Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: I Liga Koszykówki Mężczyzn MKS DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Koszykówka
Stron: 1, 2, 3
Zibar
Zespół w nowym składzie trenuje już na parkiecie hali Centrum, ma określony jasny cel na nadchodzący sezon który jest coraz bliżej i coraz więcej newsów zaczyna się pojawiać w różnych miejscach.

Kilka nowych informacji na ten temat snf (51).gif z innego źródła.
Zibar
Drużyna ma za sobą pierwsze sparingi - snf (51).gif - kolejny, już w sobotę!
Zibar
Kolejny sparing tym razem ze Śląskiem Wrocław - snf (51).gif
menago
Siarka Tarnobrzeg - MKS Dąbrowa Górnicza 103:84 (30:13, 20:26, 25:25, 28:20)

Siarka Tarnobrzeg: Doaks 20, Helton 17, Miller 17, Barycz 13, Piechowicz 13, Corbett 8, Wyka 8, Rabka 7, Aniszewski 0, Pyszniak 0, Walski 0.

MKS Dąbrowa Górnicza: Wołoszyn 18, Marcin Piechowicz 13, Zieliński 12, Kubista 11, Szczypka 11, Kulikowski 10, Bogdanowicz 4, Zmarlak 3, Wójcik 2.

+ 22minutowy skrot smile2.gif
http://www.youtube.com/watch?v=cVLe8TutMHw
menago
drugi mecz turnieju i tabela:

Sokół Łańcut - MKS Dąbrowa Górnicza 76:60

Tabela:
1. Siarka Jezioro 2/0
2. Sokół Łańcut 1/1
3. Politechnika Lwów 1/1
4. MKS Dąbrowa Górnicza 0/2
menago
w Cieszynie:
70:49 z Polonia W-wa;
71:94 z BK Nova Ostrava;

Nazwisko zawodnika PUNKTY
GRZEGORZEWSKI ŁUKASZ 5 2
PIECHOWICZ MARCIN 5 11
SZCZYPKA ŁUKASZ 19 8
WÓJCIK MARCIN 0 5
KUBISTA DANIEL 1 2
WIŚNIEWSKI PATRYK - 0
KULIKOWSKI RAFAŁ 5 11
ZMARLAK PAWEŁ 5 5
ZIELIŃSKI PIOTR 4 15
WOŁOSZYN MICHAŁ 21 7
WIECZOREK PATRYK - 2
ZAWADZKI MATEUSZ 6 2

http://kurian.blox.pl/2011/09/II-Festiwal-...wki-Wyniki.html
mazi_dg
Dzięki za info!
menago
i kolejny sparing:

Śląsk Wrocław - MKS Dąbrowa Górnicza 67-74 (20-15, 19-26, 15-13, 13-20)

Śląsk: Mladenovic 14, Bogavac 10, Calhoun 9, Graham 8, Zyskowski 8, Vairogs 7, Buczak 7, Bochno 2, Niedźwiedzki 2, Skibniewski 0, Koelner 0.

MKS: Szczypka 22, Zieliński 17, Wołoszyn 10, Morawiec 9, Kulikowski 6, Zmarlak 4, Grzegorzewicz 3, Kubista 2, Piechowicz 1, zawadzki 0, Wójcik 0.
Zibar
Dobra wiadomość dla kibiców z DG, na maila strony Sportowa Dąbrowa otrzymałem takie info:
CYTAT
Witam,
Zapraszamy do oglądania meczów na naszej stacji internetowej KP Sport - transmitującej wydarzenia sportowe z udziałemsportowców z Kujaw i Pomorza. Już w najbliższą niedziele (2 października 2011) pokażemy o godzinie 18.00 na żywo mecz 1 ligi koszykówki mężczyzn: SIDEn Polski Cukier Toruń - MKS Dąbrowa Górnicza, stąd zachęcamy wszystkich chętnych, którzy nie będą mogli przybyć na mecz do Torunia, aby oglądali go w internecie. Mam nadzieję że informację tą dodacie u siebie na serwis internetowy lub przekażecie ją dalej w innej formie, aby umożliwić jak największej liczbie kibiców możliwość śledzenia poczynań swojego zespołu !Relacja internetowa dostępna na:www.kpsport.pl , www.kpsport.tv , www.popler.tv/kpsport

tak, że zapraszam do oglądania inauguracyjnego meczu i w tym miejscu w imieniu kibiców MKS-u dziękuję adminom strony KP Sport za info.
Slyzaba
super! Dzięki Zibar za info. Chętnie obejrzę mecz online!
bonus11
Też wam tnie tak?
RzeckiDG
CYTAT(bonus11 @ nie, 02 paź 2011 - 17:09) *
Też wam tnie tak?

Niestety tak. Nie wiem ile zdzierże...

