Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MKS DG- Calisia Kalisz
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Goły
Na meczu pojawią się kibice gości wiec dodatkowa mobilizacja. Młyn wiadomo gdzie -wracamy na górny sektor .Plakaty klubowe pewnie pojawią się niebawem ale ponadto w temacie plakaty jest wzór plaktu przygotowany przez ario , wiec xerujcie i rozwieszajcie tam gdzie sie zadeklarowaliscie !

Oby było nas ponad 40 osób....
ario
Żeby nie tracić czasu macie tutaj plakaty smile2.gif

http://img392.imageshack.us/img392/4831/plakatkolorbg4.jpg
http://img300.imageshack.us/img300/8513/plakatcbeu5.jpg

Z TEGO CO WIDZIAŁEM NA LSK.NET.PL, TO MA TV4 PRZYJECHAĆ biggrin.gif
Lui
Dokładnie na tronie +LK pisze, że jest transmisja w TV4, a na www.tv4.pl w programie na środe nie ma meczu.. http://www.tv4.pl/tv4_programWiecej_18536/PlusLiga.html rolleyes.gif
Zibar
TV4 na tym maczu nie będzie.
Plakaty klubowe na portierni już są. Chętnych do pomocy i na mecz serdecznie zapraszam.
Bartek90
No to jeszcze poczekamy na pierwszą transmisje naszego meczu w TV4 smile2.gif smile2.gif
Lui
Niestety plakatów już nie ma, koleś na portierni powiedział, że były już od soboty i zostały 2 te wielkie i mi je dał.Ale niewiem czy jeszcze będą tongue.gif
Goły
no to do roboty , drukowac , pokserowac i jazda !! w czym problem ?
Goły
dzisiaj doping dobry ... napewno lepszy niż na meczu z Muszyną ...ten sektor jest jednak lepszy, można poskakac pobawic sie przynajmniej..i nie wiem co za mądrok napisał że w 1 secie naweet pikniki głosniej klaskały blink.gif Typek wex pod uwage że my drzemy ryja przez cały mecz a nie siedzimy , wpieprzamy słonecznik i jak jest nasza zgrywka to se klaśniemy... dopingu nikt nie umie docenic bo wiekszosc jest na maksa niekumata na tej hali ... + dla Calisii za liczbe jak na środek tygodnia , ale wiadomo głosniej buyło slychac ich bebny niz doping...cały urok siatkówki ktorego nie cierpie wink.gif relacja wkrótce...

TU JEST TEMAT OD SPRAW KIBICOWSKICH NAUCZCIE SIE WRESZCIE !!
endriu
CYTAT
Trochę o dzisiejszym meczu...
Kibiców z Dąbrowy miałam za fajnych ludzi, jak byliśmy u nich miło nas przywitali i zapraszali na kolejne mecze. Dziś jednak pokazali "klasę" nie potrafią po prostu przegrywać.
Po meczu postanowiliśmy im podziękować za przyjazd i doping...ale oni nam się odpłacili w inny sposób.
Widać swoje zachowanie wynieśli z boisk piłkarskich, doszły mnie również słuchu, że proponowali kiedyś kibicom z Mielca ustawkę :-/

Więcej pokory...bo to Wy byliście w tamtym roku beniaminkiem i to właśnie wy byliście w 1 lidze. 2 sezon w lsk a mają już wrogów i chyba szukają kolejnych :roll:

Oczywiście nie chce uogólniać bo nie wszyscy tacy są. Pozdrowienia dla dwóch kolegów z Dąbrowy ;");-)

CYTAT
Byliśmy w Dąbrowie...to traktowano nas bardzo miło, rozmowy po meczu, zapraszali nas wszyscy ponownie itp. Więc tak samo chcieliśmy potraktować kibiców MKS-u. Po meczu krzyczeliśmy Dąbrowa Górnicza. Oni w podzięce "1 liga, 1 liga Calisia" :shock:

Widać niektórzy nie potrafią przegrywać...

