Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cyrk Zalewski
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Dejmon
Jakie byŁo moje zdziwienie, kiedy dzisiaj przejeŻdŻajĄc przez Manhattan, zauwaŻyŁem, Że do naszego miasta zawitaŁ Cyrk Zalewski. MiaŁem akurat ze sobĄ aparat, wiĘc Żeby nie byĆ goŁosŁownym... biggrin.gif

Ciekawe ile zabawiĄ w DG. Normalny bilet dla dorosŁych 50 zŁ. SĄ teŻ jakieŚ bilety ulgowe i dla dzieci.
rafi
Czyzby to wielblady (a wiec cyrkowe wink.gif)ze zdjecia mialy uczestniczyc w pokazie na ZIelonej w sobote ?
Kwasny
LOL 50 Zipa ????????? :1: W szoku jestem normalnie. Ciekawe kto tam przybedzie. Pozatym moim zdaniem w czasach rozwinietej telekomunikacji i internetu taki cyrk to normalnie cyrk jest :mrgreen:
TeodorMotor
QUOTE(rafi)
Czyzby to wielblady (a wiec cyrkowe wink.gif)ze zdjecia mialy uczestniczyc w pokazie na ZIelonej w sobote ?

Nie znasz sie rafi, to sa te wielbondy, ktore beda pilnowaĆ winnic na pustyni; papu beda dowozic sciezkami rowerowymi... :wink:
rafi
Hyhyhyh. Jednak trafilem z tymi wielbladami :). Ciekawe ile miasto odpalilo cyrkowi za wynajem.
:)
a tu pisze ze z chorzowskiego zoo
jeden z bohaterow:

QUOTE([IMG)
http://serwisy.gazeta.pl/i/gazeta.gif[/IMG]]
WielbŁĄdy w mieŚcie  
mg 21-08-2005 , ostatnia aktualizacja 21-08-2005 20:36

Mieszkańcy DĄbrowy GÓrniczej w sobotĘprzecierali ze zdumienia oczy. Po ulicach miasta chodziŁy wielbŁĄdy. Zgrabne, dostojne, z ogromnymi garbami szŁy spokojnie, jak w pustynnej karawanie, nie zwaŻajĄc na tŁumy wokÓŁ siebie.  

KaŻdy, kto chciaŁ, mÓgŁ je pogŁaskaĆ. Kolejki ustawiaŁy siĘ, aby zrobiĆ sobie zdjĘcia z egzotycznymi zwierzĘtami. OprÓcz wielbŁĄdÓw, sprowadzonych z chorzowskiego zoo, mieszkańcy zobaczyli na ulicach zaprzĘgi psÓw husky oraz rasowe konie. Parada zoologiczna zostaŁa zorganizowana w ramach imprezy "ZŁota MiejscowoŚĆ Radia Katowice".
rafi
Na stronach UM pisze, ze:
[quote]
NajwiĘksze zainteresowanie uczestnikÓw imprez budziŁy wielbŁĄdy, ktÓre przybyŁy z warszawskiego cyrku.
Blondyn i Gobi, bo tak miaŁy na imiĘ, budziŁy ogÓlnĄ sympatiĘi choĆ przejaŻdŻka nimi byŁa niemoŻliwa, wokÓŁ zwierzĄt gromadziŁy siĘtŁumy. SzczegÓlnie cieszyŁy siĘdzieciaki, ktÓrym wielbŁĄdy jadŁy z rĘki. Czworonogi zresztĄ doŻywiaŁy siĘsame rosnĄcymi w parku liŚĆmi z drzew.
[/quote]
Zreszta, co za roznica. Wazne, ze Talkowski spelnil swe (wyborcze?)obietnice o wielbladach w Dabrowei Gorniczej laugh.gif [/quote]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.