Ponad to mogę cię zapewnić, że firma TargetSound jest jedną z najlepszych w Polsce, i jeżeli obracasz się w środowisku muzyków to ich o to zapytaj - pewnie ci potwierdzą.
Co do zespołow to jak zwykle sprawa gustu, bo dla ciebie zespół Ray Wilsona to popłuczyny po Genesis, a dla mnie mimo, że nie przepadam za taką muzyką to kawał dobrego grania, ale trzeba wyjść i posłuchać. Ray zapraszany jest na największe imprezy w Polsce (był u nas laugh.gif , na dniach naszego województwa laugh.gif a teraz gra na Euro w Wawie i Poznaniu i polecam zajrzeć na listę koncertów TUTAJ i posłuchać np. TUTAJ. Acha i jak byś nie wiedział to K.A.S.A. nie gra muzyki reggae tylko pop (choć zrobił karaibskie wersje muzyki pop) więc nie dziwię ci się, że wolisz Maleo, ale dziwi mnie, że nie przypadł ci do gustu piątkowy koncert Bakshish, w końcu to razem z Malejonkiem pionierzy tego nurtu w Polsce.
A co do Czerwonych Gitar, to impreza była przednia, bo taki nasz naród, że "lubi te piosenki, które zna".

Dawid z zespołem Curly Heads też jest dla mnie średnio ciekawy muzycznie. Ale mają, rzesze fanów i oby mieli ich jeszcze więcej i skoro chcą grać taką muzykę to niech grają, bo to jest ich muzyka i nie ma to dla nikogo znaczenia, że to już było. Bo raz, że dopiero zaczynają, a dwa to ich fani w sporej większość nie zna takiej muzyki, bo to osoby bardzo młode i dzięki nim, być może muzycznie rozwiną się.

Padziu dla mnie Hey też jest fajniejszy od Czerwonych Gitar, tyle tylko że grał u nas zeszłym roku podobnie jak wcześniej T.Love czy Kult i chyba bez seansu bez przerwy grać te same zespoły.

Slyzab mam nadzieję, że zacząłem dyskusji o gustach muzycznych, bo to jest głupie wink.gif ale wkurza mnie jak ktoś wypisuje bzdury.

A na koniec linki do filmików z tv zaglebie raz i dwa
Padziu
@picaro ja po prostu uważam że są lepsze zespoły i wcale nie trzeba się kręcić wokół 2-3 ekip. Można było sprowadzić np Ire, Strachy na Lachy, Enej ostatnio dość popularny, czy np Pectus. Jest też cała masa solistów typu Mozil, Zagrobelny, Piaseczny itp.

Wiem że każdy ma swoj gust i staracie się zrobić koncert dla każdego stąd 3 dni świętai Dąbrowy, ale może na przyszłość można się bardziej postarać wink.gif
savalas
a) znam się na muzyce i nagłośnieniu lepiej niż myślisz. Nagłośnienie macie na dniach dg tak samo dupiate jak w PKZ. Dopóki nie wyeliminujecie sobie martwego punktu ze sceny, proszę nie pouczaj mnie do tego czasu, która firma dobrze nagłaśnia. Wystarczy pojechać na dni Sosnowca by się przekonać.

cool.gif nigdzie nie napisałem, że KASA to reagge, tam jest przecinek, chodziło o reagge piątkowe. Znowu bas, powiedz mi jak to możliwe, że człowiek podrzegający ludzi do palenia pedałów i śpiewający palić sadzić zalegalizować, rozkręca dąbrowskie dzieci podczas dni miasta, finansowanych przez miasto ?? !! To jest skandal !!

c) zbijanie hajsu na piosenkach Genesis, nie będzie sztuką, nawet jak ten pan zagra na finale ligi mistzów

d) uważam, że reagge należy zostawić jednak czarnoskórym wokalistom, nikt tak jak oni nie czuje tego rytmu. Lubie jedynie Malego gdyż paroma piosenkami trafiają do mnie muzyką z wokalem jest gorzej.

e) Dawidowi bardzo kibicuję i trzymam za niego kciuki. A moja opinia jest taka, że powinien iść inną drogą, niema tu nic z uszczypliwości ani w jego stronę ani w stronę miasta, że go zaprosiło, powiem więcej powinien grać co roku.

f) Dni naszego miasta z roku na rok są coraz gorsze. Od złomu zwanego karuzelami, przez dziwne porachunki klubowe z śląskimi miastami, po coraz gorszych artystów zapraszanych na scenę.
Kamil_
Wczorajszy koncert Kazadi w ramach dni S-ca wygrał konkurs na największą żenadę roku 2012 smile2.gif Ciekawe ile ktoś taki kasuje za swoje 'show'.
Padziu
Nie wiem jak bylo wczoraj, ale koncert Hey był wg mnie bardzo dobry zarówno od strony technicznej, jak i muzyczne, tylko trochę krótki tongue.gif . Jak dla mnie Nosowska nie zawiodła smile2.gif
Kamil_
Kazadi i Hey to przynajmniej 5 klas różnicy więc nie ma się co dziwić. Również byłem na Hey i było całkiem ok, choć to zupełnie nie moje klimaty.

Trochę na minus lokalizacja dni S-ca.
Widać duże podobieństwo lokalizacji Dni Sc-a i DG. Sielec (Park Hallera) - Kresowa (Park Zielona). Mam nadzieję, że w przyszłości wrócą Dni Sosnowca do Sieleckiego Parku.

PS.
Widzę Padziu, że na fb poruszyłeś za to ciekawy i jakże istotny problem związany z powrotem do domu po dniach S-ca.

Też jechałeś tym nabitym 21, a potem 808? smile2.gif Podróż niczym w Indiach, brakowało tylko ludzi na dachu smile2.gif
Padziu
Ja jechałem T26, a potem przesiadłem sie na 808 i stałem na samym przodzie, a raczej wisiałem nad jakąś panią smile2.gif

Ciekawe czy po Będzinie będzie tak samo tongue.gif
Kamil_
To ja 21 a potem z tyłu w 808.

Marzy mi się, by nasze zagłębiowskie miasta współpracowały przy organizacji swoich dni i podstawiały busy jadące od gospodarza do centrów zagłębiowskich miast. Zwłaszcza teraz, gdy wszędzie rządzą czerwoni spod znaku SLD.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.