Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolonie, obozy dla dzieci
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
storczyk
Nie wiem czy jest taki temat jeśli jest to proszę o usunięcie.

Ostatnio zastanawialiśmy się ze znajomymi gdzie można wysłać nasze dzieci na kolonie. I powiem szczerze, ze nie mam bladego pojęcia. Ja przez wiele lat jeździłam na obozy harcerskie, ale to były stare czasy i teraz nie wiem gdzie moje dziecko wysłać. Zresztą zastanawiałam się czy jest taka możlwość pracy jako wychowawca kolonijny (mam kurs), mogłabym zabrać dzieci jako uczestników a sama bym miała na nie oko?

Doradźcie coś. U mnie w pracy nie organizują kolonii, a znajomi pracują w szkolnictwie i też nic u nich takiego nie ma.
kasiela
Jest dużo firm organizujących kolonie i obozy dla dzieci. Polecam Biuro Podróży Jaworzyna (Katowice) Córka była i na zimowisku i na koloniach organizowanych przez nich i była bardzo zadowolona. W Dąbrowie kolonie organizuje Towarzystwo Przyjaciół Dzieci ( siedziba chyba na 3-go Maja) i PTTK (siedziba na Adamieckiego)- Kolonie w Rabce cena b. atrakcyjna.ZHP w Dąbrowie nadal działa i co oku jest obóz i kolonia zuchowa w Janowie. Ale trzeba lubić te warunki i styl harcerski. Jest jeszcze w Katowicach Fundacja im. Kolosy, której celem jest organizowanie wypoczynku dla dzieci. Mają duże dofinansowania do kolonii. Córka była z nimi raz i była bardzo zadowolona. Warunki dobre i dużo się działo a finansowo bardzo atrakcyjnie.Wiem, że niektóre parafie też organizują kolonie dla dzieci.
storczyk
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Włąsnie znalazłam też propozycję z PKZ dot wyjazdów i ją analizuję.
bombowiec
chcę odświeżyć temat ,czm może ktoś wysłał dziecko w tym roku na kolonie letnie z PTTK , jeśli tak to proszę o opinie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.