Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Policja
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Szczepan
Godz 20, dwóch siedzi jeden stoi przy ławce.
15 marca 2011 po 20.
Podjeżdża radiowóz, mandaty, za co?
ląduje na komisariacie w gołonogu,
od skurwiela policjanta w ryja dostaje, a tylko blondn ma obiekcje.
Telefon sprawdzali czy nie kradziony po nr.
I kazali podpisać, bo nie wypuszczą CO0687837
Na do widzenia kop w dupkę i miłe słowo pd dąbrowskiej policji "SPIERDALAJ"
Czego światkiem była starsza kobieta.

Za co?
A jak któregoś z tych sześciu skurwie... sptotkam..........
Bartek
CYTAT(Szczepan @ wto, 15 mar 2011 - 22:20) *
Godz 20, dwóch siedzi jeden stoi przy ławce.
15 marca 2011 po 20.
Podjeżdża radiowóz, mandaty, za co?
ląduje na komisariacie w gołonogu,
od skurwiela policjanta w ryja dostaje, a tylko blondn ma obiekcje.
Telefon sprawdzali czy nie kradziony po nr.
I kazali podpisać, bo nie wypuszczą CO0687837
Na do widzenia kop w dupkę i miłe słowo pd dąbrowskiej policji "SPIERDALAJ"
Czego światkiem była starsza kobieta.

Teraz napisz po polsku.
Szczepan
Siedzą znajomi, radiowóz.

Odmawiam przyjęcia mandatu.

I ląduję na komendzie, a przy okazii w ryja i w dypę dostaję
Tylko jednemu panu cała ta sytuacja się nie podobał, a sześciu policjantów zadowolonych.
kamillll
jeżeli rzeczywiście "za darmo" to napisz do mediów, do głównej, do wojewódzkiej.
narób smrodu.
się nauczą.
ale tak jak mówię, tylko jeśli "za darmo" bo jak masz koszulkę JP na 100% to na ich miejscu jeszcze bym Cię pałą przećwiczył prewencyjnie wink.gif
Szczepan
Ja nic,
Ale to przesada, po Brnie 3 w nocy za piwo zapłaciłem, tu? za co?
kamillll
ja nie kwestionuje przewiezienia na komisariat bo mają do tego prawo...zastanawia mnie to że zarobiłeś w ryj i kopa wink.gif
jakby mnie to spotkało - podkreślam - "za darmo" to bym nie wylewał swojego żalu na forum, a po wykonaniu obdukcji w piśmie do przełożonych z kopią do mediów wink.gif
Szczepan
Mnie nie rozchodzi się o pretensje.
Tylko co by populacja znała sytuację, a instytucje odpowiedzialne zaczny działać.
Morda nie szklanka, się nie potłucze.
kamillll
ale jak instytucje odpowiedzialne zaczną działać bez powiadomienia...przegięli? niech poniosą konsekwencje bo się filmów za dużo naoglądali. nie przegięli? to siedź cicho i wytrzeźwiej...
Szczepan
Jak by był po... to by mnie nie puścili, a do Sosnowca odstawili.
vacu
Powiem tak - ja się jeszcze nie spotkałem, żeby policja kogoś zatrzymała bezpodstawnie zupełnie, wylegitymowanie owszem ale nie zabranie na komendę (no może jeden przypadek gdzie koleżkę zabrali, bo mieli zepsuty alkomat ale odbyło się to kulturalnie tylko strata czasu). Nie wiem, może w tym przypadku było inaczej, jeżeli tak to są instytucje, do których należy się zgłosić a nie na forum, my w - zasadzie nie mamy żadnej możliwości aby ocenić kto miał rację i jakie były fakty, może ktoś im coś powiedział niemiłego i dlatego się wkurzyli?

Ale też nie jest to nasza specyfika, ostatnio jechałem przez Niemcy, stali sobie na parkingu przy A3 polizei, niedaleko bus na włoskich numerach. Italiano dość weseli i głośni ale bez przesady. W pewnym momencie polizei podjechali do Włochów, zrobili im rewizję osobistą po czym bardzo drobiazgowo przeszukali samochód (każdą dziurę i torbę), było bardzo nieprzyjemnie, bo oczywiście nic nie znaleźli ale "przepraszam" też nie powiedzieli. Obserwowałem to sobie, bo akurat miałem przerwę. Także to nie tylko u nas takie sytuacje się zdarzają.
Szczepan
W końcówce tygodnia znajomy ląduję w Sosnowcu w wydechu 2,8 (chyba 5,6 promila).
Łączny koszt pobytu w "hotelu" z 5 mandatami = 1800 PLN.
Wszystko mu p.Gliny mogli przypisać.

Mnie nic w/w opisanej sytuacji.
xMarcinx
Biorąc pod uwagę, że koszt pobytu w izbie wytrzeźwień w Sce to 250zł to te 5 mandatów, to na pewno dlatego, że był grzeczny i słuchał poleceń policjantów. Jak widać, niektórym szajba po alkoholu tak odwala, że nie kończy się na upomnieniu i ew. jednym mandacie a ich 5 i wycieczce na izbę coby sobie krzywdy sam nie zrobił. A jak się coś nie podoba to się mandatu nie przyjmuje i sprawa trafia do sądu i wtedy Policja musi udowodnić, że było tak jak podaje. Wraz z momentem przyjęcia mandatu, odbierający go przyznaje się do winy (czas na przyjęcie ma do 24h od wytrzeźwienia) i wtedy to może mieć pretensje i pluć sobie w twarz, że frajer (lub bajkopisarz).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.