tomekl80
Thu, 03 Jun 2010 - 14:10
Witam
Moi drodzy mam pytanie odnośnie karnetów na mecze naszej drużyny. Chcę w tym roku kupić sobie karnet i stąd Moje pytanie. Kiedy z reguły rozpoczyna się sprzedaż karnetów i ile w tym roku będą kosztowały?
Pozdrawiam
Tomek
Padziu
Thu, 03 Jun 2010 - 16:08
Sezon zakończył się bardzo niedawno więc ciężko cokolwiek powiedzieć dokładnie, ale podejrzewam że karnety będą najwcześniej w październiku-listopadzie. Cena powinna być podobna jak w tym roku, chyba że karnety obowiązywać będą także w europejskich pucharach
Franek8
Thu, 03 Jun 2010 - 16:09
Witaj
Po wakacjach pewnie się już coś zacznie. Na pewno będzie info o tym na stronie klubowej
a pewnie kosztować będą tyle samo czyli
Karnet - 90 zł
Karnet dla emerytów i rencistów - 60 zł
Kamil_
Thu, 03 Jun 2010 - 16:09
Cena na pewno wzrośnie

Obstawiam, że koło 15%.
Szczepan
Thu, 05 Aug 2010 - 22:48
Karnet - 120 zł
Karnet dla emerytów i rencistów - 70 zł
od 9 sierpnia - poniedziałek.
Kamil_
Fri, 06 Aug 2010 - 00:11
Byłem blisko
Mały77
Fri, 06 Aug 2010 - 14:42
CYTAT(Szczepan @ czw, 05 sie 2010 - 22:48)

Karnet - 120 zł
Karnet dla emerytów i rencistów - 70 zł
od 9 sierpnia - poniedziałek.
A coś więcej - gdzie, w jakich godzinach można nabyć?Bo na stronie info nie ma?
Zibar
Fri, 06 Aug 2010 - 15:27
Jest już wszystko na stronie klubowej jak i na
Sportowa Dąbrowa zapraszam do zapoznania się z aktualnymi cenami.
Kamil_
Fri, 06 Aug 2010 - 15:54
Kiedyś wszystko wklejało się na forum. Teraz co post to reklama innej strony...
Mały77
Fri, 06 Aug 2010 - 17:29
Jak dla mnie podwyżka cen biletów była niepotrzebna - i tak przy poprzedniej cenie hala się nie zapełniała a teraz będzie o to jeszcze trudniej. Przecież cena biletów skoczyła o 40%.
Ehhhh - pazerność nie zna granic
NeoKs
Fri, 06 Aug 2010 - 21:52
Ceny karnetów i biletów wstępu na mecze PlusLigi Kobiet w sezonie 2010/11 kształtują się następująco:
Karnet normalny – 120 zł
Karnet ulgowy – 70 zł (obowiązuje emerytów, rencistów oraz uczniów i studentów za okazaniem ważnej legitymacji)
Bilet normalny – 14 zł
Bilet ulgowy – 7 zł
tomekl80
Sun, 08 Aug 2010 - 22:12
Brawo!!! chciałbym pogratulować panu prezesowi i panu trenerowi Kawce chciwości! Wzrost cen o 40% to przesada! Czyżby wzrosły im ceny energii? Przecież mają tytularnego sponsora Tauron?! Żenada jakaś! Chociaż dołożyliby wejściówki na CEV w cenie, ale nie! Chciwe hieny! Jeszcze im to bokiem wyjdzie!
Kamil_
Sun, 08 Aug 2010 - 23:04
Ja powiem tylko tyle. Inne kluby mają wyższe ceny biletów od nas i to sporo ale mają też dużo mniejsze hale, które łatwiej wypełnić. Żeby nasz klub się nie przeliczył, bo pewnie 1000 ludzi będzie ale nasza hala wygląda wówczas na pustą. Nie ma nazwisk, które zagwarantowałyby 3tys. ludzi przy wyższych cenach. Takimi nazwiskami były Gajgał czy Śliwa...
torbit
Mon, 09 Aug 2010 - 08:41
Wszystko drożeje więc trzeba było się liczyć z podwyżką cen biletów (tym bardziej, źe ostatnia była 3 sezony temu po awansie do LSK z 5,00zł na 10,00zł) , wiec nie wiem o co halo. Podrożałyby o 2,00zł to by wojna była, że o 20%. Kwota 14,00zl czy 7,00zł w/g nadal nie jest wygurowana.
Kamil_
Mon, 09 Aug 2010 - 10:22
Torbit

