Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wróżka, tarot, wróżby miłosne, wróżenie... Co o tym myśleć ?
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
ela66
Witam serdecznie

Dopiero co zarejestrowałam się na forum a już zaczynam temat: Wróżby. No właśnie drogie Panie, co sądzicie o wróżkach ? Czy któraś z was chodzi do wróżki ? Korzysta z ich usług telefocznie ? Przez internet ?
Jestem ciekawa waszych opinii na temat wróżbiarstwa w Polsce.

Mi ostatnio zdarzyło się skorzystać, stąd moje pytanie, bo wróżba trochę namieszała w moim dotychczasowym życiu. Traktować ją poważnie czy włożyć między bajki ?

Dzięki
Ela
Arbas
Drogie Dziecko!
Pytasz Co myśleć o wróżbach? W XXI wieku najlepiej nic nie myśleć.
Przypuszczam, że chcesz założyć wróżbiarski biznes, ale wątpię w jego powodzenie.
Czarny kot, pechowa trzynastka i piątki, odpukiwanie w niemalowane drewno, "cyganka prawdę ci powie" itd. to średniowieczne pojęcia. Kto się na to nabierze w naszych czasach?
vacu
CYTAT(Arbas @ sob, 03 paź 2009 - 09:26) *
Drogie Dziecko!
Pytasz Co myśleć o wróżbach? W XXI wieku najlepiej nic nie myśleć.
Przypuszczam, że chcesz założyć wróżbiarski biznes, ale wątpię w jego powodzenie.
Czarny kot, pechowa trzynastka i piątki, odpukiwanie w niemalowane drewno, "cyganka prawdę ci powie" itd. to średniowieczne pojęcia. Kto się na to nabierze w naszych czasach?

Arbas - oj zdziwiłbyś się. Często bywam w Będzinie obok wróżki więc często widzę jakie tłumy do niej walą mimo, że mieszka praktycznie w ruderze pośród smrodu i kupy śmieci. A dodam, że czasami to takie fury podjeżdżają i takie z nich dziewczyny wysiadają, że szczęka opada biggrin.gif

Natomiast dla mnie to głupota, bo nawet zakładając, że wróżki faktycznie przepowiadają przyszłość (co nie jest prawdą) to jaki jest sens w ogóle żyć skoro się wie co będzie jutro?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.