Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tour de Pologne w Dąbrowie Górniczej
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
Stron: 1, 2
Master
Kolarskie święto w Dąbrowie Górniczej

2 sierpnia Dąbrowa Górnicza stanie się na kilka godzin rowerową stolicą Polski. Wszystko to za sprawą mety II etapu 67 Tour de Pologne, która będzie w samym centrum naszego miasta przed Pałacem Kultury Zagłębia.

Kolarze, którzy będą się ścigać w tegorocznej edycji „Polskiej Pętli”, 2 sierpnia wystartują z Rawy Mazowieckiej i popołudniu dotrą do Dąbrowy Górniczej. Trasa dąbrowskiego odcinka będzie wiodła niespełna przez całe miasto. Zawodnicy wjadą do Dąbrowy od strony Chruszczobrodu. Przejadą przez Tucznawę i Ząbkowice, gdzie w rejonie Pogorii wjadą na trasę S1, którą będą podążać do węzła z ul. Piłsudskiego. Następnie wzdłuż ul. Piłsudskiego przez Gołonóg oraz Reden, a potem skręcą w Aleję Róż i ul. Legionów Polskich, która zaprowadzi zawodników do samych granic miasta z Będzinem. Tam będzie nawrót w ul. Sobieskiego, która wraz z ul. Królowej Jadwigi aż po Aleję Róż stworzą pętlę, którą zawodnicy przed finiszem pokonają sześciokrotnie.

Wyścig Tour de Pologne, jest najważniejszą imprezą kolarską w Polsce i wchodzi w skład elitarnego cyklu międzynarodowych imprez znajdujących się w Kalendarzu Światowym Międzynarodowej Unii Kolarskiej (UCI). Cykle ten obok Tour de Pologne zawiera tak znane na całym świecie imprezy jak wyścig Paryż – Nicea, Giro d’Italia, Vuealta a Espana czy najbardziej rozpoznawalny wyścig kolarski świata – Tour de France.

- Tour de Pologne to kolarska liga mistrzów, zawodnicy stający na linii startu to najlepsi z najlepszych, którzy gwarantują sportową rywalizację i sportowe emocje na najwyższym poziomie – podkreśla Czesław Lang, Dyrektor Generalny Tour de Pologne.

Potwierdzeniem słów Czesława Langa może być zeszłoroczna lista startowa, a na niej tak znane grupy kolarskie jak: A G2R LA MONDIALE z Francji, ASTANA z Kazachstanu, EUSKALTEL - EUSKADI z Hiszpanii, belgijski QUICK STEP czy duński TEAM SAXO oraz włoski LAMPRE – N.G.C, a także Reprezentacja Polski.

Sam wyścig jest największym przedsięwzięciem sportowym w Polsce. Przebiega przez 14 miast, gdzie znajdują starty i mety poszczególnych etapów. Na trasie wyścigu rozgrywane jest 46 premii lotnych, górskich i specjalnych w miastach przez które przejeżdża wyścig. Tour de Pologne to ok. 400 miast i miejscowości przez które przebiega trasa. Na starcie staje 21 grup kolarskich, w tym 18 najlepszych z UCI ProTeams, co daje prawie 170 kolarzy z ponad 40 krajów świata.

- Kolarstwo jest dyscypliną, w której brak agresji. Wśród kibiców zgromadzonych na trasie panuje prawdziwie rodzinna atmosfera i wspólne emocje. Oczywistym jest to, że każdy ma swoich ulubieńców lub swoich faworytów, ale kibice trzymają kciuki za wszystkich zawodników – dodaje główny organizator wyścigu.

Tour de Pologne to nie tylko ponad 1200 km sportowych zmagań, ale także ogromne przedsięwzięcie logistyczne: 30 pojazdów w kolumnie reklamowej, mobilne miasteczko Tour de Pologne o powierzchni 30 000 m2, w skład którego wchodzi: scenografia, prezentacje zawodników i sponsorów, animacje, imprezy towarzyszące, koncerty i parady – kilkadziesiąt godzin sportowych i pozasportowych atrakcji dla publiczności, dwa mobilne biura MOVICO – wykorzystywane podczas największych imprez sportowych świata m.in. Tour de France czy wyścigi Formuły 1.