Ponarzekać zawsze warto

Mam nadzieję, że za podwyżką cen pójdzie marketing bo nasza hala powinna pękać w szwach po medalu i potencjale ludnościowym jaki mamy.
Mały77
Tue, 10 Aug 2010 - 06:40
CYTAT(torbit @ pon, 09 sie 2010 - 08:41)

Wszystko drożeje więc trzeba było się liczyć z podwyżką cen biletów (tym bardziej, źe ostatnia była 3 sezony temu po awansie do LSK z 5,00zł na 10,00zł) , wiec nie wiem o co halo. Podrożałyby o 2,00zł to by wojna była, że o 20%. Kwota 14,00zl czy 7,00zł w/g nadal nie jest wygurowana.
Przepraszam bardzo, ale wydaje mi się, że nie o 40%. Nawet jakby liczyć 3 lata bez podwyżki to inflacja przez te 3 lata była niższa. Do tego jest kryzys.
Tak jak kolega wspomniał - gdzie indziej ceny biletów są wyższe - ale np. Bielsko czy Muszyna mają sporo mniejszą halę. Już przy cenie biletu 10 zł problem był zapełnić halę nawet z Bielskiem czy Muszyną. Poza tym polityka transferowa klubu moim zdaniem nie upoważnia do aż tak dużej podwyżki.
Obawiam się, że hala w tym sezonie będzie świeciła pustkami

.
torbit
Tue, 10 Aug 2010 - 07:38
CYTAT(Mały77 @ wto, 10 sie 2010 - 06:40)

Obawiam się, że hala w tym sezonie będzie świeciła pustkami

.
Jasne. Najlepiej to wpuszczać za darmo i mieć na każdym meczu całą hale wszelkiej maści pikników. Bedą wyniki to i zapełnieniem hali nie bedzie problemu.
max12
Tue, 10 Aug 2010 - 16:07
no najlepiej wpuścić za darmo a potem znowu zbesztają Trenera
kamillll
Tue, 10 Aug 2010 - 17:13
no tak wszyscy narzekają a byłem dzisiaj kupic karnety i prawie wszystkie fajne miejsca byly sprzedane...a to dopiero drugi dzien sprzedazy...
jak widzialem niektorych typow w zeszlym sezonie to jestem za jeszcze wiekszym podniesieniem cen zeby wyselekcjonowac widownie...
Kamil_
Tue, 10 Aug 2010 - 18:47
CYTAT(max12 @ wto, 10 sie 2010 - 15:07)

no najlepiej wpuścić za darmo a potem znowu zbesztają Trenera
Może mama cię na mecz weźmie
Mały77
Tue, 10 Aug 2010 - 21:42
CYTAT(kamillll @ wto, 10 sie 2010 - 17:13)

no tak wszyscy narzekają a byłem dzisiaj kupic karnety i prawie wszystkie fajne miejsca byly sprzedane...a to dopiero drugi dzien sprzedazy...
jak widzialem niektorych typow w zeszlym sezonie to jestem za jeszcze wiekszym podniesieniem cen zeby wyselekcjonowac widownie...
No jasne - po 200 zł za wejście na mecz - a co!!!
A fajnych miejsc nie było bo pewnie porozdawali po zakładach pracy - a potem trybuny świecą pustkami bo karnety nie są wykorzystane.
Ja sam nabyłem karnet bo nie chce mi się stać w kolejkach przed meczami.
Aha - ja jestem za tym aby członkowie KK też musieli nabyć karnety!!!
Kamil_
Tue, 10 Aug 2010 - 22:17
A ja jestem za tym, żeby kto może wrzucał do puszki pieniążki na oprawy. Bo z pustego i Salomon nie naleje...
tomekl80
Wed, 11 Aug 2010 - 05:56
CYTAT(kamillll @ wto, 10 sie 2010 - 17:13)

Choćby w samym Mittal Steel Poland złodziejscy solidaruchy dostali same najlepsze miejsca!
Michael
Wed, 11 Aug 2010 - 14:21
CYTAT(Mały77 @ wto, 10 sie 2010 - 21:42)

...Aha - ja jestem za tym aby członkowie KK też musieli nabyć karnety!!!
Nie sądzę żeby ktoś z klubu czytał to forum, chociaż kto wie..., także Twój postulat proponuje zgłosić w sekretariacie klubu pod numerem telefonu (32) 262 36 15.
max12
Wed, 11 Aug 2010 - 16:43
Może mama cię na mecz weźmie