Piszą o kibicach z DG, prawdę.

pozdr...
Szczepan
To jeszcze pół biedy;
Znalazł się taki cwaniaczek co do ochrony skakał !!!!!!!!!!! PAJAC!!!!!!!!!!!!!
Coelho
nikt nie skakal do ochrony-tylko pan z ochrony wymyslil sobie ze mamy wsiadac do autokaru i przy normalnej rozmowie zaczol nas tyrpac-poza tym nas straszyl ze hahah "uzyje sily" xD a wiec kto nie stal przy panu ochroniarzu niech nie komentuje PZDR
szer
Kibice Kaliscy nie byli lepsi skandując "wypierd...., wypierd....". Więc spokojnie.
Ochroniarz na chama chciał pokazać kto tu rządzi. Ale rozumiem, że jakby bili Twego kompana z KK to byś nie zareagował?

Mecz no cóż... Chyba jednak zlekceważyły dziewczyny Kalisz. Szkoda tych punktów, oddalają nas od 4 miejsca. A dzisiejsza kolejka przybliża nam Piłę do Play-off'ów :|

Wycieczka autobusowa:
http://flszer.wrzuta.pl/audio/gcuJ2fMoGA/m...a_-_klub_kibica
Nowa pieśń więc uczyć się kto nie był!
rolnik
ze strony kibiców kalisza nie słyszałem "dąbrowa" ,a raczej "6 miejsce" , "wyp***dalać" itp. jeden z kibiców do mnie podszedl i zaczął wyzywać jak juz wychodzilismy a ochroniaż na mnie że zaczepiam.

ale pomijając wynik i /\ atmosfera na meczu i w drodze powrotnej była super smile2.gif
przez 40 minut "ooooooooooo nasz MKS" tez było ciekawe smile2.gif
Kamil_
CYTAT(rolnik @ nie, 15 lut 2009 - 23:12) *
przez 40 minut "ooooooooooo nasz MKS" tez było ciekawe smile2.gif

No śpiewało się troszkę ;-)
Prosty
CYTAT(rolnik @ nie, 15 lut 2009 - 23:12) *
ze strony kibiców kalisza nie słyszałem "dąbrowa"

to jestes gluchy blink.gif laugh.gif laugh.gif gadacie bzdury, chciala czesc ekipy napine to zrobili

1 set pociagnal nastepne, zgadzam sie :> ale mamy przyjecie lipne
http://stats.lsk.net.pl/MatchStatistics.aspx?MatchID=80
siikor
jeśli chodzi o jakąś ustawkę to na 100% nie my.. a dzisiaj podziękowanie w formie "wypierd.." naprawdę było piękne.. dziękuję smile2.gif
Hi-tek
dodam tylko ze nie my ustawilismy sie pod hala z obcinka kto wchodzi i nie my podkladalismy nogi wchodzacym. to po pierwsze. po drugie z jakiegos powodu nie wolno bylo chodzic do kibla z szalikiem. W Kaliszu dobrze wiedzieli ze jest na nas napinka. OK moze nie ze strony KK KAlisza ale jednak....
A ich przyspiewki. Bylo 6 miejsce..... bylo wypie.....
A odnosnie Dabrowa Gornicza... To ciezko bylo uslyszec co oni tam spiewaja tym bardziej ze laczyli to z i tak sie utrzymamy....
A ochrona napinka od samego wejscia....

Acha dodam tylko obrzucenie autokaru przez kibicow z Kalisza....

