Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.smdg.pl -Strona Straży Miejskiej w Dąbrowie Górniczej
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
domino033
www.smdg.pl

Proszę o opinię na temat witryny-co się podoba , czego brakuje, co powinna zawierać- wszystko by spełnić oczekiwania internautów
gregol
Po za tym co otrzymaliście od UM, to reszta szaty graficznej trochę słabiutka.
Zdecydowanie mało atrakcyjny ten szaro-metaliczny kolor. Wiadomo, że SM nie jest służbą szczycącą się dużym szacunkiem w mieście. A ten kolor zdecydowanie nie buduje pozytywnych emocji. W połączeniu z nie najlepszymi grafikami raczej przywołuje myśl o nieudolności niż o tym, że ta służba miejska jest profesjonalna. Oczywiści mówię teraz o semantycznym odbiorze koloru.

Jeśli chodzi o treść. To trochę mnie rozbawiła zakładka 'kalendarz wydarzeń'. Bo kto szuka na stronie Straży Miejskiej tego co dzieje się w kinie?
Wg mnie info o numerze alarmowym, interwencjach może do tego samochody i sprzęt na wyposażeniu. Jakieś materiały informacyjne o bezpieczeństwie zdecydowanie wystarczą.
endriu
CYTAT
* Strażnik Miejski wykonując swoje zadania ma prawo do:

* udzielania pouczeń,

* legitymowania osób w uzasadnionych przypadkach w celu ustalenia ich tożsamości,

* ujęcia osób stwarzających w sposób oczywisty bezpośrednie zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego, a także dla mienia i niezwłocznego doprowadzenia do najbliższej jednostki Policji,

* nakładania grzywien w postępowaniu mandatowym za wykroczenia określone w trybie przewidzianym przepisami o postępowaniu w sprawach o wykroczenia,

* dokonywania czynności wyjaśniających, kierowania wniosków o ukaranie do sądu, oskarżania przed sądem i wnoszenia środków odwoławczych - w trybie i zakresie określonych w Kodeksie postępowania w sprawach o wykroczenia,

* usuwania pojazdów i ich unieruchamiania przez blokowanie kół w przypadkach, zakresie i trybie określonych w przepisach o ruchu drogowym,

* wydawania poleceń,

* żądania niezbędnej pomocy od instytucji państwowych i samorządowych,

* zwracania się, w nagłych przypadkach, o pomoc do jednostek gospodarczych, prowadzących działalność w zakresie użyteczności publicznej oraz organizacji społecznych, jak również do każdej osoby o udzielenie doraźnej pomocy na zasadach określonych w ustawie o Policji,

* obserwowania i rejestrowania przy użyciu środków technicznych obrazu zdarzeń w miejscach publicznyc

Dla mnie bomba smile.gif

Brakuje mi na tej stronie zakładki pt. Straż Miejska pomogła mieszkańcom w:(...) Chociaż może być problem z jej zapełnieniem.

pozdr...

P.s. Ciekawym ile kosztuje miesięcznie prowadzenie tej potrzebnej strony za nasze piniondze?
Pantas
CYTAT
P.s. Ciekawym ile kosztuje miesięcznie prowadzenie tej potrzebnej strony za nasze piniondze?

Jesteś śmieszny... To na pewno są takie kolosalne pieniądze, że musisz z tego powodu przymierać głodem biggrin.gif

Chociaż faktycznie strona uboga.
gregol
CYTAT(endriu @ nie, 10 sty 2010 - 01:33) *

Sądzę, że niewiele tych 'pieniondzy'. Bo strona jest postawiona na serwerze idabrowy.pl, za szablon miasto też już zapłaciło, a domenę można w promocji kupić za 1zl + vat.
savalas
ja bym wolał, żeby straż miejska sumiennie wykonywała swoje obowiązki a nie chwaliła się stronami internetowymi, ba na nic ta strona nie jest nikomu potrzebna. Raz dzwoniłem na straż żeby zainteresowali się bez pańskim psem ujadającym przez pare nocy na osiedlu i odpowiedzieli, że nic z tym nie mogą zrobić, a jest to ich zakichany obowiązek. Jak da mnie w obecnej formie ta funkcja jest w tym kraju nie potrzebna do niczego. Lepsza była by funkcja dzielnicowego z prawdziwego zdarzenia, który ruszy swój zad pare razy na dzień, przejdzie po osiedlu czy ktoś nie potrzebuje pomocy, czegoś nie kombinuje itp. to powinien być człowiek który ma szacunek u wszystkich, a nie tylko funkcje i uprawnienia z których korzysta według swojego uznania.

