jacol1973
Wed, 27 Jan 2010 - 12:13
czekam na wsze opinie czy komunia w domu czy w lokalu
czy ktos z was ma w tym roku komunie swojego dziecka ???
Patrimonium
Wed, 27 Jan 2010 - 13:24
w knajpie - taniej i wygodniej
savalas
Wed, 27 Jan 2010 - 14:08
wszystko zależy, czy ma to być przeżycie duchowe dla Twojego dziecka, czy pokazanie mu, jak należy godnie naje*ać się z rodzinką.
st1111
Wed, 27 Jan 2010 - 16:25
CYTAT(savalas @ śro, 27 sty 2010 - 12:08)

wszystko zależy, czy ma to być przeżycie duchowe dla Twojego dziecka, czy pokazanie mu, jak należy godnie naje*ać się z rodzinką.
CYTAT
Gimnazjaliści z parafii św. Jadwigi w Gryfowie Śląskim, którzy chcą przystąpić do bierzmowania, muszą odciskiem linii papilarnych potwierdzić uczestnictwo we mszy. Czytnik zainstalował wikary parafii, ksiądz Grzegorz, ponoć na wniosek rodziców.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._dzieci_sa.htmlKomuniści też podlegają już takiej kontroli?
Arbas
Wed, 27 Jan 2010 - 16:29
Komunia ani w domu, ani w knajpie! Po prostu w kościele.
Tzw. balanga po komunii taniej w domu, mniej kłopotliwie w knajpie.
Pan Bóg widzi i nie grzmi?
Sebastian22
Wed, 27 Jan 2010 - 18:50
CYTAT(Arbas @ śro, 27 sty 2010 - 16:29)

Komunia ani w domu, ani w knajpie! Po prostu w kościele.
Pan Bóg widzi i nie grzmi?
Kto dziś wierzy w Boga ?? - komercja górą ;-)
savalas
Thu, 28 Jan 2010 - 13:27
ja jestem zawziętym ateistą, ale jak ktoś już wierzy w te garbate jeże, to szlak mnie trafia, jak robi z tego parodie. A czepiają się muzułmanów i ich fanatyzmowi. Przynajmniej się starają, a nie to co większość katolików, wiara na pokaz
Sebastian22
Thu, 28 Jan 2010 - 17:42
CYTAT(savalas @ czw, 28 sty 2010 - 13:27)

ja jestem zawziętym ateistą, ale jak ktoś już wierzy w te garbate jeże, to szlak mnie trafia, jak robi z tego parodie. A czepiają się muzułmanów i ich fanatyzmowi. Przynajmniej się starają, a nie to co większość katolików, wiara na pokaz
1000% prawdy!
Kamil_
Thu, 28 Jan 2010 - 18:05
Ostatnio bardzo modne stało się być ateistą, krytykować katolików i cały kościół katolicki...
Człowiek prosił o radę a tu jazda na katolików...
Teraz już wiem, czemu na paru forach na których się udzielam zakazane są dyskusje o religii i polityce...
Sebastian22
Thu, 28 Jan 2010 - 18:21
CYTAT(Kamil_ @ czw, 28 sty 2010 - 18:05)

Ostatnio bardzo modne stało się być ateistą, krytykować katolików i cały kościół katolicki...
Człowiek prosił o radę a tu jazda na katolików...
Teraz już wiem, czemu na paru forach na których się udzielam zakazane są dyskusje o religii i polityce...
To nie do końca tak - nikogo nie atakuję, a już na pewno nie wiarę bo to każdego osobista sprawa.....nawet jak ktoś wierzy w
Latającego Potwora Spaghetti to też to rozumiem, jedynie co mnie drażni to taka religijność na pokaz i całe to "moherostwo" (bo tak wypada, bo taka tradycja, etc)
Kamil_
Thu, 28 Jan 2010 - 18:29
Wszystko spoko, ale nie po to powstał ten temat. Tak zniechęcacie ludzi do pytania na forum.
bzenek
Fri, 29 Jan 2010 - 10:06
CYTAT(Arbas @ śro, 27 sty 2010 - 18:29)

Jak najbardziej się zgadzam. Jak Cię stać to lepiej w knajpie.
Komunia to wydarzenie mocno angażujące rodziców przez cały dzień. Kościół, ubieranie "komunisty", rożne rzeczy na ostatnią chwilę. Trudno w tej sytuacji stać jeszcze przy garach.
No i jest jeszcze aspekt... hmm... aserytywności. Wiadomo, różne są rodziny. Niektórych trudno się pozbyć z domu. A tak w knajpie masz określone godziny. Obiad, deser, ciacho i... do widzenia.
vacu
Fri, 29 Jan 2010 - 11:46
W zeszłym roku byłem na komunii i późniejszej "imprezie" komunijnej w Katowicach i rozwiązano sprawę w fajny sposób - zorganizowano tam po prostu 3 czy 4 przyjęcia w restauracji, każda rodzina przy osobnym stole. Wiadomo przecież, że to nie wesele, nie ma setki gości, trwa toto też kilka godzin a nie do białego rana, a tam było to bardzo fajnie zrobione. No i przede wszystkim koszty były znacznie niższe, bo częściowo rozłożyły się na 3 czy 4, wyszło niewiele drożej niż jakby było zrobione w domu a rodzice nie musieli się już przyjęciem przejmować.
bombowiec
Sun, 21 Mar 2010 - 12:25
czy może ktoś wie w którą niedziele maja jest komunia na oś. kasprzaka.Dziękuję odpowiedzi.
cys
Sun, 21 Mar 2010 - 20:40
CYTAT(bombowiec @ nie, 21 mar 2010 - 12:25)

czy może ktoś wie w którą niedziele maja jest komunia na oś. kasprzaka.Dziękuję odpowiedzi.
prawdopodobnie 23.maja
asder
Sun, 25 Apr 2010 - 22:33
Ja zdecydowanie polecam tego typy imprezy w lokalu.
Mogę polecić bardzo ładny i niedrogi lokal w Sosnowcu -
www.domsielec.plJest stosunkowo nowy, więc pracują nad opinią, więc warto skorzystać.
jacol1973
Wed, 16 Jun 2010 - 10:37
lokola hmmmm nie ma to jak zamowic sobie wszystko w sprawdzonej wczesniej firmie
cala zastawa stolowa, i wogole a w knajpie to na 100 procent przebicia mozna liczyc
ja polecam --- bankiet-jwb@wp.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.