Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sylwester 2010/2011
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
casperdg
Wie ktoś może czy coś będzie na centrum w sylwestra ?;>
Kamil_
Podbijam pytanie. Będzie coś, czy jako że już po wyborach przez dwa lata nie będzie nic, by zaoszczędzone pieniądze wydać w dwa lata przed kolejnymi wyborami?

Jeśli tak to żenua na maksa. Rozumiem, że na tzw. lata wyborcze trzeba mieć więcej pieniędzy ale można było zrezygnować chociaż z fajerwerków na Dożynki...
zizi
Pokazy tych samych fajerwerków zimą latem to już przesada. Sylwester niestety w naszym mieście od dawna jest dość przygnębiającym wydarzeniem bez żadnych ciekawych akcentów...
matidg
CYTAT
Mieszkańcy Zagłębia okazję do świętowania sylwestra będą mieli na pl. Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej. - Wystąpią DJ-e oraz Mariusz Kalaga. Będzie też pokaz sztucznych ogni. Liczymy, że przyjdzie od 2 do 4 tys. osób - zapowiada Grzegorz Perz, dyrektor PKZ.

taką wzmiankę znalazłem na gazeta.pl
Kamil_
Ale żenua...
ArtGii
CYTAT(matidg @ nie, 12 gru 2010 - 22:03) *
CYTAT
Mieszkańcy Zagłębia okazję do świętowania sylwestra będą mieli na pl. Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej. - Wystąpią DJ-e oraz Mariusz Kalaga. Będzie też pokaz sztucznych ogni. Liczymy, że przyjdzie od 2 do 4 tys. osób - zapowiada Grzegorz Perz, dyrektor PKZ.

Ale to nie przed, tylko w PKZ.
Poza tym i tak zostało odwołane, zapewne ze względu na niską cenę tongue.gif
O jakiejkolwiek imprezie na Placu Wolności póki co nic nie słychać.
Już po wyborach, więc można olać mieszkańców wink.gif

dżoplin
w Starsferze też nie będzie sylwestra

Radkowitz
CYTAT(ArtGii @ pon, 13 gru 2010 - 00:31) *
CYTAT(matidg @ nie, 12 gru 2010 - 22:03) *
CYTAT

Ale to nie przed, tylko w PKZ.
Poza tym i tak zostało odwołane, zapewne ze względu na niską cenę tongue.gif
O jakiejkolwiek imprezie na Placu Wolności póki co nic nie słychać.
Już po wyborach, więc można olać mieszkańców wink.gif

A może ze względu na DJa z Radia Piekary? haha biggrin.gif
ArtGii
CYTAT(Radkowitz @ pon, 13 gru 2010 - 20:51) *
A może ze względu na DJa z Radia Piekary? haha biggrin.gif

Dobrze że nie z Radia Maryja. tongue.gif
ArtGii
Sylwester przed PKZ.
Mariusz Kalaga, DJ Julek, pokaz sztucznych ogni.
Start o 23:00.

Ale nędza dry.gif
Początek o 23, dobrze że nie po północy tongue.gif
Koło pierwszej już pewnie będzie po wszystkim. Straszna mizeria w tym roku.
kwintosz
Jeśli ktoś lubi imprezy na wolnym powietrzu, atmosferę zimy i świąt.. polecam sylwestra w Wiedniu. To raptem 450 km w większości autostradami

Byłem w zeszłym roku, w tym też się wybieram.. W zeszłym roku byłem na wycieczce w tym jadę na własną rękę.

Co mogę powiedzieć o samym sylwku.. atmosfera nie do opisania, wszystko bajecznie oświetlone, 11 scen - każda z inną muzyką do wyboru do koloru, ludzie mili, bez awantur i pijaństwa czy rzucania petard pod nogi..
Samo miasto również niesamowite.. Jak dla mnie z miast w których byłem tylko Paryż zachwycił mnie bardziej..

Są conajmniej 3 opcje..
- sylwester express - jedziesz 31 rano, zwiedzasz parę godzin Wiedeń, impreza i ok 2giej w nocy 1.01. wracasz do Polski. Sporo czasu w autobusie ale to najtaniej wychodzi (200-300zł od łebka)

- sylwester + zwiedzanie - jedziesz 30go wracasz najczęściej 01.01 lub 02.01. - jazda autokarem od 30 tak że jest się w okolicach Wiednia wieczorem (nocuje się 15-20km od centrum) niestety w ten dzień pozostaje krótki spacerek po mieścinie (zwykle dość ciekawej) w której znajduje się hotel. Następne dni to oczywiście wyjazd po śniadaniu na zwiedzanie (w cenie imprezy tylko śniadania) powrót przeważnie ok 17-18. W sylwestra przebranie się i wyjazd ponowny na imprezę o ok 2giej 01.01 powrót do hotelu. Wyjazd do Polski najcześciej rano 02.01 jak już pisałem.