[/quote]
a może stary Ci kupi loda
Szczepan
Thu, 12 Aug 2010 - 00:26
Przez ostatnie lata karnety były w cenie 90-100 zeta,
podniesienie jej do kwoty 120 złotych nie wydaje mi się jakimś zdzierstwem.
Więcej publiki na hali większe koszty.
Organika w pierwszym sezonie PLK oferowała karnety po 300 zeta.
Panie i Panowie którzy bywali na wyjazdach znają ceny biletów w Muszynie, Bielsku itd.
Tylko D.G. odstawała od całej ligi pod tym względem.
przykład:
Organika vs MKS D.G.
z 13,03,2010 godz. 17
bilet ulgowy - cena 10 PLN
Muszyna sezon 2009/2010 - ulgowy 10 PLN
Bielsko na bilecie ceny nie pisało
(bilety do wglądu).
A w galerii:
http://www.galeria.mks.dabrowa.pl/Inne%20f...02009-2010.html
Kamil_
Thu, 12 Aug 2010 - 09:21
No właśnie 3 salki w 3 różnych miastach a każda o pojemności 1tys. ludzi

Zmiana musi być ale nie dorabiacie ideologii, że gdzie indziej jest tak, to u i nas musi być. Jak paliwo drożeje to też mówicie, że spoko bo gdzieś tam jest drożej i musimy wyrównać w górę?
Mały77
Thu, 12 Aug 2010 - 21:12
CYTAT(Szczepan @ czw, 12 sie 2010 - 00:26)

Bielsko na bilecie ceny nie pisało
Cena biletu normalnego 20 zł. Ale tak jak pisze Kamil_ hale te są małe i tam nie spodziewają się więcej ludzi. U nas w tamtym sezonie mało kiedy hala była wypełniona - większość meczy było może połowa miejsc zajętych (nie mówię o karnetach wykupionych przez zakłady pracy, na których mimo zarezerwowania miejsc nie było nigdy kompletu). Jeżeli dojdzie w tym sezonie słabsza forma to ciężko będzie z 1000 osób ściągnąć na halę.
Ale zobaczymy jak będzie - ja już karnecik mam - z dala ok KK
Kamil_
Fri, 13 Aug 2010 - 00:10
Żebyś się nie zdziwił czy tak z dala od KK
PS.
Wyczuwam niechęć wobec nas. A czemuż to?
tomekl80
Fri, 13 Aug 2010 - 14:18
Mój ojciec w środę był w sekretariacie zapytać się i zobaczyć, które miejsca są zajęte na karnety. Wszystko praktycznie najlepsze wziął Tauron, Mittal i reszta a rozdają je tylko wśród swoich elit i solidaruchów

. Ech... taka Polska właśnie

.
Michael
Fri, 13 Aug 2010 - 14:43
A potem te miejsca rozdane dla Taurona, Mittala itp. będą świecić pustkami... .
kamillll
Fri, 13 Aug 2010 - 16:09
CYTAT(tomekl80 @ pią, 13 sie 2010 - 14:18)

Mój ojciec w środę był w sekretariacie zapytać się i zobaczyć, które miejsca są zajęte na karnety. Wszystko praktycznie najlepsze wziął Tauron, Mittal i reszta a rozdają je tylko wśród swoich elit i solidaruchów

. Ech... taka Polska właśnie

.
eee tam, ja kupiłem 5 fajnych miejsc...
Kamil_
Fri, 13 Aug 2010 - 16:36
Fajnie by było jakbyś na meczach też do fali wstawał
kamillll
Fri, 13 Aug 2010 - 20:57
CYTAT(Kamil_ @ pią, 13 sie 2010 - 16:36)

a jestes taki pewien ze nie wstaje? wieje mi tu fanatyzem...tylko takim troche chorym...
Kamil_
Fri, 13 Aug 2010 - 21:55
CYTAT(kamillll @ pią, 13 sie 2010 - 19:57)

a jestes taki pewien ze nie wstaje? wieje mi tu fanatyzem...tylko takim troche chorym...
No pewnie, że fanatyzmem. Zaraz jadę bronić krzyża
kamillll
Fri, 13 Aug 2010 - 22:15
CYTAT(Kamil_ @ pią, 13 sie 2010 - 21:55)

CYTAT(kamillll @ pią, 13 sie 2010 - 19:57)