- Wiele osób uważa, że kolarstwo jest nudne, ale jest to absolutną nieprawdą! Kolarstwo trzeba poznać od środka. Relacje z wyścigów są równie emocjonujące, co finały piłkarskiej ligi mistrzów. Trzeba po prostu magię kolarstwa, której jednak sam obraz w telewizji nie wytworzy. Magia ta nieosiągalna jest bez dobrego komentarza z trasy, tworzącego klimat kolarskiego świata pełnego ciekawostek oraz technicznych nowinek – opowiada Czesław Lang.

„Polska Pętla” to także inne liczby: Ekipy sportowej drużyn startujących w wyścigu to ponad 400 osób, 300 osób ekipy technicznej i organizacyjnej. 1200 osób, które przemieszczają się codziennie wraz z wyścigiem. 350 osób Komitetu Organizacyjnego w miastach etapowych. Trasę na ternie całego kraju zabezpiecza ponad 3000 osób, a trasa oznaczona jest 400 km taśmy. 22 tiry scenografii i 15 km przewodów elektrycznych, 13 km płotków i 7 km banerów reklamowych. Wyścig to także 450 elementów scenografii, 420 aut w Kolumnie wyścigu, 7000 identyfikatorów oraz 6000 piktogramów opisujących i wskazujących trasę wyścigu oraz ponad 2 miliony publiczności dopingującej zmagania na 7 etapach wyścigu.

Obecność Tour de Pologne w Dąbrowie Górniczej to także ważny element budowy wizerunku miasta przyjaznego sportowcom i miłośnikom zarówno sportu jak i aktywnego wypoczynku. Mamy nadzieję, że każdy miłośnik kolarstwa ze Śląska i Zagłębia, 2 sierpnia, obowiązkowo będzie w Dąbrowie Górniczej.

- Nasz wyścig to prawdziwe kolarskie święto, któremu kibicują ludzie na całym świecie. To nie tylko tysiące osób na trasie, to także miliony osób w wielu krajach śledzące zmagania kolarzy. Obecność TVP czy Eurosportu, wielu polskich i zagranicznych dziennikarzy daje szansę pokazania Dąbrowy światu, tym bardziej, że w Dąbrowie będzie meta etapu, więc kolarze będą mieć do pokonania kilka pętli prowadzących ulicami centrum miasta. Niesamowicie pasjonujący może być także funał dąbrowskiego etapu, ponieważ będzie to dopiero drugi, więc zawodnicy nie będą jeszcze zmęczeni przebytymi już kilometrami, więc na finiszu wszystko może się zdarzyć – podsumowuje Czesław Lang.

Jednocześnie w imieniu Lang Team zapraszamy na 13 marca do Pruszkowa, gdzie na torze kolarskim BGŻ Arena odbędzie się Wielka Kolarska Gala Tour de Pologne z udziałem znakomitych gości, w tym kilku kolarskich mistrzów z Włoch. W programie - prezentacja trasy, drużyn, miast etapowych, sponsorów, klasyfikacji 67. Tour de Pologne, wyścigi kolarskie z udziałem światowych gwiazd na torze w ramach Grand Prix Polski, nuta wspomnień z okazji 200-tnej rocznicy urodzin Fryderyka Chopina, występy artystyczne Waldemara Malickiego i Orkiestry Dowcipu pod batutą Bernarda Chmielarza.

Zapraszamy!
Źródło www.idabrowa.pl
savalas
przecież oni się na tych drogach pozabijają !

Ale miło będzie popatrzeć na peleton w naszym mieście.
mgmisiek
w artykule z idabrowa.pl jest napisane, że rund będzie 6. Według strony TdP będą 3 rundy. Ktoś wie, która wersja jest bardziej prawidłowa;)
olo
CYTAT(mgmisiek @ nie, 14 mar 2010 - 13:48) *
w artykule z idabrowa.pl jest napisane, że rund będzie 6. Według strony TdP będą 3 rundy. Ktoś wie, która wersja jest bardziej prawidłowa;)

Weryfikacja nastąpiła po ocenie stanu dróg naszych.
eve
Wreszcie nam drogi połatają biggrin.gif Szkoda, że nie jadą Kościuszki wink.gif
Leszek
CYTAT(mgmisiek @ nie, 14 mar 2010 - 13:48) *

