a u mnie pradu nie bylo juz od 16.30 przez okolo 3 h. A najciekawsze ze jakos dziwnie padla jedna linia akurat moja a dookola wsyzscy mieli a dopiero wlasnie za godzine innym tez padlo.[/quote]
OkoŁo 16:30 ujawniŁ siĘwŁaŚnie brak jednej fazy na stacjach GoŁonÓg i Podlesie. Fantazja projektantÓw budynkÓw (sposÓb poprowadzenia przewodÓw w budynkach i miĘdzy blokami) spowodowaŁa, Że nawet w poszczegÓlnych klatkach schodowych jedne mieszkania miaŁy ŚwiatŁo a inne nie. A potem, jak pisaŁem wyŁĄczono wszystkim. Inna sprawa, Że byŁo teŻ sporo uszkodzeĹ na niskim napiĘciu.
:)+-->
QUOTE(:))
PS. tylko czy sie cieszyc ze mamy prad z Łagiszy bo bez inwestycji ile jeszcze ona lat pociagnie bez jakiejs wkoncu powaznej awarii. Podobno od srodka to jest jedna naprawde straszna ruina.[/quote]
NaprawdĘtrudno wyobraziĆ sobie kataklizm, ktÓry zatrzymaŁby pracĘcaŁej elektrowni. Wbrew pozorom ciĄgi technologiczne wielokrotnie siĘtam rezerwujĄ. A nawet gdyby, to dla odbiorcy koĹcowego nie powinno mieĆ to znaczenia. UkŁad sieci 220kV i 110kV pozwala na wprowadzanie dowolnych kombinacji poŁĄczeĹ oraz zasilanie z innych elektrowni. A tych jest trochĘw okolicy: JaworznoII, Jaworzno III, EC BĘdzin, EC Katowice, EC ChorzÓw, Siersza, EC Nowa. W razie czego moŻna zestawiĆ poŁĄczenia sieciĄ 400kV z elektrowniĄ BeŁchatÓw i Rybnik. I tak siĘrobi prawie kaŻdego dnia z rÓŻnych groĹşnych i niegroĹşnych powodÓw.
:)
Fri, 26 Nov 2004 - 10:49
teraz to dopiero wyjasnilismy :) i to nie tylko cytujac artykuly jak zazwyczaj :)
Fri, 25 Nov 2005 - 17:28
QUOTE([img)
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img]]
PÓŁ DĄbrowy bez prĄdu
PiĄtek, 25 listopada 2005r.
Blisko poŁowa liczĄcej ponad 120-tys. mieszkaĹcÓw DĄbrowy GÓrniczej zostaŁo dzisiaj przed poŁudniem pozbawionych prĄdu. Bez prĄdu pozostawaŁa duŻa czĘŚĆ miasta, w tym centrum.
PrzyczynĄ byŁa awaria - rano na sieĆ spadŁ przewÓd odgromowy, uszkadzajĄc dwie linie wysokiego napiĘcia. Nie dziaŁaŁy cztery stacje transformatorowe.
TuŻ przed poŁudniem przywrÓcono zasilanie wiĘkszoŚci odbiorcom.
- NaszeMiasto.pl
ja tez nie mialem od ok. 9:30 do 11.55 ale nie wiedzialem ze awaria miala takie rozmiary.
A w artykule jak zawsze musieli cos skopac - tym razem zabrali nam sporo mieszkancow

W DZ nie ma artykulu bez bledow - ale niezly burak musi tam rzadzic i placic za prace takim lajzowatym "dziennikarzynom"
PS. Znowu przypomnialo mi sie zaginiecie bzenka - ale Misiek sie odnalazl wiec moze i On rowniez kiedys
Dejmon
Fri, 25 Nov 2005 - 18:23
Przez tĄ awariĘnie mogŁem sobie zrobiĆ na Śniadanie tostÓw, ale Śledzik w sosie pomidorowym teŻ byŁ w dechĘ
Bartek
Fri, 25 Nov 2005 - 18:24
Ja tez nie mialem pradu. Fajna akcja byla w osrodku egzaminacyjnym na prawko, gdy z placu mozna wyjechac poprzez brame ktora otwiera sie tylko elektrycznie!

Wszyscy czekali na swoja kolej po wlaczeniu pradu Tramwaje tez staly, ogolnie fajnie bylo, nawet chleba sie nie dalo kupic w sklepie bo kasy tez na prad i nie ma jak reszty wydac
Nie potrzebni nam sa terroroysci
rafi
Sun, 27 Nov 2005 - 17:36
A zauwazyliscie, ze tegoroczna awaria wystapila praktycznie w rocznice poprzedniej? Nowa swiecka tradycja w naszym miescie?
Sun, 21 Sep 2014 - 21:31
Odkopuję staroć, prawdziwa archeologia

Mamy blackout, a nie jeden chyba wkurzony bo mecz
Dzisiejsze przerwy w dostawie energii elektrycznej
Daty Godziny Szczegóły
2014-09-21
20:41 - 22:00 Dąbrowa Górnicza Centrum, Gołonóg, Reden, Korzeniec, Sztaszic, Piekło
2014-09-21
21:22 - 22:00 Dąbrowa Górnicza Gołonóg, Reden
2014-09-21
21:23 - 22:00 Dąbrowa Górnicz Centrum, Reden
Leszek
Sun, 21 Sep 2014 - 21:33
Na Kasprzaku na szczęście prąd jest
muzzy
Mon, 22 Sep 2014 - 17:36
Przynajmniej na części Korzeńca (limanowskiego) prąd wieczorem był.
Leszek
Mon, 22 Sep 2014 - 18:20
Na Merkurym (przynajmniej u mnie w gabinecie) też był, bo mi się włączniki czasowe nie poprzestawiały.
KAMAZ
Tue, 23 Sep 2014 - 09:56
Jestem z Centrum i przerw w dostawie u mnie nie było.
Wed, 21 Oct 2015 - 09:55
Niezła awaria:
CYTAT
Dzisiejsze przerwy w dostawie energii elektrycznej
2015-10-21
09:35 - 11:45
Dąbrowa Górnicza Centrum, Gołonóg, Reden, Korzeniec, Sztaszic, Piekło