No pewnie, że fanatyzmem. Zaraz jadę bronić krzyża

tamto to nie fanatyzm a manipulacja chorymi psychicznie ludźmi...co jak co ale o chorobe psychiczna Cie nie podejrzewam...
Szczepan
Thu, 19 Aug 2010 - 18:17
Ale po pewnych przemyśleniach, aż warto poczytać Wasze wypowiedzi.
Nic tylko się śmiać!!! Karnety za drogie miejsc nie ma itp. itd.
Info za wcześnie podałem na forum, a kto czytał to był w poniedziałek zarezerwować sobie stołek.
A jeżeli ktoś myślał, że stronę MKS'u i forum czyta tylko on i malutkie grono kibiców to był w błędzie.
Do kogo z pretensjami?
Tylko do siebie, że dupy w poniedziałek nie chciało się ruszyć.
Mały77
Thu, 19 Aug 2010 - 21:34
CYTAT(Szczepan @ czw, 19 sie 2010 - 18:17)

Ale po pewnych przemyśleniach, aż warto poczytać Wasze wypowiedzi.
Nic tylko się śmiać!!! Karnety za drogie miejsc nie ma itp. itd.
Info za wcześnie podałem na forum, a kto czytał to był w poniedziałek zarezerwować sobie stołek.
A jeżeli ktoś myślał, że stronę MKS'u i forum czyta tylko on i malutkie grono kibiców to był w błędzie.
Do kogo z pretensjami?
Tylko do siebie, że dupy w poniedziałek nie chciało się ruszyć.
A pretensje, że karnety za drogie do kogo ? Do Ciebie bo Ty podałeś to info na stronie i to Twoja wina

Ja tam na miejsce nie narzekam - ważne, że karnet jest

Tylko ta cena ...
Zibar
Thu, 04 Nov 2010 - 20:18
CYTAT(Mały77 @ czw, 19 sie 2010 - 20:34)

Ja tam na miejsce nie narzekam - ważne, że karnet jest

Tylko ta cena ...
... właśnie... już sprzedano blisko 700 sztuk, karnetów.
Jeśli w nadchodzących dniach jeszcze zdecydują się niezdecydowani to ma meczach szlagierowych z miejscem może być krucho!
do całościPoza tym, co do ceny... właśnie BB rozpoczęła sprzedaż:
CYTAT
będzie on obowiązywał tak na rozgrywki w Lidze Mistrzyń, jak również krajowe zmagania o Mistrzostwo i Puchar Polski. Cena najdroższego karnetu, dla widzów, którzy chcą oglądać występy siatkarek z perspektywy loży VIP parteru hali BKS, wynosi 500 zł. Ponadto za karnet normalny zapłacić należy 330 zł, dla emerytów, rencistów, uczniów oraz studentów przewidziano ulgę, a cena takiego karnetu to 200 zł.
jeśli byłeś u nich na meczach to nie muszę Ci tłumaczyć jak spora część kibiców ma ograniczoną widoczność, paradoksalnie zwłaszcza w sektorze VIP słupek sędziowski zastawia całe akcje przy siatce.
Mały77
Thu, 04 Nov 2010 - 21:35
CYTAT(Zibar @ czw, 04 lis 2010 - 19:18)

jeśli byłeś u nich na meczach to nie muszę Ci tłumaczyć jak spora część kibiców ma ograniczoną widoczność, paradoksalnie zwłaszcza w sektorze VIP słupek sędziowski zastawia całe akcje przy siatce.
Tak - tylko Bielsko ma halę ... na 1000 osób? Poza tym w cenę wrzucili LM - a tam pewnie nie zagrają 4 meczów.
Jeżeli na hali chcemy mieć 1000 kibiców to możemy walnąć 300 zł razem z pucharami i ten tysiąc przyjdzie tylko nie wiem czy o to chodzi - mamy dużą halę i trzeba ją zapełnić. Poza tym dziewczyny z Bielska ostatnio grają w finale a my różnie ...
kamillll
Thu, 04 Nov 2010 - 23:05
CYTAT(Mały77 @ czw, 04 lis 2010 - 20:35)

mamy dużą halę i trzeba ją zapełnić
kto powiedział że trzeba?
a poza tym nawet jakby karnet byłby po 200 zł. to też by tyle się sprzedało. sprzedała się masa karnetów...
Kamil_
Thu, 04 Nov 2010 - 23:32
ja tak powiedziałem

A poważnie to naprawdę źle wygląda pusta hala a za taką trzeba uznać wypełnioną w połowie.
Zibar
Fri, 05 Nov 2010 - 06:08
CYTAT(Mały77 @ czw, 04 lis 2010 - 20:35)

