Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ktora przychodnia i pediatra w DG?
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
terndsetterka00
W lutym rodze swoje pierwsze dziecko.
W zwiazku z tym szukam dobrej przychodni i lekarza pediatry.
Mam lekkie rozeznanie w przychodni na merkurym oraz na kasprzaka.
Ta na kasprzaka wydaje sie lepsza niz merkury.Jednak nie wiem ak to wyglada pod wzgledem lekarza pediatry..
A moze polecacie zupelnie inna przychodnie?
Szukam takiej gdzie mozna wyciagnac karte telefonicznie, pracuje dobry specjalista, a wizyty odbywaja sie na tyle sprawnie, ze nie bede musiala siedziec godzine pod gabinetem z chorym dzieckiem, wsrod innych chorych dzieciakow..

Jednak nie zamykam sie na inne propozycje..
ps.prosze nie polecac mi dr Pieszczek.
Dąbrowiak
Witam
Ja leczyłam dzieci od urodzenia gdzie indziej, tam nie polecam.
Z całą pewnością polecam ośrodek na Kasprzaka ale tylko dr MITRĘGA - GÓRSKA.
Pozdr
Slyzaba
Jeśli dziecko jest zdrowe to polecam dr. PIESZCZEK ;-). Wizyty kontrolne, bilanse, szczepienia etc - zero zastrzeżeń. Przeciwnie - jest bardzo dokładna, wiele można się od niej dowiedzieć.

Gorzej jeśli dzieciak zaczyna chorować... Przez dwa lata (w przypadku przeziębień) dawała nam zawsze ten sam zestaw leków, który w sumie nigdy nie pomagał i kończyło się najczęściej na antybiotyku.

Przypadkiem zgadaliśmy się ze znajomymi, którzy dostawali dokładnie tą samą paczkę leków...
Nie dziwię się więc, że terndsetterka00 zrezygnowała z jej usług smile2.gif.

Przy okazji - to musiała by być publiczna przychodnia?

CYTAT
wizyty odbywaja sie na tyle sprawnie, ze nie bede musiala siedziec godzine pod gabinetem z chorym dzieckiem, wsrod innych chorych dzieciakow..
- są takie w DG??
Adams
Nie wiem czy jeszcze pracuje ale warta polecenia jest Dr Dróżdż-Molska.
wiem że praktykowała w NZOZie w Centrum koło Pałacu

z pełnym szacunkiem dla Dr Mitręgi-Górskiej, ale kilka razy nie wykryła poprawnie choroby u mnie,np. świnki(miałem 13 lub 14 lat).
Dąbrowiak
CYTAT(Adams @ śro, 19 sty 2011 - 13:19) *
Nie wiem czy jeszcze pracuje ale warta polecenia jest Dr Dróżdż-Molska.
wiem że praktykowała w NZOZie w Centrum koło Pałacu

z pełnym szacunkiem dla Dr Mitręgi-Górskiej, ale kilka razy nie wykryła poprawnie choroby u mnie,np. świnki(miałem 13 lub 14 lat).

Powiem szczerze, że pare lat moje dzieci byly leczone u innej lekarki na zapalenie oskrzeli mniej wiecej co dwa miesiące, dwa razy do roku zapalenie płuc. Do Mitregi - Górskiej poszłam tylko dlatego że mojej nie było i od razu wysłała mnie do sanatorium, a tam wykryli astmę oskrzelową i leczona od dwóch lat daje rewelacyjne efekty. Od 12 MIESIĘCY ŻADNEGO antybiotyku. Ale w końcu co kto lubi.
Mick
Tak jak Adams uważam, że dr Molska jest bardzo dobra. Z pełnym przekonaniem polecam.
Jedyny minus to kolejki - prawie zawsze trzeba do niej czekać, bo tylu ma pacjentów.
cedra
dr Urantowka - polecam! moj mal braciszek byl u niej leczony. pracuje z pasji a nie dla pieniedzy!!
darro
Mogę polecić dra Jacka Kasnera - DG, ul. Skalskiego.
Fedajkin
Jeśli chodzi o niemowlę to w razie wątpliwości lepiej skorzystać z porady dwóch różnych lekarzy (szczególnie jeżeli nie są pewni co się dzieje lub nie ma efektów leczenia).

dr. Urantówka chętnie przyjmuje prywatnie, info na telefon i zna się na rzeczy. Natomiast na NFZ zawsze jest kolejka, bo bardziej znana jest jako nefrolog.

dr. Kasner raz ale za to skutecznie mi pomógł (chodziło o dobór mleka)

Natomiast normalnie na NFZ polecam dr.Wójtowicz w Ząbkowicach.