Oni zachowywali sie nadzwyczaj dojzale a my dziecinada <lol>
Coelho
ja powiem jescze cos kibice kalisza pod hala i przy w chodzeniu i przy wychodzeniu szukali zaczepki! a na hali to oni zaczeli skandowac wypierdalac! jak my spiewalismy jestesmy najlepsi! a pan z ochrony-moze chial byc sympatyczny ale mu niewychodzilo!
szer
Jedno mnie wkurza - kaliscy kibice... Teraz wielce pokrzywdzeni żalą się wszędzie jak to ich potraktowaliśmy i w ogólę. Pomińmy fakt obrażania nas od szczeniaków etc (vide forum kibiców Kalisza), twierdzenia, że jesteśmy beee (serws-lsk.pl) i tak dalej. Ale cholera czemu nikt z Kalisza nie przyzna jak potraktował nas po tym. Ja rozumiem, że dla kibiców z Kalisza "wypier..., wypier..." to jest takie dąbrowskie "do widzenia". Jeszcze "jedźcie do domu, my nie powiemy nikomu" (tośmy pojechali). Ale już lansik kozaczków kaliskich przed halą, wielce umięśniony ochroniarz, który pewnie mózgu mało ma, a masy w trzy dupy to tak na codzień macie? Pogratulować...
Calisia
Fajnie, że przyjechaliście.
Ale zachowanie kibiców po meczu było ŻENUJĄCE blink.gif Chcieliśmy wam podziękować za miłe przyjęcie w Dąbrowie i za wasz przyjazd do Kalisza. Ale widać są u was inne zwyczaje...
Szczepan
A oto moja wersja:
Wyjazd już sam początek do DU...
Wchodzimy na kaliską halę przylatuje członek z KK i spokojnie się wita. Krótka rozmowa i każdy do dzieła.
Na naszym sektorze kilku niedysponowanych.
W czasie przerw między setami członkowie Klubów Kibica wymieniają zdania, rozmawiają.
Koniec meczu i KK D.G. zaczyna; "pierwsza liga, pierwsza liga Calisia".
Wcale nie dziwi mnie reakcja kaliskiego KK z prośbą, może mało kulturalną o opuszczenie hali.
Sam KK z D.G. sprowokował Kaliszan do słów które usłyszał "wypierdalać, wypierdalać".
Atmosfera zrobiła się gorąca.
Ochrona jak na każdej hali ma pracę, a nie przychodzi na mecz go sobie pooglądać i ich zadaniem jest niedopuszczenie do jakichkolwiek zamieszek na i w okolicach obiektu.
Aby nie dopuścić do dziadostwa ochroniarze wyprowadzają nas z hali i proszą o wejście do autokaru.
Część zajmuje miejsca inni (palacze) o dziwo po krótkiej z ochroną stoją przy busie i palą.
Tylko jeden osobnik stojący około 1,5 metra ode mnie ma jakieś aluzje.
I następuje prześmieszna scena:
po mojej prawej stoi nastolatek, szczupły waga 50-60 kg,
po lewej facet 30-40 latek na karku kawał chłopa waga 90-100 kg.
Podziwiam tego starszego za spokój i opanowanie, bo młody będzie ustawki robił już nr telefonów chciał brać. Jak by go ten większy pierdolnął, to karetek nie wyjęty, a my może po załatwieniu wszystkich formalności jeszcze w niedzielę może opuścilibyśmy Kalisz.
Podróż powrotna jaka była przemilczę.
Tworzymy grupę, mamy takie same cele (chyba) więc każdy z obecnych ponosi odpowiedzialność za te wydarzenia. Wcale nie zdziwi mnie niechęć endriu i Zibara do organizowania czegokolwiek.
Trochę pokory.
POZ.
Hi-tek
Szczepan wez Ty sie chlopie zastanow. Niewiesz o co chodzilo w akcji a ochroniarzem to nie wypisuj na ten temat pierdul. Jeden z mlodszych z naszej ekipy zostal zaczepiony przez kibica z kalisza, ktory wybiegl za nami z hali. (szarpanie za szalik itp). Miedzy naszego i kaliszanina wchodzi ochrona odciagajaca kaliszanina i jeden z naszych odciagajacy naszego. Wywiazuje sie rozmowa z panem ochroniarzem. Wszystko oki... Nastepnie ktos zadaje pyt czy jest w Kaliszu cos do zwiedzania.. i to delikatnie mowiac wkurwilo pana ochroniarza.....
czemu nie wiem moze sie wlasnego miasta wstydzi, albo na tyle poswiecil sie karierze ciecia na hali ze o edukacji zapomnial i historii nawet wlasnego miasta nie zna. Wyprowadzilo go to z rownowagi i zaczal sie panoszyc....
Ty Szczepan stales 1,5 metra a ja 0,5 metra....... i nie byl tam jeden tylko 2 + ja:) i pan ochroniarz

