Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lekarze specjaliści
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
shelbywit87
Do założenia topiku popchnęła mnie sytuacja w jakiej sam do niedawna byłem, dostając skierowanie do specjalisty kardiologa do ręki. W szpitalu już po pierwszym zdaniu usłyszałem sławne "do końca roku nie ma zapisów!" , w przychodni na Adamieckiego babka nie zapisała nawet starszej kobiety, która widać było że ledwo na nogach chodzi, jednocześnie beszczelnie odpyskując że jeżeli zapłaci to zostanie przyjęta. Na hutę już się nie wybrałem domyślając się jaki będzie wynik. Przypadkowo znalazłem namiary na Szpital im. Ludwika Rydygiera w Katowicach na ul. ul. Markiefki 87 i co się dowiedziałem? Termin za 2 TYGODNIE. No szok po prostu, teraz akurat lekarka u której byłem ma urlop ale średnio zdołałem zauważyć że na kardiologa czeka się max koło miesiąca, a laryngologa koło 2 tygodni. Może komuś przyda się taka informacja, bo czekanie na łaskawe zainteresowanie służby zdrowia w DG. może się źle skończyć. Ponoć nawet w Katowicach nie wszędzie jest tak "luźno" w terminach, a i personel naprawdę prze uprzejmy w porównaniu z ... innym wink.gif Proponuję w topiku wpisywać inne miejsca gdzie w ramach NFZ-tu nie trzeba czekać wieki na wizytę u specjalisty smile.gif
xMarcinx
shelbywit87 jakim autobusem można tam dojechać? potrzebuje pilnie echo serca zrobić.. już miałem prywatnie, a tu mi z nieba spadłeś..
Leszek
Bezpośrednio nie ma, musisz przesiąść się - w centrum Katowic albo w Czeladzi, w pobliżu masz przystanek Bogucice Kościół: http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=lin..._przystanku=289
xMarcinx
Wielkie dzięki, już kojarzę gdzie to jest i mi pasuje. Teraz jeszcze muszę znaleźć numer telefonu by ustalić termin wink.gif
shelbywit87
...jedziesz "D" albo jakimś 801 lub innym do Katowic, wysiadasz na Katowice Hotel Novotel, cofasz się trochę do przejścia pod torami i cały czas prosto aż zobaczysz duży ceglany budynek przed kościołem, dla mnie to jakieś +-12 minut żwawego kroku wink.gif Najlepiej na google maps zobacz. Aha a termin telefonicznie wystarczy ustalić.
tess
ostatnio miałam taką samą sytuację -też z kardiologiem, (znalazłam lekarza na NFZ w Katowicach) niestety , znowu potwierdza się że Dąbrowa Górnicza to wieś pełna chamstwa
mały
ale to przecież nie widzimisię dąbrowskich przychodni i szpitali tylko wina kontraktów z NFZ. Trudno żeby dokładali do interesu. Ja z kolei współpracuję z kilkoma przychodniami w Katowicach, które nie dostały kontraktów na wielu specjalistów, tak więc nie ma reguły, trzeba pytać i szukać
xMarcinx
shelbywit87 nie wiem jak to zrobiłeś ale ja mam termin na luty... Jak ktoś ma gdzieś namiary na kardiologa to bardzo prosze.
yaku
Ogólnie mówiąc przerąbane.... ostatnio zdarzyła mi się sytuacja gdzie potrzebowałam pilnie dostać się do endokrynologa. No wyobraźcie sobie , że znalezienie takiego w promieniu 40 km chyba jest niemożliwe. owszem są tacy ale czeka się pół roku.Po długich poszukiwaniach okazało się, że nawet po znajomości Pani doktor przyjmie mnie - za miesiąc [sic!] i to tylko prywatnie. W rezultacie znalazłam w po kilku dniach w Chorzowie. - kosztowało mnie to 200 zł za wizytę w czasie której Pani wypisała mi skierowanie na badania krwi. nawet mnie nie badając, badania zrobiłam [oczywiście odpłatnie] u nas w D.G. ...znowu powrót do Chorzowa [ 200zł] ....okazało się , że trzeba powtórzyć badania bo q..wa okazało się , że w laboratorium zrobili potężny błąd , po czym okazało się , ze jestem zdrowa:-)
ale reasumując: koszt : ok.700 zł, stracony czas, stracone nerwy... ogólnie beznadzieja. angry.gif
shelbywit87
xMarcinx to mnie zaskoczyłeś ale widocznie pod koniec roku albo ucięli dotacje albo akurat po kolei sobie urlopy masowo lekarki zaczęły robić. Fakt faktem ja czekałem od telefonu równo 2 tygodnie co było dla mnie szokiem, teraz mam już dłuższy okres ale dodając urlop lekarki w sumie i tak nie ma tragedii huh.gif życzę wytrwałości w szukaniu bo tylko to może coś pomóc smile.gif
pawcio1979
Jak pracowałem w szpitalu w Katowicach to limity skończyły się im już w połowie roku, bo NFZ tak mało im zakontraktowało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.