Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebne wszelkie informacje
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Historia
wojck
Witam wszystkich forumowiczów!

Może nie wszyscy wiedzą ale kapliczka przy ulicy Piłsudskiego[przy SP18] w Gołonogu jest dość stara. Na prośbę obecnej Pani , która opiekuje się nią chciałbym spisać jej historie a sięga ona czasów początków XIX w. Dlatego Jeśli ktoś z Was miałby jakąkolwiek informacje może rodzice coś wiedzą na jej temat, dziadkowie to prosiłby odpisywać tutaj na forum bądź na mój adres meila wojck@interia.pl .
Za jakąkolwiek informacje byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam!
Kamil W
Łukasz 1212
Wiem że szczytny cel ale na przyszłość mówię. Co do tematu nic nie wiem na ten temat, nie wiedziałem że tam jest w ogóle jakaś kapliczka ;]

CYTAT(wojck @ wto, 09 mar 2010 - 20:13) *

Taka odmiana jest ale ładniej brzmi np Użytkownicy tego forum ;]
mój adres meila wojck@interia.pl

Jeśli piszesz na forum próbuj nie robić błędów, a jeśli piszesz angielskie słowa sprawdzaj je w słowniku a twoja wypowiedz będzie przejrzysta i będzie można bez problemu odczytać co chciałeś do odbiorców przekazać. Jeśli nadal nie wiesz o co mi chodzi słowo " adres meila" nie piszę się tak tylko "adres E-mail" słowa angielskie chyba nie ulegają odmianie polskiej ( np liczydło, liczydle intp )
Kamil W

Jeśli nie piszesz swojego nazwiska to jest naturalne ( chcesz być Anonimowy ), ale nie pisz tak na przyszłość ponieważ jeśli tak się podpisujesz pod swoją wypowiedzią świadczy o tym że chciałeś zwrócić podświadomie uwagę nad tym jak się nazywasz lub może twoje nazwisko jest to "W". Jeśli nie piszesz swojego nazwiska to twoja wypowiedz kończy się na Kamil i tyle ;]
Łukasz
bobik
Myślę, że ktoś się tutaj czepia szczegółów smile2.gif
Marti
CYTAT(bobik @ śro, 10 mar 2010 - 08:58) *
Myślę, że ktoś się tutaj czepia szczegółów smile2.gif

Całkowicie się z Tobą zgadzam. W ten sposób to możemy każdego krytykować a nie zmieni to faktu, że nie dodałeś nic, co miałoby sens wiec czepiasz sie innych a sam zaśmiecasz forum. A kolega niech się podpisuje jak chce TO JEGO PODPIS!! NIE TWÓJ
wojck
CYTAT(Łukasz 1212 @ śro, 10 mar 2010 - 10:39) *
Wiem że szczytny cel ale na przyszłość mówię. Co do tematu nic nie wiem na ten temat, nie wiedziałem że tam jest w ogóle jakaś kapliczka ;]

Taka odmiana jest ale ładniej brzmi np Użytkownicy tego forum ;]
mój adres meila wojck@interia.pl

Jeśli piszesz na forum próbuj nie robić błędów, a jeśli piszesz angielskie słowa sprawdzaj je w słowniku a twoja wypowiedz będzie przejrzysta i będzie można bez problemu odczytać co chciałeś do odbiorców przekazać. Jeśli nadal nie wiesz o co mi chodzi słowo " adres meila" nie piszę się tak tylko "adres E-mail" słowa angielskie chyba nie ulegają odmianie polskiej ( np liczydło, liczydle intp )
Kamil W

Jeśli nie piszesz swojego nazwiska to jest naturalne ( chcesz być Anonimowy ), ale nie pisz tak na przyszłość ponieważ jeśli tak się podpisujesz pod swoją wypowiedzią świadczy o tym że chciałeś zwrócić podświadomie uwagę nad tym jak się nazywasz lub może twoje nazwisko jest to "W". Jeśli nie piszesz swojego nazwiska to twoja wypowiedz kończy się na Kamil i tyle ;]
Łukasz

Miło być cytowanym ale szkoda, że nic nie wniosłeś. Może taka podstawowa sprawa. Jeśli chcesz kogoś poprawiać to wcześniej sam zrób wszystko by twoja wypowiedź nie zawierała błędów a pojawia się int i powtórzenie już w pierwszym akapicie Twej wypowiedzi ale to tak na przyszłość. Jeśli mowa o podpisie hm.. ja się nie wstydzę.

[A to tak specjalnie dla Łukasza]

Kamil Wojciechowski
Radny Młodzieżowej Rady Miasta
Dąbrowa Górnicza
Arbas
No cóż, od Radnego wymaga się więcej...
olo
Kolego Łukasz1212. Najgorsi wśród forumowiczów są wszelkiej maści nauczyciele amatorzy, poprawiacze. Zmusiłeś mnie do przeczytania swoich 32 wpisów i nie mam najlepszych wieści dla Ciebie. Chcąc komuś zwracać uwagę na błędy, sam ich nie możesz popełniać. Następnym razem powstrzymaj chciejstwo i nie mając nic do powiedzenia nic nie pisz.
Arbas
Pan Włodzimierz Starościak wydał przed laty książeczkę na temat dąbrowskich kapliczek (zdjęcia + krótkie opisy).
Może będzie tam jakaś notka, która Cię interesuje.
Szukaj informacji w Muzeum Miejskim.
Przesyłam ukłony dla Pani, która opiekuje się kapliczką.
Dzygit
kiedyś gadałem z proboszczem Franciszkanów o tej kapliczce
wydaje mi sie ze lepszych informacji niz te które mają franciszkanie to nie znajdziesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.