Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dojazd z DG do Katowic/Bytom
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
fan_dieseli
Witam serdeczenie rolleyes.gif

Jeśli źle umieściłem swój temat to przepraszam ale jestem od dziś na forum.

Proszę o infomacje jak się dostać najszybciej z DG do Katowic (okolice ronda) aby zdążyć tam na tramwaj bezpośredni do Bytomia na ulicę Wrocławską.

lub

Może ktoś się orientuje czy jeździ z DG jakiś przewóz do Bytomia.

Bardzo dziękuje jeśli ktoś pomoże rolleyes.gif
Kamil_
Autobus 801 lub 831.
vacu
CYTAT(fan_dieseli @ śro, 30 wrz 2009 - 13:28) *
Witam serdeczenie rolleyes.gif

Jeśli źle umieściłem swój temat to przepraszam ale jestem od dziś na forum.

Proszę o infomacje jak się dostać najszybciej z DG do Katowic (okolice ronda) aby zdążyć tam na tramwaj bezpośredni do Bytomia na ulicę Wrocławską.

lub

Może ktoś się orientuje czy jeździ z DG jakiś przewóz do Bytomia.
Bardzo dziękuje jeśli ktoś pomoże rolleyes.gif

Ja kilka lat temu jechałem parę razy do Bytomia przez Czeladź tzn. do Czeladzi obojętne czym a potem koło targowiska przesiadka w autobus 42. Szybko nie było ale chyba szybciej niż przez Katowice choć to pewnie zależy gdzie chcesz w Bytomiu dojechać, mnie akurat 42 pasowało.
fan_dieseli
Mnie interesuje dojazd na ulicę Wrocławską ( okolice kopalni po prawej stronie, a po lewej stacja BP) to jest główna ulica którą się jedzie powiedzmy w kierunku gliwic.
Sebastian22
Wiem że tam jeździ tramwaj 6 z Katowic.....
vacu
CYTAT(fan_dieseli @ śro, 30 wrz 2009 - 17:23) *
Mnie interesuje dojazd na ulicę Wrocławską ( okolice kopalni po prawej stronie, a po lewej stacja BP) to jest główna ulica którą się jedzie powiedzmy w kierunku gliwic.

http://rozklady.kzkgop.pl/cgi-bin/kzkgo.cgi?data=2009-10-01&godzina=10&minuty=07&submit=Szukaj&start=468&koniec=392&wyj_przyj=wyj&czas_na_przesiadke=2
Dave
Ten system kzkgo! jest tak powalony, że szok!
Czemu z linii 814 każą wysiadać na przystanku Katowice Uniwersytecka i iść 4 minuty pieszo do ronda na tramwaj linii 6, a z linii 801, 807, 808 i pewnie też 831 każą wysiadać już na Korfantego i iść do Ronda 12 minut, skoro wszystkie te linie stają na Uniwersyteckiej?! angry.gif
multilotek
może po to żeby ludzie dłużej pobyli na powietrzu zanim wsiądą do zazwyczaj naładowanego tramwaju laugh.gif
vacu
CYTAT(multilotek @ pon, 05 paź 2009 - 12:56) *
może po to żeby ludzie dłużej pobyli na powietrzu zanim wsiądą do zazwyczaj naładowanego tramwaju laugh.gif

Raczej na odwrót. Wysiadając na Uniwersyteckiej byłbyś dłużej na świeżym powietrzu (wysiadłbyś wcześniej a tramwaj i tak podjeżdża o tej samej porze). I pewnie o to chodzi (swoją drogą zimą lepiej dłużej być w busie a potem się przebiec niż krócej być w busie i marznąć stojąc na przystanku - oczywiście zakładając, że w busie działa ogrzewanie i nie śmierdzi przepalonym olejem laugh.gif )
multilotek
CYTAT(vacu @ pon, 05 paź 2009 - 17:08) *
Raczej na odwrót. Wysiadając na Uniwersyteckiej byłbyś dłużej na świeżym powietrzu (wysiadłbyś wcześniej a tramwaj i tak podjeżdża o tej samej porze). I pewnie o to chodzi (swoją drogą zimą lepiej dłużej być w busie a potem się przebiec niż krócej być w busie i marznąć stojąc na przystanku - oczywiście zakładając, że w busie działa ogrzewanie i nie śmierdzi przepalonym olejem laugh.gif )

Nie wiem jak jest rozkładowo ale będąc tam zawsze trafię na jakiś tramwaj. W każdym bądź razie pisałem na podstawie danych, które przytoczył Dave.
ATSD nie przesadzaj tak z tym 'świerzym powietrzem' wink.gif To w końcu środek miasta po którym jeździ pełno samochodów i autobusów wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.