Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ostatnie sekundy...
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Jashi
Ciekawe jak u was wyglądały ostatnie sekundu meczu z Norwegią... Ja osobiście zjadłem parapet. SZACUN!!!
Lui
Ja osobiście 'obgryzałem' telefon.. laugh.gif
Szacunek dla Artura Siódmiaka, za ten rzut.W wypowiedzi Artur powiedział, że był to jest najważniejszy rzut w życiu..
Teraz półfinał z gospodarzem turnieju- Chorwacją..

pzdr wink.gif

PS. Może temat się rozwinie.. biggrin.gif
szer
Ja od stanu 28-30 dla Norwegów patrzałem co oni robią i co chwila "cholera". Ale przy stanie 30-30 stanąłem i patrzałem jak wryty w telewizor ;d. Przy rzucie odczułem slow motion, serce mocniej biło i tylko myśl "shit! przerzuci". Ale trafił i radość na twarzy ;d
Padziu
Ja zapamiętałem słowa trenera Polaków Bogdana Wenty z czasu który wziął przy stanie 30-30 (jeśli dobrze pamiętam) Było to mniej wiecej tak :" oni wprowadzają 7 do pola macie 15 sek żeby przejąć i potem macie już pustą bramkę. Pamietać! Przejąć i rzucić" 10 sek później było już 31-30 biggrin.gif

Pozatym że straciłem paznokcie to nic szczególnego nie gryzłem tongue.gif
dj1983
http://i42.tinypic.com/bdsbrc.jpg
Lui
1 półfinał 30.I.09 17:30 Dania - Francja
2 półfinał 30.I.09 20:30 Chorwacja - Polska
BARES
Po tym spotkaniu do historii przejdzie nowa jednstka czasu "1 Wenta=15 sekund" biggrin.gif

Symptomatyczne jest to co powiedział trener ma cie dużo czasu, niesamowita wiara w sukces do samego końca gdy większość rodaków załamywała ręce, niestety taki sposób myślenia nie charakteryzuje Polaków
Lui
CYTAT
Najpiękniejsza historia tych mistrzostw

Nie milkną echa po występie naszych piłkarzy ręcznych - zwłaszcza w drugiej fazie MŚ. W chorwackich mediach o Polakach pisze się dużo i dobrze. Portal Index.hr wręcz zachwyca się podopiecznymi Bogdana Wenty twierdząc, że upadki i wzloty podopiecznych trenera Wenty mocno odznaczyły się na całym turnieju.

- Polacy napisali najpiękniejszą historię tych mistrzostw. W Zadarze przeżyli prawdziwą bajkę - czytamy w serwisie. Kto mógł przypuszczać, że dwie drużyny (Polska i Norwegia - przyp. red.) przekreślone po pierwszej rundzie, będą w ostatniej kolejce walczyć o awans do półfinałów? - pytają Chorwaci.

- W początkowej fazie mistrzostw podopieczni Bogdana Wenty zaprezentowali się w dużo gorszym świetle - przypomina chorwacki serwis. Trener reprezentacji otwarcie powiedział, że po tych meczach wyszli z g... . Śródziemnomorski klimat wyraźnie posłużył jego zawodnikom. W drugiej części turnieju wyglądali na wypoczętych, byli świeżsi od rywali.

Dziennikarze serwisu nie zgadzają się z opinią samego Wenty, który twierdzi, że nasz zespół awansował do półfinału szczęśliwe. Twierdzą wręcz, że Polska kadra w Zadarze zagrała perfekcyjnie i w pełni zasłużyła na grę o medale. W zachwytach nad Biało-Czerwonymi posunęli się nawet do stwierdzenia, że Chorwatom dużo łatwiej by się grało w półfinale z Niemcami lub Norwegami.

"Jutranji List" z kolei wymienia trzy powody, dla których w piątek Chorwaci pokonają Polskę. Według dziennika drużyna gospodarzy jest po pierwsze dużo bardziej wszechstronna, od ograniczających się do rzutów z drugiej linii Polaków. Po drugie szybciej przechodzi z obrony do ataku, a po trzecie ma za sobą fantastyczną publiczność.

Chorwaci faktycznie żyją mistrzostwami. Większość z nich nie dopuszcza możliwości porażki swoich pupili. W internetowej sondzie na stronach dziennika "Vecernji List" aż 46 procent kibiców twierdzi, że Chorwaci wysoko pokonają nasz zespół. 47 procent ankietowanych uważa, że nasi przeciwnicy zwyciężą po zaciętej walce, a tylko 7 procent wierzy w sukces Polaków.

W Chorwackich mediach o Polakach pisze się z szacunkiem i dużą dozą kurtuazji. W opiniach tamtejszych ekspertów panuje silna wiara w to, że to Chorwacja zagra w finale, choć na każdym kroku podkreśla się, że zawodnicy Wenty będą bardzo trudnym rywalem. Optymizm kibiców studzą przypominając wygrany przez Polskę mecz na igrzyskach olimpijskich.

wp.pl

Już jutro półfinał, a gwiazda reprezentacji Chorwacji Ivano Balić ma poważne problemy zdrowotne i jest szansa, że nie wystąpi w meczu !!
kursor
Witam!

Myślę, że limit szczęścia na tych mistrzostwach Polacy już wykorzystali abstrahując od ostatniego meczu to cała II runda to niezły fuks.

Oczywiście zawsze wierny Naszym sportowcom będę oglądał meczyk i liczył na coś więcej niż "mecz walki" i przegraną.

pozdro
Lui
Francja pierwszym finalistą.. wink.gif

Dania 22:27 Francja
Padziu
Niestety Chorwacja 29:23 Polska sad.gif zagramy o brąz
Lui
No niestety, ale nie oszukujmy się, Chorwacja była spokojnie w naszym zasięgu.W drugiej połowie wrzuciliśmy tylko 10 bramek! ohmy.gif . Cały czas na trzymali nas w obronie, a do tego kapitalnie grający bramkarz Chorwatów.Wogóle skrzydłem zdobyliśmy zaledwie bodajże 2 bramki ! , a skrzydła były naszą bronią na Mistrzostwach Świata w Niemczech i w meczu z Danią i Serbią(Tłuczyński 10/10 ataków-100% skuteczności). Bardzo żałuję, że nie mamy na tych mistrzostwach Mateusza Jachlewskiego, który miał bardzo dobre mecze na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie.Ale no cóz swoją przygode mogliśmy zakończyć na 2 fazie grupowej.Tak jak komentatorzy powiedzieli, że nie pamietają drużyny, która awansowała do półfinału przystępując do 2 fazy grupowej z zerowym dorobkiem punktowym.W niedziele o 15:30 zagramy o brąz z drużyną Danii, która dziś nie sprostała Francuzom.

pzdr wink.gif
BARES
Dania - Polska 23:31 (11:14)

No i znów mamy medal, na przekór wszystkim malkontentom chłopaki po raz kolejny pokazali charakter i po ciężkim meczu wywalczyli dla nas miejsce na pudle drugi raz z rzędu, co niezdażyło się jeszcze żadnej drużynie w historii w Polsce.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.