Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Źródło światła
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Reaper
Temat brzmi tajemniczo, co nie? wink.gif

Problem jest taki:
Zawsze jak się zrobi ciemno i widoczność jest jako taka, na zachodzie, za Pogorią 4 (patrząc od strony Ząbkowic) coś dosyć mocno świeci. No i ten temat mnie nęka. Jako, że zumi zapodało nowe zdjęcia 'satelitarne' namierzyłem coś, co może być źródłem, tylko nie wiem co to jest wink.gif

Screen:
KacperskiDGG
CYTAT(Reaper @ czw, 24 gru 2009 - 15:30) *
Temat brzmi tajemniczo, co nie? wink.gif

Problem jest taki:
Zawsze jak się zrobi ciemno i widoczność jest jako taka, na zachodzie, za Pogorią 4 (patrząc od strony Ząbkowic) coś dosyć mocno świeci. No i ten temat mnie nęka. Jako, że zumi zapodało nowe zdjęcia 'satelitarne' namierzyłem coś, co może być źródłem, tylko nie wiem co to jest wink.gif

Screen:

To jest Gospodarstwo Ogrodnicze Tadeusz Mularski " Bory Malinowskie" w Psarach - Sarnowie.
Rok temu też się zastanawiałem co jest źródłem tego światła, po ubiegłorocznej pasterce z kumplem krążyliśmy samochodem tak długo, aż dojechaliśmy tam smile2.gif Są to potężne szklarnie, które tak wyglądają nocą z bliska (jakość zdjęcia taka sobie, ponieważ robione telefonem):

Uprawiają tam m.in. pomidory, pomidory truskawkowe, jabłka, cebule...
vacu
Jak ja pierwszy raz przejeżdżałem koło tych szklarni to było ciemno i straszna mgła, to dopiero był efekt, bo było widać tylko łunę światła ale już nie co tak świeci. Też mi to nie dawało spokoju, dopiero za drugim razem dojrzałem, że to szklarnie są smile2.gif
olo
CYTAT(vacu @ pią, 25 gru 2009 - 18:13) *
Jak ja pierwszy raz przejeżdżałem koło tych szklarni to było ciemno i straszna mgła, to dopiero był efekt, bo było widać tylko łunę światła ale już nie co tak świeci. Też mi to nie dawało spokoju, dopiero za drugim razem dojrzałem, że to szklarnie są smile2.gif

A jam myślał, że kurnik i kurom w łbach mieszają dzień z nocą, żeby jajcory szybciej i więcej znosiły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.