Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zgubiony portfel, co robić?? :(
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
pikunik
Dnia 10-06-2009r w Gołonogu na odcinku drogi od biedronki na Morcinka w kierunku Cedlera zgubiłem portfel z wszystkimi dokumentami na nazwisko Łaszowski Krzysztof tj. legitymacja szkolna, karta zdrowia, bilet miesięczny i różne karty np. do reala i smiths'a oraz klucze do mieszkania! Zwlekałem tyle z ogłoszeniem ponieważ myślałem że znalazca będzie uczciwy i odeśle lub odniesie portfel na mój adres. Lat mam 17, więc znalazca za dużo na razie z dokumentów nie skorzysta. Poradźcie mi co robić!!
gregol
CYTAT(pikunik @ czw, 25 cze 2009 - 13:04) *
Dnia 10-06-2009r w Gołonogu na odcinku drogi od biedronki na Morcinka w kierunku Cedlera zgubiłem portfel z wszystkimi dokumentami na nazwisko Łaszowski Krzysztof tj. legitymacja szkolna, karta zdrowia, bilet miesięczny i różne karty np. do reala i smiths'a oraz klucze do mieszkania! Zwlekałem tyle z ogłoszeniem ponieważ myślałem że znalazca będzie uczciwy i odeśle lub odniesie portfel na mój adres. Lat mam 17, więc znalazca za dużo na razie z dokumentów nie skorzysta. Poradźcie mi co robić!!

Dobrze będzie zgłosić ten fakt na policji. To będzie istotny i bardzo możliwe, że najważniejszy argument jeśli nagle zapuka Ci ktoś do drzwi po ratę kredytu. Fakt, że z "poważnych" dokumentów piszesz tylko o legitymacji. Jednak, lepiej się zabezpieczyć.
KacperskiDGG
CYTAT(pikunik @ czw, 25 cze 2009 - 13:04) *

Pozostaje Ci ponowne wyrobienie zgubionych dokumentów. Proponuje także wymienić zamki w drzwiach, gdyż zgubiłeś klucze razem z dokumentami, a jak wiadomo w dokumentach jest Twój adres, także jak rzeczy te zostałyby znalezione przez potencjalnego złodzieja, to chyba wiadomo że nie będzie miał on problemu z niezauważonym wejściem do Twojego domu/mieszkania pod nieobecność domowników, w celu jego ograbienia.
Pantas
Nie radze pisać tutaj na forum, bo są duże szanse że ktoś kto znalazł ten portfel/potencjalny złodziej też to czyta.

Zmień zamki w domu, powiedz o tym rodzicom, ale przede wszystkim zgłoś sprawę na policję! Tam nie gryzą wink.gif

Wyrób dokumenty od nowa i kup nowy portfel.

Wątpię, nawet jak ktoś to znalazł i jest uczciwy to nie odda, bo mu się nie będzie chciało.
xMarcinx
Mi sie tam zawsze chciało - mimo, ze pare razy nazwano mnie złodziejem.. niemniej jakbym znalazł to bym oddał.
pikunik
ok dzięki za informacje rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.