Raczej wierzyłbym stronie oficjalnej smile2.gif

Pamiętam, jak ładnych kilka lat temu w Zawierciu przy okazji jakiegoś wyścigu (za diabła nie pamiętam co to było - Szosami Zagłębia, TdP czy inny Wyścig Pokoju) zajęto się stanem dróg przez przejazdem kolarzy - pieczołowicie obrysowano każdą dziurę i zapadniętą studzienkę żółtą farbą laugh.gif

Oby u nas było lepiej...
mgmisiek
CYTAT(eve @ nie, 14 mar 2010 - 16:07) *
Wreszcie nam drogi połatają biggrin.gif Szkoda, że nie jadą Kościuszki wink.gif

No ja liczę, że Piłsudskiego od Granicznej do Wojska Polskiego wyrównają choć trochę smile2.gif
vacu
Fajnie, że taka impreza u nas będzie, ciekawe tylko czemu w PDZ (przynajmniej do wczoraj) trąbili o mecie etapu w Katowicach natomiast o DG ani o Sosnowcu ani słowa huh.gif
szer
Bo tak doinformowani byli. Albo nie chcieli wspominać o DG i Sosnowcu. No ale jest się z czego cieszyć. Najdłuższy jest nasz etap ;]. 3 rundki po ulicach DG, meta - będąca bardziej medialna niż start. Udało się ściągnąć coś naprawdę fajnego do miasta ;]
Ciekawe tylko jak z komunikacją w tym dniu, bo główne drogi będą zablokowane biggrin.gif
kursor
Znalazłem coś takiego :

2 etap Rawa Mazowiecka – Dąbrowa Górnicza 2.08.2010

http://www.bikemap.net/route/405859 - Rawa Maz. dojazd na start ostry

http://www.bikemap.net/route/402724 - cały etap

http://www.bikemap.net/route/402742 - Dabrowa Górnicza runda końcowa 5,5 km x3

pozdro
Leszek
No ale trasa tego etapu na linkowanej mapie nie całkiem zgadza się z wersją oficjalną - od Myszkowa do DG mają jechać przez Zawiercie, a nie przez Siewierz - obrazek z oficjalnej strony TdP:

kursor
CYTAT(Leszek @ wto, 16 mar 2010 - 15:08) *
No ale trasa tego etapu na linkowanej mapie nie całkiem zgadza się z wersją oficjalną - od Myszkowa do DG mają jechać przez Zawiercie, a nie przez Siewierz - obrazek z oficjalnej strony TdP:

masz rację widocznie jest to jakaś wcześniejsza przymiarka co do trasy

pozdro
szer
Na stronie TdP jest zakładka z mapami do pobrania. Wysoka rozdzielczość, sprawdzałem wink.gif

Etap 2 | RAWA MAZOWIECKA-DĄBROWA GÓRNICZA | 239,8 km

Mapa etapu
Wysokościówka
marcin.p
Dzisiaj czytałem, że potrzebują wolontariuszy na TdP. Ktoś się pisze? A może ktoś wie co mieliby oni robić?
Kamil_
Zajęcia typu pomoc przy zabezpieczaniu trasy, obsługa stref bufetowych, rozdawanie mediom mapek etapów etc.
Zibar
Trochę informacji o utrudnieniach i mapki snf (51).gif.Przy okazji info o imprezach towarzyszących snf (51).gif
Kamil_
A w centrum w ogóle skończono remont placu przy DH Centrum?
Reaper
A jak tam mobilki będzie jutro wyglądała trasa z Ząbkowic na Zawiercie? Ruch będzie wstrzymany, czy jak? Interesuje mnie godzina 16-17 (w Chruszczobrodzie mają być najwcześniej 17:26)
kwintosz
Fajnie by było jakby ktoś nagrywał przejazd przez DG z TV i wrzucil na YT.
Mam dylemat czy wybrać się na miejsce czy pooglądać w TV. Jeśli bym poszedł, chętnie później pooglądałbym jak to wyglądało w TV.
Jak ktoś ma możliwości techniczne to proszę o nagranie:)
Master
Własnie to samo myśle. Chciałbym zobaczyć jak wygladało to w TVP i jak była pokazana Dabrowa. A z 2 strony mam zamiar przjsc sie do centrum.

Dziś juz byłem zobaczyć przygotowania od Huty Bankowej do dużego Koscioła.