Koszt imprezy ok 600zł od osoby + 30e wejściówki i przewodnik + imprezy fakultatywne np. 28e wieczór wiedeński (kolacja ze specjałami kuchni wiedeńskiej w tawarnie z grajkami na żywo - skrzypce, akordeon).

W zeszłym roku byłem z biura Almatur, mogę śmiało polecić.

- sylwester + zwiedzanie na własną rękę - opcja chyba jak dla mnie najlepsza. Co prawda nocować trzeba podobnie jak w wersji poprzedniej (15-20km od centrum) ale ma się więcej swobody. Koszty - benzyna + winiety na autostrady + opłata za hotel + opłaty za wejściówki + 30e koszty transportu komunikacją publ. do i z Wiednia przez ok 3-4dni. Zawsze można szukać połączenia pociągiem lub autokarem.

W tym roku się wybieram, mam nadzieję że wyjdzie taniej niż w zeszłym roku. wink.gif Choć nie żałuję.. wolę wydać więcej, niż np. 600zł od pary i posiedzieć parę godzin w barze z jedzeniem np. krokietami, schabem i wódką bez innych atrakcji które kosztują w sumie 100zł.
Jadę 30go mam zabukowany hotel (ten sam co byłem na wycieczce - 22e/os/noc) do 02.01. Jedziemy we dwójkę więc wychodzi trochę drożej niż by mogło, niestety nikt że z znajomych nie reflektował a szkoda bo dwa miejsca będą wolne w aucie i będą woziły powietrze.
Arbas
Nie zniechęcam Kwintosza, ale mam jeszcze tańszą opcję.
Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska.
Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały".
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!
vacu
CYTAT(Arbas @ sob, 18 gru 2010 - 23:02) *
Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska.
Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały".

KJS
CYTAT(vacu @ sob, 18 gru 2010 - 23:12) *
CYTAT(Arbas @ sob, 18 gru 2010 - 23:02) *
Nie zniechęcam Kwintosza, ale mam jeszcze tańszą opcję. Przygotowuję koszyk prowiantu za ok. 100 zł, wsiadam z ukochaną do jakiegoś całodobowego autobusu, kupuję bilety po ok. 2,50 zł i w "międzyczasach" podziwiam przez szyby uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska. Wracamy szczęsliwi zgodnie z zasadą, że "dla zakochanych żaden pokój nie jest za mały".Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!
Wybacz ale nie mogłem się powstrzymać .Popracuj nad romantyzmem wink.gif
ArtGii
CYTAT(Arbas @ sob, 18 gru 2010 - 21:02) *

Bilet - 2,50zł
Koszyk prowiantu - 100zł
Podziwiać uroki rozświetlonych miast Zagłębia i Śląska - bezcenne

Są rzeczy których kupić nie można... biggrin.gif
dżoplin
koszyk prowiantu 100 zł - czy to nie przesada??? tongue.gif
PERELKADG
Taką fajną scenę wywalili przed PKZ i co? Dalej aktualne jest, że dopiero od 23 coś się będzie działo i to w dodatku tylko DJ-e i Kalaga? A może ktoś ma świeższe wiadomości co do dzisiejszych występów przed PKZ??
dżoplin
ktoś wie jak to wszystko tam wyszło? dużo ludzi było?
PERELKADG
nikomu na tym forum nie chce się odpisywać więc nie warto tu o nic pytać..
Kamil_
Jakby ktoś był to by pewnie napisał. Już nie róbmy z forumowiczów leniów tongue.gif
RzeckiDG
Nie byłem niestety. Ale coś takiego "wujek google" mi wyszukał:)

http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...wideo,id,t.html

Nie jest to może Sydney, ale w tej zagłębiowskiej mizerii sylwestrowej zabawa w DG wyglądała dość interesująco - sporo fajerwerków przy fajnym podkładzie muzycznym. Miasto się postarało, a może ktoś chciał mieszkańcom podziękować za "dobry wybór";)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.