P.S. W momencie rozpoczęcia meczu transmisja padła....
Ajax
Po I połowie przegrywamy 50-39 sad.gif ... Oby chłopaki w następnych kwartach pokazali charakter!
bonus11
Oni wszystko grają na wysokich... W tym roku nic z tego nie będzie,ale przynajmniej młodzi się ograją
menago
charakter to moze i beda pokazywac, ale umiejetnosci nie te co w poprzednich latach...mnie razi brak centymatrow u nas ale jak napisano wyzej przynajmniej mlodzi dostana okazje...pamietajmy ze jeszcze dojdzie Grochowski, ktory powinien byc wzmocnieniem na rozegraniu.

a Siden powinien walczyc o awans, wiec przegrana w Toruniu wstydu nie przynosi...
RzeckiDG
Po początkowych zacięciach transmisja całkiem całkiem jak internetową tv - ujęcia z różnych kamer, powtórki, stały podgląd wyniku i zegara . Komentatorzy "nieco" subiektywni, czasem urządzali sobie wycieczki słowne poza wydarzenia na boisku i nie do końca opanowali nazwiska gości jak i miejsce ich pochodzenia…
Co do samego meczu to można powiedzieć, że MKS jest na etapie początkowym scalania zespołu - dużo strat i błędów rozgrywających , na plus występ młodego Mateusza Zawadzkiego. Gra zespołu momentami dobra, momentami fatalna. Serie rzutów 3 pkt miały być odpowiedzią na wysokich Sidenu - Przybyszewskiego i Lewandowskiego, ale ze względu na brak stabilności nie przyniosły oczekiwanych efektów. Dodatkowo z formą trafił Jarecki i dobił ambitnie, choć nieskutecznie grających koszykarzy z DG.
Zibar
Zapraszam na dynamiczny skrót video z pierwszego meczu udostępniony przez KP Sport z krótką pomeczową wypowiedzią Krzysztofa Morawca. Umieściłem go w newsie dot. tego meczu snf (51).gifW newsie Nowy skład nowe wyzwanie - snf (51).gif można zobaczyć video prezentacje naszej drużyny, która razem z filmem promującym siatkarki jest wyświetlana w kinach regionu. Zapraszam do czytania i oglądania.
Slyzaba
Polecam akcje 7:35; chyba połowa punktów MKSu to 3ki smile2.gif
menago
Puchar PZKosz: Wylosowano pary
Hawajskie Koszule Żory - MKS Dąbrowa Górnicza

http://www.polskikosz.pl/news/103500/pucha...owano_pary.html
fanatyk_1993
wygrana w 2 kolejce 1LIgi z AZSem Szczecin 71-51
bonus11
Jak dostaną w Kutnie przy takiej przewadze na 6 minut przed końcem to do końca sezonu nie idę na mecz bo to już są jaja

Nie no to są jaja,zamiast grać spokojnie za 2 pkt to oni sobie ostatnie rzuty za 3 pkt oddają przy swoim dwupunktowym prowadzeniu. Śmiech na sali !!! dostać w plecy 66-65 ! Jedna wielka kpina ! Pozdrawiam duet trenerski
Flashek
No naprawdę popisał się pan Panie Wieczorek! Przegrać wygrany mecz!! bonus11 ma rację, na cholere te rzuty za 3 w końcówce??? Sprzedaliście mecz po 3 kwarcie?? Debilizm albo sprzedany mecz, innego tłumaczenia nie ma.
Michael
Duże mieli prowadzenie??
fanatyk_1993
po 3 kwartach prowadzili 14 pkt...
Zibar
Na razie sinusoida i problemy z beniaminkami, ale faktycznie dostali tak jak sami lali jeszcze jakiś czas temu w końcówkach, a według relacji na początku 4 kw. prowadzili 17 pkt. blink.gif

CYTAT
Koszykarze MKS-u Dąbrowa Górnicza udowodnili, że nie ma meczu, którego nie można przegrać.
czytaj więcej...

^^^
dodałem video z ostatniej minuty meczu i pomeczową wypowiedź trenera

Kolejny mecz już w czasie środowego maratonu sportowego w hali "Centrum". O godzinie 17.00 drużyna Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza zmierzy się z AZS Białystok,a po nich przewidziany jest na godzinę 20.00 drugi mecz, gdzie w czwartej kolejce, MKS podejmie drużynę Poloni Przemyśl.

Dzień, godzina i wynik ostatniego spotkania moim zdaniem może ujemnie wpłynąć na frekwencję na trybunach unsure.gif
Kosz_dg
Dąbrowianie na halę Dopingować koszykarzy !! smile2.gif
fanatyk_1993
wygrana z Polonią Przemyśl 81-67...
na uwagę zasługuje także 29 punktów MVP meczu Michała Wołoszyna:))
Zibar
Cóż, późna pora środowego maratonu zmniejszyła frekwencję, kub próbował zmienić termin ale rywale nie wyrazili zgody. Na szczęście nie wpłynęło to na postawę drużyny i kibice mogli się cieszyć drugim zwycięstwem.