Pozdrawiam.
Nesira
Sama przez lata chodziłam do dr Molskiej - polecam. Nie mam zastrzeżeń, nie faszerowała mnie niepotrzebnie antybiotykiem, sympatyczna, z podejściem. Zgadzam się również, że niestety ma sporo pacjentów smile2.gif
GoliATK
Polecam dr Kasnera. Ma ogromną wiedzę i super podejście do dzieci. U niego bardzo trudno dostać antybiotyk smile2.gif, o zastrzykach dla małego nie wspominając. Można sprawdzic nawet opinie w necie o nim.

PS. Nie mylic z jego żoną pani giniekolog :/.

A przychodnia to polecam "Betania" w Ząbkowicach. Mała przychodznia a przez to nie ma kolejek. Prawie rodzinna atmosfera, wszyscy bardzo mili i uprzejmi.
marcinem
Pani Urantówka byc może jest dobrym pediatrą, niestety jest fatalnym urologiem. Z doświadczeń osobistych (biorę pełną odpowiedzialność za te słowa).

Dzisiaj mam 32 lata i gdyby nie Jacek Kasner 20 lat temu, dziś mnie by tu nie było. Fantastyczny lekarz.
___

Jeśli Wasze dziecko jest chore, niepełnosprawne lub dolegają mu problemy neurologiczne, padaczka, choroby oczu - chętnie polece odpowiednich specjalistów w województwie. Ewentualne zapytania PW. mam w tej materii - niestety - spore doświadczenie. Patrz banner w stopce.
storczyk
Ja z dziećmi jeżdżę do Ząbkowic, ale mogę polecić dwie lekarki świetna tylko daleko jest dr Szubert przyjmuje w Ząbkowicach nie daleko Ujejsca, zdalam sobie sprawę z tego po kilku latach od wizyty. Sama bez testów wymieniła mi rzeczy, na które może być uczulone dziecko (potwierdziło się w 100% po zrobieniu testów), kazała zakupic nebulizator (najlepszy zakup od lat) Kobieta bardzo mądra, przyjmuje również prywatnie, ja byłam u niej własnie prywatnie gdy mi dziecko strasznie chorowało. Druga lekark, która wzbudziła moje zaufanie to dr Urantówka do niej jednak jeżdżę z jednym dzieciem jako do nefrologa i widzę że ma bardzo zaangażowane podejście jesli chodzi o pacjentów, denerwują mnie tylko kolejki i zazwyczaj 2/3 godziny czekania.
GoliATK
CYTAT(storczyk @ pon, 07 lut 2011 - 09:04) *
Ja z dziećmi jeżdżę do Ząbkowic, ale mogę polecić dwie lekarki świetna tylko daleko jest dr Szubert przyjmuje w Ząbkowicach nie daleko Ujejsca, zdalam sobie sprawę z tego po kilku latach od wizyty. Sama bez testów wymieniła mi rzeczy, na które może być uczulone dziecko (potwierdziło się w 100% po zrobieniu testów), kazała zakupic nebulizator (najlepszy zakup od lat) Kobieta bardzo mądra, przyjmuje również prywatnie, ja byłam u niej własnie prywatnie gdy mi dziecko strasznie chorowało.

Dr Szubert jest właścicielką przychodni "Betania" o której pisałem 2 posty wcześniej;)
paw74
CYTAT(cedra @ śro, 26 sty 2011 - 21:51) *
dr Urantowka - polecam! moj mal braciszek byl u niej leczony. pracuje z pasji a nie dla pieniedzy!!
i to jest strzał w 10
CYTAT(marcinem @ czw, 03 lut 2011 - 10:10) *
Pani Urantówka byc może jest dobrym pediatrą, niestety jest fatalnym urologiem. Z doświadczeń osobistych (biorę pełną odpowiedzialność za te słowa).
urologiem może tak ale nie nefrologiem
Sebastian22
co za głupota w ogole oceniać lekarza - jak komus pomogł to jest "super" jak nie to jest "zły" eech ludzie nudzi wam się ....
mały
ja leczę moje dziecko na nerki u dr Urantówki. Ma specyficzne podejście do pacjenta (czasem potrafi być niespecjalnie miła), ale po kilku wizytach i wyrobieniu odpowiedni relacji polecam. Jak musieliśmy podjąć decyzję dot. dość poważnego zabiegu to poszliśmy do niej i pół godziny rozmawialiśmy i wspólnie staraliśmy się wybrać najlepsze rozwiązanie. Naprawdę każdego pacjenta traktuje indywidualnie. Jeżdżę też do niej prywatnie jako do pediatry i też jesteśmy zadowoleni, choć pewnie jak każdemu zdarzają się jej błędy i błędne diagnozy.
sowa
CYTAT(terndsetterka00 @ wto, 18 sty 2011 - 20:20) *
ps.prosze nie polecac mi dr Pieszczek.

mnie to najbardziej zastanawia- dlaczego nie dr Pieszczek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.