Pomoc - Szukaj - U縴tkownicy - Kalendarz
Pe硁a wersja: Potrzebne wszelkie informacje
> D膮browa G贸rnicza > Historia
wojck
Witam wszystkich forumowicz贸w!

Mo偶e nie wszyscy wiedz膮 ale kapliczka przy ulicy Pi艂sudskiego[przy SP18] w Go艂onogu jest do艣膰 stara. Na pro艣b臋 obecnej Pani , kt贸ra opiekuje si臋 ni膮 chcia艂bym spisa膰 jej historie a si臋ga ona czas贸w pocz膮tk贸w XIX w. Dlatego Je艣li kto艣 z Was mia艂by jak膮kolwiek informacje mo偶e rodzice co艣 wiedz膮 na jej temat, dziadkowie to prosi艂by odpisywa膰 tutaj na forum b膮d藕 na m贸j adres meila wojck@interia.pl .
Za jak膮kolwiek informacje by艂bym bardzo wdzi臋czny.

Pozdrawiam!
Kamil W
艁ukasz 1212
Wiem 偶e szczytny cel ale na przysz艂o艣膰 m贸wi臋. Co do tematu nic nie wiem na ten temat, nie wiedzia艂em 偶e tam jest w og贸le jaka艣 kapliczka ;]

CYTAT(wojck @ wto, 09 mar 2010 - 20:13) *

Taka odmiana jest ale 艂adniej brzmi np U偶ytkownicy tego forum ;]
m贸j adres meila wojck@interia.pl

Je艣li piszesz na forum pr贸buj nie robi膰 b艂臋d贸w, a je艣li piszesz angielskie s艂owa sprawdzaj je w s艂owniku a twoja wypowiedz b臋dzie przejrzysta i b臋dzie mo偶na bez problemu odczyta膰 co chcia艂e艣 do odbiorc贸w przekaza膰. Je艣li nadal nie wiesz o co mi chodzi s艂owo " adres meila" nie pisz臋 si臋 tak tylko "adres E-mail" s艂owa angielskie chyba nie ulegaj膮 odmianie polskiej ( np liczyd艂o, liczydle intp )
Kamil W

Je艣li nie piszesz swojego nazwiska to jest naturalne ( chcesz by膰 Anonimowy ), ale nie pisz tak na przysz艂o艣膰 poniewa偶 je艣li tak si臋 podpisujesz pod swoj膮 wypowiedzi膮 艣wiadczy o tym 偶e chcia艂e艣 zwr贸ci膰 pod艣wiadomie uwag臋 nad tym jak si臋 nazywasz lub mo偶e twoje nazwisko jest to "W". Je艣li nie piszesz swojego nazwiska to twoja wypowiedz ko艅czy si臋 na Kamil i tyle ;]
艁ukasz
bobik
My艣l臋, 偶e kto艣 si臋 tutaj czepia szczeg贸艂贸w smile2.gif
Marti
CYTAT(bobik @ 艣ro, 10 mar 2010 - 08:58) *
My艣l臋, 偶e kto艣 si臋 tutaj czepia szczeg贸艂贸w smile2.gif

Ca艂kowicie si臋 z Tob膮 zgadzam. W ten spos贸b to mo偶emy ka偶dego krytykowa膰 a nie zmieni to faktu, 偶e nie doda艂e艣 nic, co mia艂oby sens wiec czepiasz sie innych a sam za艣miecasz forum. A kolega niech si臋 podpisuje jak chce TO JEGO PODPIS!! NIE TW脫J
wojck
CYTAT(艁ukasz 1212 @ 艣ro, 10 mar 2010 - 10:39) *
Wiem 偶e szczytny cel ale na przysz艂o艣膰 m贸wi臋. Co do tematu nic nie wiem na ten temat, nie wiedzia艂em 偶e tam jest w og贸le jaka艣 kapliczka ;]

Taka odmiana jest ale 艂adniej brzmi np U偶ytkownicy tego forum ;]
m贸j adres meila wojck@interia.pl

Je艣li piszesz na forum pr贸buj nie robi膰 b艂臋d贸w, a je艣li piszesz angielskie s艂owa sprawdzaj je w s艂owniku a twoja wypowiedz b臋dzie przejrzysta i b臋dzie mo偶na bez problemu odczyta膰 co chcia艂e艣 do odbiorc贸w przekaza膰. Je艣li nadal nie wiesz o co mi chodzi s艂owo " adres meila" nie pisz臋 si臋 tak tylko "adres E-mail" s艂owa angielskie chyba nie ulegaj膮 odmianie polskiej ( np liczyd艂o, liczydle intp )
Kamil W

Je艣li nie piszesz swojego nazwiska to jest naturalne ( chcesz by膰 Anonimowy ), ale nie pisz tak na przysz艂o艣膰 poniewa偶 je艣li tak si臋 podpisujesz pod swoj膮 wypowiedzi膮 艣wiadczy o tym 偶e chcia艂e艣 zwr贸ci膰 pod艣wiadomie uwag臋 nad tym jak si臋 nazywasz lub mo偶e twoje nazwisko jest to "W". Je艣li nie piszesz swojego nazwiska to twoja wypowiedz ko艅czy si臋 na Kamil i tyle ;]
艁ukasz

Mi艂o by膰 cytowanym ale szkoda, 偶e nic nie wnios艂e艣. Mo偶e taka podstawowa sprawa. Je艣li chcesz kogo艣 poprawia膰 to wcze艣niej sam zr贸b wszystko by twoja wypowied藕 nie zawiera艂a b艂臋d贸w a pojawia si臋 int i powt贸rzenie ju偶 w pierwszym akapicie Twej wypowiedzi ale to tak na przysz艂o艣膰. Je艣li mowa o podpisie hm.. ja si臋 nie wstydz臋.

[A to tak specjalnie dla 艁ukasza]

Kamil Wojciechowski
Radny M艂odzie偶owej Rady Miasta
D膮browa G贸rnicza
Arbas
No c贸偶, od Radnego wymaga si臋 wi臋cej...
olo
Kolego 艁ukasz1212. Najgorsi w艣r贸d forumowicz贸w s膮 wszelkiej ma艣ci nauczyciele amatorzy, poprawiacze. Zmusi艂e艣 mnie do przeczytania swoich 32 wpis贸w i nie mam najlepszych wie艣ci dla Ciebie. Chc膮c komu艣 zwraca膰 uwag臋 na b艂臋dy, sam ich nie mo偶esz pope艂nia膰. Nast臋pnym razem powstrzymaj chciejstwo i nie maj膮c nic do powiedzenia nic nie pisz.
Arbas
Pan W艂odzimierz Staro艣ciak wyda艂 przed laty ksi膮偶eczk臋 na temat d膮browskich kapliczek (zdj臋cia + kr贸tkie opisy).
Mo偶e b臋dzie tam jaka艣 notka, kt贸ra Ci臋 interesuje.
Szukaj informacji w Muzeum Miejskim.
Przesy艂am uk艂ony dla Pani, kt贸ra opiekuje si臋 kapliczk膮.
Dzygit
kiedy艣 gada艂em z proboszczem Franciszkan贸w o tej kapliczce
wydaje mi sie ze lepszych informacji niz te kt贸re maj膮 franciszkanie to nie znajdziesz
To jest wersja lo-fi g丑wnej zawarto禼i. Aby zobaczy pe硁 wersj z wi阫sz zawarto禼i, obrazkami i formatowaniem prosz kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.