Z minusów to przede wszystkim :
-plac pod dh centrum , wyremontowany tylko w czesci, wokól przystanku zerwana kostka i mnóstwo piasku na nowej kostce, kurz, pompowane namioty brudne od piasku, nie wyglada to zbyt dobrze- nie wiem kto nawalił ale remont zaczety miesiac za pózno

-budynek komisariatu w małpim gaju , wyglada strasznie i bardzo rzuca sie w oczy na tle nowej Pogorii

-blok z przejsciem przy Sobieskiego w pobliżu Lidla - dramat

-kamienica na skrzyżowaniu Sobieskiego i Sienkiewicza- tragedia
Kamil_
Dokładnie. Te niektóre kamienice wyglądają jakby było tuż po wojnie... Szkoda, że w centrum zachowały się jeszcze takie okazy...

Przyłączam się do apelu o nagranie całości przejazdu przez DG. W ogóle urząd powinien się postarać w tym kierunku i wypuścić jakieś wydanie za symboliczne pieniądze. Tak by pokryło koszty przygotowania. (tłoczenie etc.)
kamillll
zobaczycie jaki będzie dzwon na zakręcie aleja róż/legionów wink.gif
ciekawe ilu będzie leżało wink.gif
tam będzie najciekawsze miejsce wink.gif
szer
Całość transmisji zobaczycie na stronie TVP, więc nie trzeba nagrywać tongue.gif
Minus taki, że się pobrać nie da
KJS
Kilka zdjęć.

Zdjęcia raczej bardziej z tego co się działo na 3go Maja i centrum, ale i z wyścigu się znajdą. Fajnie było. Plamy jako miasto nie daliśmy. Tak dalej smile2.gif

K L I K
Kamil_
CYTAT(kamillll @ pon, 02 sie 2010 - 15:40) *
zobaczycie jaki będzie dzwon na zakręcie aleja róż/legionów wink.gif
ciekawe ilu będzie leżało wink.gif
tam będzie najciekawsze miejsce wink.gif

Stałem na górskiej premii 3 kategorii i żadnego dzwona znawco nie było smile2.gif
kamillll
oj tam znawco wink.gif ciasno tam było i tak sie spodziewałem wink.gif
byłoby ciekawiej wink.gif
Kamil_
Ja tam nikomu nie życzę wypadku...

I bidon QuickStepu złapałem tongue.gif
Rysiu_dg
Fajnie było, co prawda przejazd kolaży obok mnie to jakieś 5 sekund za każdym razem ale wspomnienia są biggrin.gif Nie wiedziałem że kolarstwo szosowe budzi takie emocje wink.gif Co do bidonu- farciarz biggrin.gif
Mały77
CYTAT(KJS @ pon, 02 sie 2010 - 22:36) *
Zdjęcia raczej bardziej z tego co się działo na 3go Maja i centrum, ale i z wyścigu się znajdą. Fajnie było. Plamy jako miasto nie daliśmy. Tak dalej smile2.gif

Ja nie oglądałem bo byłem na trasie ale na Eurosporcie podobno komentator bardzo się podniecał, że niby Śląsk ale to nie Śląsk tylko Zagłębie, to takie Mazury Śląskie wink.gif
I ogólnie promocja miasta fajna - dużo zdjęć z helikoptera m.in. Nemo się załapało wink.gif
Kamil_
Nie powiedzieli, że Śląskie Mazury tylko Mazury Południa. Podkreślali jak mogli, że to bardzo ważne, żeby odróżnić Śląsk od Zagłębia smile2.gif
giente
Ale zamykanie ulic o godzinie 7 rano to far$a. Czy służyło to wzbudzeniu większego podniecenia wśród mieszkańców już od samego rana? Ciekawe jakie były logiczne przesłanki ku takiemu rozwiązaniu...
Kamil_
Chyba barierki ustawiali i pompowali balony. Mieli to robić wśród jadących aut? A dwa, że auto z barierkami jechało i je ustawiali. Nikt nie będzie maszerował na tysiącami barierek. Ale widać każdy musi ponarzekać...
vacu
CYTAT(Kamil_ @ wto, 03 sie 2010 - 11:18) *
Chyba barierki ustawiali i pompowali balony.