a apropo strony: jest zwyczajna, nudna i prócz numeru telefonu nie przydatna w niczym
Łukasz 1212
Strona ani nie zachęca ani przyciąga do częstego odwiedzania ;]

Kolorystyki trzeba pogratulować ten szary ma oczywiście symbolizować coś ? Tylko teraz pytanie co ? Z tego co mi wiadomo godło miasta nie symbolizuje. <myśli> Już wiem ! Nowe samochody,(samochody policji i chyba SM mają być szare żeby wiadomo, że nas policja goni w całej UE czyli Polska też ;])

Wydarzenia trochę stare i nieaktualne ;] Sylwester już chyba był ? I dlaczego ta lista wydarzeń nie mogła być w dół większa ? ( dokładniej o co mi chodzi tabelkę zwiększyć w dół ) Ale trzeba pogratulować kalendarza wydarzeń ponieważ jest aktualny ;]

Do czego mogę jeszcze przyczepić jest ten mały niezauważalny paseczek, który po mniej dokładnym obejrzeniu bym nie zauważył ;]
I mam takie pytanko biggrin.gif Jak napisze do p. Prezydenta to mi odpisze czy mój e-mail zostanie wysłany w świat ? Nie wiadomo gdzie ?

Trzeba pogratulować pomysłowości zwiększenia i zmniejszenia czcionki pomysłowy sposób dla tych, którzy nie znają skrótów klawiszowych ( Ctrl plus + i Ctrl plus - daje zwiększenie i zmniejszenie czcionki. W chromie jest taki skrót. nie wiem jak jest innych przeglądarkach ;] )

Oraz jedną ale ciekawą różnicę zauważyłem ;] Ten mały znaczek(w tym wypadku godło DG) co ładuje się koło nazwy forum(tego forum) jest bardziej wyraźniejszy niż ten znaczek ze strony Straży Miejskiej ;]

Dobrze jest gdy Anglik sobie przez przypadek wejdzie na stronę SM i przeczyta w swoim rodowitym języku(j. Angielski) kilka informacji o naszym mieście ale na stronie SM tego nie ma. To po dawać tam mały znaczek polskiej flagi ? Po to żeby osoba z polskiej witryny przeszła na polską witrynę ? Takie znaczki ustawia się gdy jest na to potrzeba a nie na przyszłość ;]

To jest moja opinie oczywiście możesz się z nią nie zgadać . Jeśli kogoś obraziłem w swojej wypowiedzi przepraszam nie miałem celowo kogoś obrażać ;] w swojej wypowiedzi tongue.gif
marcin.p
Mnie często nie twierają sie artykuły. Trzeba by troche uaktualnić, bo chociaby "dystynkcje" jeszcze pokazane są po staremu. Ciekawym pomysłem mogłby kontakt z dzielnicowymi, komendantem chociązby księga gości, czat czy cos takiego.

olo
Ponoć i Strasz Miejska ma swoich dzielnicowych. Proponuję sondaż na stronie. Powiedz co wiesz o swoim tzw. dzielnicowym strażniku miejskim. Daję głowę, że 90 % społeczeństwa miasta nie wie, że taka funkcja w ogóle istnieje. Jakbym nie jeździł autem po dąbrowskich ulicach to nie wiedziałbym, że taka formacja jak SM istnieje w DG. Tak to zdarza mi się ich po dwóch, trzech widzieć w busiku.
marcin.p
Stanowiska dzielnicowych to porażka! I powinna tak funkcja zniknąć, tak w sm jak i w policji. A co do policyjnych dzielnicowych to jesli juz ruszą d..y zkanciapy na 3-go powstnia, to nie idą dalej niż do tokaja, piekarni albo budki z hamburgerami!
marcin.p
Mam pytanie dotyczące naboru do sm... Wśród wymaganych dokumentów jest "zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do wykonywania zadań straznika miejskiego". Czy ma ono być wystawione przez lekarza medycyny pracy? Czy ma być wystawione wg jakiegos wzoru? W jakim terminie ma byc ono wystawione?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.