takie info znalazłem na stronie um
CYTAT
XVIII finał WOSP w Dąbrowie Górniczej
Redakcja: Anna Zubko
XVIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy odbędzie się w centrum miasta na placu przed Pałacem Kultury Zagłębia oraz w Strzemieszycach.
Za datki do puszki będzie można skorzystać z bezpłatnego lodowiska, obejrzeć bajki w filmy w PKZ. Tradycyjnie w tym dniu odbywać się będą konkursy, licytacje, będzie działał sklepik pod aniołem.
Wszyscy chętni będą mogli obejrzeć pokaz grup antyterrorystycznych. W Strzemieszycach natomiast proponujemy występy artystyczne dzieci i młodzieży, pokazy walk bokserskich, loteria - wygraj Fiata oraz koncert zespołu KRUK.
Ponad czterystu wolontariuszy pojawi się w różnych dzielnicach miasta m.in. w Błędowie, Strzemieszycach Wielkich, Łęknicach, na osiedlu Mydlice i Reden, w Ząbkowicach i Gołonogu.
Wśród kwestujących na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy znajdą się harcerze, uczniowie z V L.O. Zespołu Szkół Ekonomicznych, Gimnazjum 1, studenci z Wyższej Szkoły Biznesu, urzędnicy jak również prezydent miasta.
Program XVIII finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Dąbrowie Górniczej
10.00 - start orkiestrowych autobusów z wolontariuszami, plac przed PKZ
10.30 - przystanek: Błędów (kościół), Strzemieszyce Wielkie (kościół)
11.30 - przystanek: Ząbkowice (skrzyżowanie ul. Dworcowej i Armii Krajowej), Gołonóg(targ)
12.30 - przystanek: Łęknice (szkoła, kościół), Reden (targ)
16.30 - przystanek: Kaufland , Real (ul. Katowicka)
17.30 - przystanek: Mydlice, AquaPark „Nemo – Wodny Świat”
Gramy przed Pałacem Kultury Zagłębia
od 12.00 - sklepik pod aniołem, bezpłatne lodowisko, bilety na bajki dla najmłodszych i filmy dla troszkę starszych, fire show
12.00 - licytacja i projekcja bajki – sala teatralna PKZ
14.00 - licytacja i projekcja bajki – sala teatralna PKZ
15.00 - prezentacja grup antyterrorystycznych
17.00 - projekcja filmu niespodzianki – sala teatralna PKZ
20.00 - światełko do nieba - pokaz sztucznych ogni
Gramy również na stadionie sportowym w Strzemieszycach
13.00 - 20.00 - konkursy, występy artystyczne dzieci i młodzieży, pokazy walk bokserskich, loteria - wygraj Fiata, koncert zespołu KRUK