Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stary sprzęt RTV itp
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Master
Czy są w naszej okolicy gdzies miejsca zbiorki uzywanego /popsutego/ starego sprzetu RTV i AGD ??

Mam pare rzeczy tego typu do wyrzucenia ( Telewizor, monitor) i zastanawiam czy poprostu wyrzucic do osiedlowego kosza czy są moze miejsca gdzie są one jeszcze jakos wykorzystywane
vacu
CYTAT(Master @ czw, 15 paź 2009 - 15:32) *
Czy są w naszej okolicy gdzies miejsca zbiorki uzywanego /popsutego/ starego sprzetu RTV i AGD ??

Mam pare rzeczy tego typu do wyrzucenia ( Telewizor, monitor) i zastanawiam czy poprostu wyrzucic do osiedlowego kosza czy są moze miejsca gdzie są one jeszcze jakos wykorzystywane

http://www.dabrowa-gornicza.pl/strona-205-...bezpieczne.html

Tam jest plik Worda z harmonogramem. Zdaje się, że do osiedlowego kosza to nie wolno wyrzucać (ale kto tego pilnuje?).

Najlepiej oddawać przy zakupie nowego (sklepy mają chyba obowiązek przyjmować sztukę za sztukę)
menago
http://www.lipowka2.pl/articles/harmonogram2.pdf
o to chodzi??

edit:
widze ze vacu mnie uprzedzil smile2.gif
mgmisiek
CYTAT(vacu @ czw, 15 paź 2009 - 18:07) *
Zdaje się, że do osiedlowego kosza to nie wolno wyrzucać (ale kto tego pilnuje?).

Napewno nie wolno tego wrzucać do kosza. Nikt tego nie pilnuje w sumie - no chyba, że masz nadgorliwego sąsiada, któremu zalazłeś za skóre i Cie podkabluje smile2.gif
Sklepy przyjmują taki towar bo mają taki obowiązek - niby sztuka za sztuke, ale ja swego czasu do MM wywiozłem 3 monitory za jednego kupionego LCD'ka i nikt nie miał do mnie o to pretensji smile2.gif Jeden TV wywiozłem kiedys do skupu złomu i też przyjeli. Tak więc możliwości jest sporo. A co do tej zbiórki to w sumie kiedyś były ulotki z harmonogramem, ale tam chyba przyjmowali tylko małe drobne rzeczy - nie zbierali chyba wielkogabarytowych przedmiotów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.