Ale mieli tempo tongue.gif, znaczy jak ustawiali to nie widziałem ale zanim zakończyła się "dekoracja" zawodników to już prawie nie było balonów, pozawijane były anteny obok DH Centrum i jeszcze sporo innych rzeczy, podejrzewam, że ogarnięcie całości długo im nie zajęło (bez sprzątania śmieci może).

BTW to pierwszy raz widziałem z bliska taką imprezę i powiem, że jestem pełen podziwu dla organizatorów, że tak to wszystko potrafią ogarnąć na tak długich odcinkach i w tylu miastach po to tylko, żeby na chwilę śmignęła grupa kolarzy biggrin.gif
giente
CYTAT(Kamil_ @ wto, 03 sie 2010 - 11:18) *
Chyba barierki ustawiali i pompowali balony. Mieli to robić wśród jadących aut? A dwa, że auto z barierkami jechało i je ustawiali. Nikt nie będzie maszerował na tysiącami barierek. Ale widać każdy musi ponarzekać...

tak tak...

Nic by się nie stało, gdyby zamknięte były np od 8 czy 9. Ale przecież do godz. 8 jest najmniejszy ruch, więc zapewne dlatego pozamykali... blink.gif
Kamil_
A stało się też coś jak było od 7? Z tego co widzę to żyjesz...
giente
CYTAT(Kamil_ @ wto, 03 sie 2010 - 12:45) *

niepotrzebny burdel i bałagan. Bez sensu po prostu. Katowice rano całe przejezdne, nie trzeba stać w niepotrzebnych korkach. A w Dąbrowie wieeelkie przygotowania od 7 rano!

pozdrawiam
Kamil_
Niepotrzebne są też Twoje narzekania smile2.gif W DG poprzez objazdy też się dało wszędzie dotrzeć. A czy Katowice są całe przejezdne to się dowiem.

PS.
Jak za takie pieniądze to super reklama DG.

EDYCJA:
Al. Korfantego - Rondo - Pętla Słoneczna zamknięty dla ruchu w dniu etapu od godziny 8:00, pozostałe ulice oraz ich okolice zamknięte dla ruchu w godzinach 16:00 - 20:00

Pewnie zapytasz czemu tam od 8 a u nas od 7.
Otóż już Ci wyjaśniam. Meta I ETAPU była w Warszawie. Odległość z Warszawy jest dużo większa do DG niż z DG do Katowic (gdzie jest meta 3 ETAPU).

A to są tylko ludzie i też muszą odpocząć po rozstawieniu tego wszystkiego i trzeba to rozstawić jak najszybciej by było więcej czasu na odpoczynek.
vacu
CYTAT(giente @ wto, 03 sie 2010 - 13:26) *
CYTAT(Kamil_ @ wto, 03 sie 2010 - 12:45) *

niepotrzebny burdel i bałagan. Bez sensu po prostu. Katowice rano całe przejezdne, nie trzeba stać w niepotrzebnych korkach. A w Dąbrowie wieeelkie przygotowania od 7 rano!

pozdrawiam

Jaki bałagan? Ja jechałem na ok. 7:30 do pracy, z okolic WSB przez S-ec do Czeladzi i ani nie stałem w korku, ani nie musiałem wcześniej wyjechać, ani też nie zauważyłem jakiegoś bałaganu. Gorzej było z powrotem ale tylko dlatego, że pojechałem przez Łagiszę nie wiedząc, że tam duuuży objazd jest wink.gif

[Edytka]
Heh ale dzisiaj to mam dopiero przerąbane biggrin.gif, w robocie jestem dokładnie otoczony przez TdP a właśnie wychodzę :/ Pewno gdzieś do 17 nie wyjadę... tongue.gif
Master
Dzis o 16-30 w eurosport bedzie powtórka z DG. Jesli ktos moze to by nagrał chocby na VHS wink.gif. Rano tez było, z tego co słyszałem fajnie pokazali i mówili o DG.
mawwm
CYTAT(giente @ wto, 03 sie 2010 - 11:01) *
Ale zamykanie ulic o godzinie 7 rano to far$a. Czy służyło to wzbudzeniu większego podniecenia wśród mieszkańców już od samego rana? Ciekawe jakie były logiczne przesłanki ku takiemu rozwiązaniu...

