Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KEBAB in DG - ankieta 2012
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Master
Byc moze coś pominołem , jesli bedzie to mozliwe to postaram sie uzupełnic. Wszystko pisane z "głowy" Głosujemy rolleyes.gif
prezes
nie ma jeszcze Dżafara na placu Waszyngtona (Bema) w Gołonogu. Nie jadłem tam, ale widać że ruch dość duży.
gregol
Kebabów w DG nie jadam, ostatnio jednak skusiłem się na kebaba na wybickiego.. ktoś mi napiszę jakim cudem aż 6 osób go zaznaczyło jako dobry? jak dla mnie blee. mięso wielka pomyłka.

(o ile fastfoodowe żarcie można w ogóle oceniać w kategorii smaku biggrin.gif)
Kamil_
A ja się zastanawiam jak 6 osób mogło zagłosować na Istambuł na Kościuszki. Ostatnio grupą znajomych tam jedliśmy (bo wszystko było już pozamykane) i nikomu z nas nie smakowało.

Od 4 lat surówki tam to jedynie kapusta. Dodatkowo drożej niż w Katowicach a cenowo porównywalnie z Krakowem wink.gif

Osobiście polecam Taxi, choć i tam ze smakiem i wielkością kebaba jest różnie.
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ sob, 19 maj 2012 - 15:01) *
A ja się zastanawiam jak 6 osób mogło zagłosować na Istambuł na Kościuszki. Ostatnio grupą znajomych tam jedliśmy (bo wszystko było już pozamykane) i nikomu z nas nie smakowało.

Od 4 lat surówki tam to jedynie kapusta. Dodatkowo drożej niż w Katowicach a cenowo porównywalnie z Krakowem wink.gif

M.in. ja jestem w tej 6 wink.gif Co do cen się zgodzę - byliśmy w piątek i ceny kosmiczne, ale kebab super. Chociaż z drugiej strony mały kebab jest wielkości dużego kupowanego gdzie indziej ...
Co do surówki - zależy co kto lubi - ja lubię kebaby gdzie mięsa jest więcej niż surówki i tu taki właśnie jest. Zależy co kto lubi wink.gif
savalas
CYTAT(gregol @ sob, 19 maj 2012 - 08:35) *
Kebabów w DG nie jadam, ostatnio jednak skusiłem się na kebaba na wybickiego.. ktoś mi napiszę jakim cudem aż 6 osób go zaznaczyło jako dobry? jak dla mnie blee. mięso wielka pomyłka.

(o ile fastfoodowe żarcie można w ogóle oceniać w kategorii smaku biggrin.gif)

jak może ono nie smakować, jedno z niewielu mięs ze smakiem w kebabach z DG
Master
Ja najlepiej polecam kebab w ciescie w Taxi Kebab na Okrzei i u Turka kolo DH Centrum srednie ciasto za 7pln. Obydwa dobrej jakosci. Natomiast z Balhanem na Wybickiego z kebabem z kurczaka mam niemiłe wspomnienia-sama guma
savalas
CYTAT(Master @ wto, 22 maj 2012 - 21:28) *
Ja najlepiej polecam kebab w ciescie w Taxi Kebab na Okrzei i u Turka kolo DH Centrum srednie ciasto za 7pln. Obydwa dobrej jakosci. Natomiast z Balhanem na Wybickiego z kebabem z kurczaka mam niemiłe wspomnienia-sama guma

w balhanie nie podają kebaba z kurczakiem.

Takowy epizod w tej budzie był może ze dwa lata temu, przez tydzień lub dwa.
eve
Byłyśmy ostatnio z koleżanką na Kościuszki i przeżyłyśmy mały szok. 12 zamiast 9 za kebab w cieście? Duża podwyżka. Na dodatek smak się zepsuł, to już nie to co na początku.
Dabrowianin30
CYTAT(eve @ wto, 10 lip 2012 - 21:02) *
Byłyśmy ostatnio z koleżanką na Kościuszki i przeżyłyśmy mały szok. 12 zamiast 9 za kebab w cieście? Duża podwyżka. Na dodatek smak się zepsuł, to już nie to co na początku.

Kiedyś to był mój ulubiony kebab w D.G teraz to jakaś porażka albo mój pech bo od jakiegoś czasu zawsze jak tam trafiam to dostaje niedopieczone mięso
eve
CYTAT(Dabrowianin30 @ wto, 10 lip 2012 - 18:13) *
Kiedyś to był mój ulubiony kebab w D.G teraz to jakaś porażka albo mój pech bo od jakiegoś czasu zawsze jak tam trafiam to dostaje niedopieczone mięso

Niestety to nie pech. Dobrze przypieczonego mięska dawno już tam nie było. Surówek jakby mniej i kebab ogólnie mniejszy. Raczej tam już nie pójdę, czas poszukać lepszego wink.gif

janosikdg
Jak jesteśmy przy kebabie z Kościuszki od Turków. Ostatnio tam byłem ponieważ pod moim Dżafarem za duża kolejka była. Kebab nie dość że podrożał to jakość spadła. Żałuje że nie zrobiłem zdjęcia mięsa które dostałem ale nie miałem aparatu. Mięso wyglądało okrutnie,jak zmielona kupa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.