CYTAT
Zagłębiacy wygrali więc drugie spotkanie i drugie we własnej hali. Czasu zabrakło jednak Michałowi Wołoszynowi, który nie zdołał spełnić życzenia kibiców i zdobyć trzydziestu punktów.
czytaj więcej...

Tak trzymać!
Kosz_dg
Tak trzymać !! Klub kibica też się dobrze spisał !! smile2.gif
Bartek90
Jakieś fotki z meczu?
menago
wywiad z naszym nowym rozgrywajacym:

http://www.pzkosz.pl/aktualnosci/grzegorz-...omoc-zespolowi/

CYTAT
Grzegorz Grochowski: Pomóc zespołowi
Paź 21, 2011 Kategorie: Rozgrywki
- Chcę jak najbardziej pomóc zespołowi, dać z siebie to co najlepiej potrafię i to czego będą ode mnie oczekiwali oraz wymagali trenerzy. Ciężko mówić o jakichkolwiek celach w tym sezonie, bo liga jest bardzo wyrównana, na pewno mogę obiecać naszym kibicom, że będziemy dawać z siebie wszystko do ostatniej sekundy każdego meczu. Indywidualnie, chciałbym zagrać solidny sezon bez żadnych kolejnych kontuzji - mówi 18-letni Grzegorz Grochowski.

Rafał Juć: Jeszcze przed sezonem nieszczęśliwie doznałeś kontuzji. Jak z Twoim zdrowiem? Twoja forma wróciła już do szczytowej?

- Grzegorz Grochowski: Tak, niestety na samym początku przygotowań do sezonu, dokładniej na pierwszym treningu na sali złamałem piątą kość śródstopia. Okazało się, że najszybciej wrócę do pełnej sprawności poprzez zespolenie tej kości śrubą i na to się zdecydowałem. Teraz zacząłem już treningi z pełnym obciążeniem, razem z zespołem. O mojej formie ciężko cokolwiek powiedzieć, bo byłem 8 tygodni bez treningu, na pewno będę mocno trenował żeby osiągnąć punkt szczytowy i wrócić do jak najlepszej gry.

Po kilkutygodniowej przerwie wreszcie zadebiutowałeś na I-ligowych parkietach. Jakie wrażenia?

- Dokładnie, zaliczyłem w sobotę swój debiut w meczu z Polonią Przemyśl na parkietach I ligi. Jeśli chodzi zespołowo to bardzo cieszy zwycięstwo nad rywalem z Podkarpacia, ponieważ po ostatniej, dość nieszczęśliwej porażce w Kutnie musieliśmy poprawić morale zespołu i udało się nam osiągnąć cel - mamy 2 punkty i pniemy się w górę tabeli.

Mimo wielu ofert zdecydowałeś się grać dla MKS Dąbrowa Górnicza. Dlaczego wybrałeś akurat ten zespół?

- Klub z Dąbrowy Górniczej jest w pełni profesjonalny. Zaoferowali mi bardzo dobre warunki, a po za tym trener Wojciech Wieczorek jasno określił mi jaką będę pełnił rolę w klubie, która zresztą bardzo przypadła mi do gustu. Długo się nie zastanawiałem, zdecydowałem się na MKS i jestem bardzo zadowolony, że tu jestem.

Większość Twoich kolegów z reprezentacji do lat 18 występuje na ekstraklasowych parkietach. Nie myślałeś o grze w PLK już w tych rozgrywkach?

- Tak, większość chłopaków z kadry gra już na szczeblu ekstraklasy, z czego się bardzo cieszę i życzę każdemu z nich jak najlepiej, bo bez wyjątku każdy z nich to bardzo dobry koszykarz i zasługują na grę w Tauron Basket Lidze. Owszem miałem kilka propozycji z ekstraklasy, lecz po rozmowach z osobami, których rady są dla mnie bardzo ważne stwierdziłem, że ten sezon powinienem spędzić jeszcze w I lidze, gdzie mam pewność, że dostanę minuty i będę w grze. Nie wiadomo jak to wyglądałoby w ekstraklasie.

Czy masz jakieś indywidualne założenia na sezon 2011/12? Co chciałbyś osiągnąć z zespołem?

- Chcę jak najbardziej pomóc zespołowi, dać z siebie to co najlepiej potrafię i to czego będą ode mnie oczekiwali oraz wymagali trenerzy. Ciężko mówić o jakichkolwiek celach w tym sezonie, bo liga jest bardzo wyrównana, na pewno mogę obiecać naszym kibicom, że będziemy dawać z siebie wszystko do ostatniej sekundy każdego meczu. Indywidualnie, chciałbym zagrać solidny sezon bez żadnych kolejnych kontuzji.