kiedy jedzie Tour de France zamykane są Pola Elizejskie, jest impreza są utrudnienia, a jest drobna różnica między DG a Paryżewem, cóż lubimy sobie ponarzekać wink.gif
giente
CYTAT(Kamil_ @ wto, 03 sie 2010 - 13:33) *
Al. Korfantego - Rondo - Pętla Słoneczna zamknięty dla ruchu w dniu etapu od godziny 8:00, pozostałe ulice oraz ich okolice zamknięte dla ruchu w godzinach 16:00 - 20:00

Pewnie zapytasz czemu tam od 8 a u nas od 7.
Otóż już Ci wyjaśniam. Meta I ETAPU była w Warszawie. Odległość z Warszawy jest dużo większa do DG niż z DG do Katowic (gdzie jest meta 3 ETAPU).

A to są tylko ludzie i też muszą odpocząć po rozstawieniu tego wszystkiego i trzeba to rozstawić jak najszybciej by było więcej czasu na odpoczynek.

nie no jasne, odpoczynek jest najważniejszy. Wiadomo że w Katowicach nikt o zdrowych zmysłach nie pozamykałby ulic o 7 rano smile2.gif
BARES
Tour de Pologne to impreza z największym rozmachem jaka dotąd nasze miasto miało okazje organizować, mimo drobnych niedociągnięć, wspaniała reklama dla nas którą trudno byłoby osiągnąć w inny sposób niz poprzez imprezę sportową o zasięgu ogólnokrajowym.

Mały77
CYTAT(giente @ wto, 03 sie 2010 - 17:31) *
nie no jasne, odpoczynek jest najważniejszy. Wiadomo że w Katowicach nikt o zdrowych zmysłach nie pozamykałby ulic o 7 rano smile2.gif

wiesz - jak się nie umie czytać znaków pt. "objazd do Będzina", rozdawane wszędzie mapki z oznaczeniami tras, godzin zamknięcia poszczególnych ulic wyrzuca do kosza to się potem nie dziw, że nie możesz nigdzie dojechać wink.gif
ja jadąc z Gołonoga w kierunku Będzina nie miałem żadnych problemów, aby przejechać przez Centrum bo wiedziałem gdzie i jak będę mógł przejechać - pierwszy znak objazd był na Aleje a drugi na wysokości Reymonta, wracając też dokładnie wiedziałem jak mam jechać

ale jak to w Polsce - najlepiej ponarzekać zamiast wysilić szare komórki wink.gif
xMarcinx
Fatalna promocja, choć w sumie dobrze, że te balony zasłoniły te obskurne budynki.
Komunikacja zastępcza - tragedia tereny, za torami praktycznie odcięte od reszty miasta. Autobusy zamiast tramwajów, jeździły nie wiadomo kiedy zatrzymywały się nie wiadomo gdzie, odjeżdżały nim osoby zdarzyły dobiec. Od strony organizacji imprezy dla zawodników poziom na prawdę dobry, dla mieszkańca fatalny, nikt nic nie wie. Tylko, że jakieś ulice zamknięte, jakieś objazdy i jakaś komunikacja zastępcza. Miasto powinni zaorać i wybudować coś sensownego, a mieszkańcy wybrać prawych i sprawiedliwych gospodarzy.
mawwm
CYTAT(xMarcinx @ wto, 03 sie 2010 - 19:40) *
Fatalna promocja, choć w sumie dobrze, że te balony zasłoniły te obskurne budynki.
Komunikacja zastępcza - tragedia tereny, za torami praktycznie odcięte od reszty miasta. Autobusy zamiast tramwajów, jeździły nie wiadomo kiedy zatrzymywały się nie wiadomo gdzie, odjeżdżały nim osoby zdarzyły dobiec. Od strony organizacji imprezy dla zawodników poziom na prawdę dobry, dla mieszkańca fatalny, nikt nic nie wie. Tylko, że jakieś ulice zamknięte, jakieś objazdy i jakaś komunikacja zastępcza. Miasto powinni zaorać i wybudować coś sensownego,