Tak - tylko Bielsko ma halę ... na 1000 osób? Poza tym w cenę wrzucili LM - a tam pewnie nie zagrają 4 meczów.
LM i kilka meczy ligowych będą grać na nowej hali pod Klimczokiem na ok. 3000, czy przy tych cenach będzie tam pełno?
Jeśli tak to imho mówienie, że w DG jest drogo to już zwykłe narzekanie.
Mały77
Fri, 05 Nov 2010 - 06:21
CYTAT(Zibar @ pią, 05 lis 2010 - 05:08)

LM i kilka meczy ligowych będą grać na nowej hali pod Klimczokiem na ok. 3000, czy przy tych cenach będzie tam pełno?
Jeśli tak to imho mówienie, że w DG jest drogo to już zwykłe narzekanie.
Ale zwróć uwagę, że poziom sportowy jest trochę różny

Co do ilości sprzedanych karnetów - mam nadzieję, że zostały naprawdę sprzedane tzn. nie będzie tak jak w zeszłym roku, że po stronie niższej trybuny karnety były sprzedane a trybuna świeciła pustkami.
Zibar
Fri, 05 Nov 2010 - 06:55
sprzedaż dotyczyła całej hali za wyjątkiem sektora H, i części sektora I, J, F.
Sektor F jak zapewne wiesz jest zarezerwowany dla przyjezdnych- taki ponoć wymóg policji

z mojego doświadczenia z wyjazdów na inne obiekty nigdy nie dostajemy loży przy parkiecie.
Kamil_
Fri, 05 Nov 2010 - 11:35
A sprzedaż to była sprzedaż czy rozdanie po zakładach pracy?
Co do sprawy cen biletów. Już LM w zeszłym sezonie pokazała, że ceny biletów na nią były w DG za wysokie. Chodzenie na MKS nie jest jeszcze modne i nie można szaleć z cenami. Dodatkowo przydałyby się jakieś bilety pokroju rodzinnych z pewną ulgą.
Zibar
Fri, 05 Nov 2010 - 12:04
... a sprzedaż to była sprzedaż?
o czym ty piszesz?
co klub czy CSiR obchodzi i jaki ma na to wpływ co z karnetem zrobi osoba która go nabyła?
Kamil_
Fri, 05 Nov 2010 - 13:36
Nieprecyzyjnie się wyraziłem, więc mogłeś się przyczepić. 1-0 dla Ciebie.
CSiR nic nie obchodzi ale jest różnica w 700 sprzedanych karnetach odbiorcom indywidualnym a załóżmy 300 indywidualni a 400 zakłady pracy

Bo to zmienia postać rzeczy jeśli chodzi o popyt na karnety. Ale cóż, dziwni jesteście

Wszyscy narzekają jak to wszystko drożeje, a na forum wręcz odwrotnie.

PS. Dobre byłoby rozwiązanie ze zróżnicowanymi cenami biletów na konkretnych rywali.
Bielsko czy Muszyna drożej a ogórki z końca tabeli taniej. Podobnie z dniami tygodnia
Zibar
Fri, 05 Nov 2010 - 13:54
Dalej nie widzę różnicy
Czy kupię karnet ja, Szczepan czy ktokolwiek inny, to co z nim zrobię to moja sprawa (chyba, że na ulgowy ktoś bez uprawnień będzie chciał wejść) i CSiR-owi nic do tego.
U mnie w zakładzie co rok kupowana jest większa ilość karnetów i co rok są problemy bo jest na nie znacznie więcej chętnych niż ich jest kupionych i dalej nie rozumiem co ma do tego CSiR komu w firmie się one dostaną czy jak to piszesz poleżą na kogoś biurku.
Karnet sprzedany jest karnetem sprzedanym.
Puste miejsca to ja obserwuję najczęściej w sektorach H, ale te miejsca nie są objęte sprzedażą.
Chyba nikt nie lubi podwyżek (poza podwyżkami płac) ale bądźmy realistami... koszty utrzymania rosną więc podwyżka była do przewidzenia a dramatycznie wysoka nie była.
PS
do zróżnicowania cen jak wyobrażasz sobie sprzedaż karnetów w tym systemie?
Kamil_
Fri, 05 Nov 2010 - 14:10
Pisałem o zróżnicowanych cenach biletów. Na piłce jakoś dają radę ustalić cenę karnetu i zmienne ceny biletów więc to chyba żaden problem. Przykładem jest choćby Wisła Kraków czy Lech Poznań...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.