W drużynie jest wielu doświadczonych graczy, jaka będzie Twoja rola? Czego oczekuje od Ciebie trener?

- Zdecydowanie, Nasz zespół to jest mieszanka rutyny, doświadczenia z młodością. Mamy weteranów w zespole, a także trenują z nami zawodnicy młodsi ode mnie. Trenerzy oczekują ode mnie przede wszystkim mądrej gry, kreowania akcji, zarządzania zespołem w obronie i ataku. Ja uwielbiam szybką grę, kontrataki co prowadzi do zdobywania łatwych punktów z pod samej obręczy i nie tylko, więc musimy do tego dążyć.

Jak podoba Ci się Dąbrowa Górnicza? Zaaklimatyzowałeś się w nowym środowisku? To bardzo ważny dla Ciebie rok szkolny, ponieważ czeka Cię matura.

- Dąbrowa Górnicza to metropolia (śmiech). Pochodzę z małego miasta i dla mnie jest nowością, że znalazłem się w tak dużym mieście, aczkolwiek jest to naprawdę bardzo przyjazne miejsce, ludzie tutaj są bardzo życzliwi i przyjemni. Dokładnie, w tym roku czeka mnie matura, do której staram się jak najlepiej przygotować, mam nadzieję, że uda mi się zdać w zadowalającym stopniu.
fanatyk_1993
kolejna wygrana:)
tym razem w Krosnie.
MOSIR KROSNO _ MKS DG 67-84
Zibar
Powróciła tradycja zeszłorocznych rozgrywek, czyli jeśli w danej kolejce wygrywają siatkarki to koszykarze również smile.gif

CYTAT
Nie było zbyt wiele emocji podczas sobotniego spotkania Delikatesów Centrum PBS Bank MOSiR Krosno z MKS Dąbrowa Górnicza. - Myślę, że kibice się zniesmaczyli tak jak my - przyznał po meczu Piotr Pluta.
czytaj więcej...

w newsie relacja i aktualna tabel. Poza tym, rywale chyba od wyniku samego meczu bardziej zainteresowani są aktualnym zamieszaniem w klubie związanym ze zwolnieniem trenera.
fanatyk_1993
jest kolejna wygrana tym razem w Jeleniej Górze

Sudety Jelenia Góra -MKS Dąbrowa 72-79 (14-22, 20-23, 21-20, 17-14)
fanatyk_1993
jest kolejna wygrana:

MKS - Spójnia Stargard Szczeciński 91-62

fanatyk_1993
niestety porażka w Łańcucie 79-72 (20:18, 19:13, 19:15, 21:26)

Zibar
Niestety się potwierdziło i Łańcut nadal jest poza zasięgiem drużyny z Dąbrowy. Tym Samym umocnił się na pozycji lidera a MKS chyba nie utrzyma trzeciego miejsca. Relacja i aktualna tabela snf (51).gif
fanatyk_1993
PO bardzo zaciętym, wyrównanym i ciekawym meczu, po 2 czesciach dogrywki nasza druzyna pokonała vicelidera z Gdyni...

MKS DĄBROWA - START GDYNIA 107-100 (26-23, 17-20, 19-15, 18-22, 12-12, 15-8)
ZMK
Zobaczcie materiał z tego meczu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1661
fanatyk_1993
i kolejna wygrana:

MKS Start Lublin - MKS Dąbrowa Górnicza 83-91 (26:26, 21:25, 22:24, 14:16)
Flashek
Wierzę że jutro pokonamy Pruszków, tymczasem spójrzmy na wyniki dzisiejsze gdzie porażki poniosły 4 drużyny z czołowej piątki (MKS w tej piątce) i jutro jest szansa nadrobienia punktu i zrównania się w liderowaniu punktami na koniec pierwszej rundy ze Startem Gdynia i Sokołem Łańcut.
Myślę że szczególnie cenna dla nas jest porażka Startu Gdynia, gdyż uważam, że są głównym pretendentem do zajęcia pierwszego miejsca przed play-off, (Sokół myślę że nie utrzyma się długo na podium)a myślę że MKS stać na to pierwsze miejsce.
Z Pruszkowem wygraliśmy ostatnie 6 spotkań zatem myślę że i tym razem będziemy górą. A jeszcze ciekawsze będzie środowe spotkanie z zespołem SIDEn z Torunia, którym trzeba szczęśliwie zakończyć przedświąteczną rundę. Powodzenia.
fanatyk_1993
No i Pruszków pokonany:

MKS Dąbrowa - Znicz Pruszków 86-62 (23:15, 21:16, 19:17, 23:14)

po tym meczu i na półmetku rozgrywek jesteśmy w czołowej trójce z takim samym dorobkiem punktowym jak Start Gdynia i Sokół Łańcut.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.