Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ubrania do oddania
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Nesira
Czy znacie może jakąś instytucję gdzie można oddawać ubrania, tak aby trafiły do potrzebujących osób, a nie zmarnowały się? Przy każdych porządkach w szafie zbiera mi się trochę tego, a szkoda wyrzucać... sad.gif
Master
tez o tym mysle
Pantas
Polski Czerwony Krzyż

Katowice oddział Śląski, może gdzieś bliżej też jest

http://www.pck.pl/pages,52.html
Sebastian22
a kontener PCK? U mnie jest pod blokiem, myśle ze takowych więcej w mieście.....
vacu
CYTAT(Sebastian22 @ śro, 21 kwi 2010 - 23:09) *
a kontener PCK? U mnie jest pod blokiem, myśle ze takowych więcej w mieście.....

Te kontenery to lipa, ciuchy odbierała firma, która je na coś tam przerabiała a PCK miało dostawać z tego jakąś drobną kasę. Ale czytałem, że PCK się wycofało z tych kontenerów, bo nie działało to jak trzeba więc te, które teraz stoją nie mają nic wspólnego z PCK.
mgmisiek
CYTAT(vacu @ czw, 22 kwi 2010 - 08:32) *
CYTAT(Sebastian22 @ śro, 21 kwi 2010 - 23:09) *

Te kontenery to lipa, ciuchy odbierała firma, która je na coś tam przerabiała a PCK miało dostawać z tego jakąś drobną kasę. Ale czytałem, że PCK się wycofało z tych kontenerów, bo nie działało to jak trzeba więc te, które teraz stoją nie mają nic wspólnego z PCK.

Dokładnie - już dawno z kontenerów zniknęły symbole PCK. JA tam wolę położyć ciuchy przy śmietniku, żeby wziął je sobie ktoś kto potrzebuje niż wrzucić do tego kontenera - tym bardziej jak widziałem już jakieś reportaże jaka to ta firma od kontenerów biedna bo ludzie okradają jej pojemniki.
Nesira
Tylko, że ja nie chcę już dawać ubrań koło kontenera na śmieci, a chciałabym żeby trafiły do naprawdę potrzebujących rodzin. Zwykle to kończyło się tylko tym, że ubrania były porozwalane wszędzie i nie nadawały się już do chodzenia...
Chyba napiszę do PCK, chyba że pojawią się jeszcze jakieś sugestie.
mgmisiek
CYTAT(Nesira @ czw, 22 kwi 2010 - 22:35) *
Tylko, że ja nie chcę już dawać ubrań koło kontenera na śmieci, a chciałabym żeby trafiły do naprawdę potrzebujących rodzin. Zwykle to kończyło się tylko tym, że ubrania były porozwalane wszędzie i nie nadawały się już do chodzenia...
Chyba napiszę do PCK, chyba że pojawią się jeszcze jakieś sugestie.

Wiem, że nie jest to dobre rozwiązanie, ale z braku innego... Jak coś się dowiesz z tym PCK to napisz. Też mam trochę ubrań niepotrzebnych.
TeodorMotor
Polski Komitet Pomocy Społecznej
tel. (32) 262 59 31

Stowarzyszenie Rodzin w Kryzysie
tel. (32) 261 76 16
Paula.K
strona http://www.gratyzchaty.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.