o przepraszam, właśnie w tym dniu wracałem z wakacji i miałem 0 (zero) problemów z dojazdem do Gołonoga (dom przy trasie TdP), powiem więcej, zdążyłem wyjąć bajka z piwnicy, looknąć na przejazd peletonu przez Gołonóg, dojechać do CENTRUM w połowie pierwszego okrążenia itd...
jakie obskurne budynki? Wawel tez nazwiemy starym, obskurnym budynkiem?
zaorać to se możesz to co odziedziczyłeś (ale tam Cię pewnie nie dopuszcza rodzina),
CYTAT
a mieszkańcy wybrać prawych i sprawiedliwych gospodarzy
czyżbyś miał na myśli Prawo i Sprawiedliwość?
nad awatarem też się zastanów - obrażasz pewne pokolenie (w tym mnie)
vacu
CYTAT(xMarcinx @ wto, 03 sie 2010 - 19:40) *
Komunikacja zastępcza - tragedia tereny, za torami praktycznie odcięte od reszty miasta. Autobusy zamiast tramwajów, jeździły nie wiadomo kiedy zatrzymywały się nie wiadomo gdzie, odjeżdżały nim osoby zdarzyły dobiec. Od strony organizacji imprezy dla zawodników poziom na prawdę dobry, dla mieszkańca fatalny, nikt nic nie wie. Tylko, że jakieś ulice zamknięte, jakieś objazdy i jakaś komunikacja zastępcza. Miasto powinni zaorać i wybudować coś sensownego, a mieszkańcy wybrać prawych i sprawiedliwych gospodarzy.

W paru miejscach faktycznie stały nieciekawe budynki tylko powiedz gdzie ich nie ma? Ciekawe czy przy trasie TdF stoją same perełki architektury postawione przed rokiem wink.gif Wolę takie coś niż malowanie trawy na zielono za pięć dwunasta (vide klombik na nawrotce naprzeciwko L'emira czy spoza podwórka - zasłanianie peronów w K-cach kiedy przyjechały Misski wink.gif).

Poza tym nie było źle, te masy ludzi jakoś umiały znaleźć informacje, wystarczy, że komuś się chciało, wiadomo natomiast, że jest pewno grono "narzekaczy", którym nijak się nie dogodzi (BTW - aż mnie dziwi, że nie został jeszcze poruszony wątek promującego się pana info (8).gif ph34r.gif ).
kursor
Witam!

Jak czytam tych "narzekaczy" to aż mi słabo, ludzi nie potrafiących docenić wysiłku organizacyjnego, sportowego, promocyjnego przy takiej imprezie nic nie zadowoli, szkoda podejmować z nimi dyskusję.

I jeszcze jedno tłumy mieszkańców się nie zgubiły, przyjechały, odjechały a "narzekacze" siedzieli w domach ahhh.

pozdro
Kamil_
CYTAT(xMarcinx @ wto, 03 sie 2010 - 18:40) *

Znowu ty... Chłopie twój kandydat przegrał wybory. Nie ma Polski sprawiedliwej i prawej. 4 kolejne wybory przegraliście i przegracie każde kolejne. Skończ tę swoją propagandę malkontencie... Bo akurat poziom poinformowania ludzi był na wysokim poziomie!

Wolontariusze na uliczkach osiedlowych, lokalne media, mapki na samochodach i na drzwiach klatek schodowych w centrum i na północnych Mydlicach, mapki na przystankach tramwajowych.Czego ty byś chciał jeszcze żeby dotarło jak masz z domu wyjechać?
kamillll
CYTAT(Kamil_ @ wto, 03 sie 2010 - 23:20) *
Czego ty byś chciał jeszcze żeby dotarło jak masz z domu wyjechać?

jak to czego?
jakby to jakiś Jaszczura albo inna Głowacka był włodarzem miasta i za jego kadencji był organizowany TdP to byłoby elegancko wink.gif
ArtGii
CYTAT(Master @ wto, 03 sie 2010 - 15:29) *
Dzis o 16-30 w eurosport bedzie powtórka z DG. Jesli ktos moze to by nagrał chocby na VHS wink.gif. Rano tez było, z tego co słyszałem fajnie pokazali i mówili o DG.

Witam
To mój pierwszy post, więc jako wkupowe przynoszę dary. biggrin.gif
Niestety nie miałem czasu obrobić, więc jest z reklamami. unsure.gif
Gdyby ktoś chciał, mogę przesłać mailem lub wrzucić na jakiś hotfile do pobrania.
Film jest w formacie VOB w high quality.

Pozdrawiam

TdP cz.1

TdP cz.2

TdP cz.3

TdP cz.4

TdP cz.5
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.