Zgadzam sie ze cala sytuacja smieszna..... ale nie tylko my jestesmy jej winni.
Szczepan
Hi-tek razem zbieraliśmy flagi, ja je wynosiłem, zdążyłem zapakować do bagażnika, wypalić papierosa, przed busem wymienić kilka zdań z dąbrowskimi kibicami. A opisałem to co widziałem i słyszałem. I to mi wystarczy. Ja swoje wiem; żadna z ekip kibiców nie była w porządku, ale kto sprowokował zaistniałą sytuację??
W tym temacie nie będę zabierał więcej głosu, bo mi szkoda klawiatury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hi-tek
Zdaniem zakonczenia.
Szkoda ze cala sytuacja wywoluje jakies kwasy w naszej grupie. Stalo sie i tyle
Goły
" zaraz użyje siły i nie zrobie tego rekami " - tak ochroniarz nas miło żegnał smile.gif NORMALNIE z chłopem gadalismy , normalnie - co nie wolno juz pogadac z panem ochroniarzem ?? wiekszosc z naszych jeszcze paliła kiepy pod autokarem a co poniektodzy napinke robili miedzy innymi do mnie żę nie wsiadamy blink.gif a jeśli chodzi o sytuacje na hali to poplaczcie sie ... jestesmy bandą debili z ktorymi wstyd gdzies jechac.... Kalisz to pożądna - siatkarska ekipa która wie jak sie zachowac zawsze i wszedzie smile.gif
Conrados
Witam z Kalisza. W trakcie meczu zaprezentowaliście się naprawdę w porządku. Solidna grupa, kulturalnie i głośno dopingująca - nie ma o czym mówić. A po meczu...Nie naginajcie faktów. Po pierwsze, KK Calisii do tego meczu nic do Was nie miał, wręcz przeciwnie szanowaliśmy Was. Do wczoraj... Jaki związek ma praca ochrony do stosunków pomiędzy KK? Wg mnie żaden. Myslałem, że stosunki pomiędzy KK Dąbrowy i Calisii są dobre, jeśli nawet takie były, wczoraj wszystko popsuliście. Sami chcieliście, Wasz wybór.

Oto jedyna prawdziwa wersja wydarzeń: po zakończonym spotkaniu KK Calisii zwrócił się w stronę KK Dąbrowy i krzyknął "Dąbrowa Górnicza" w zamian za ciepłe przyjęcie w Dąbrowie i fajny doping w trakcie wczorajszego meczu. Wy niestety zamiast odkrzyknąć coś w stylu "Calisia Kalisz" i jako przegrani opuścić salę, krzyknęliście "1. liga, 1. liga Calisia". My nie wytrzymaliśmy i krzyknęliśmy Wam coś tam o 6. miejscu i WYPIER.... Uwierzcie, jesteście pierwszą ekipą, wobec której tak krzyknęliśmy. Nie krzyczęliśmy tak nigdy nawet wobec pilan, których jak wiadomo średnio lubimy. Cóż, Was uważaliśmy jeśli nie za przyjaciół, to za Klub Kibica, z którym mogą łączyć nas normalne stosunki. Niestety pomyliliśmy się..., a w/w okrzyk, na który w pełni zasłużyliście swoim zachowaniem był wyrazem zaskoczenia i nerwów z naszej strony. Dziś krzyknęlibyśmy w Waszą stronę dokładnie to samo. Po co Wam to było? Po co prowokowaliście nas okrzykiem o 1. lidze, skoro my na Was nic nie krzyczęliśmy? Wasz wybór.

Cóż, przegrywać też trzeba umieć. Poza tym, powinniście drogie dąbrowskie szczeniactwo (mówię do tych, którzy wczoraj krzyczeli o 1. lidze dla Kalisza) mieć szacunek jeśli nie do kaliskich kibiców, to choćby do samego siatkarskiego Kalisza i klubu SSK, który póki co na siatkarskiej mapie Polski znaczy o wiele więcej niż MKS Dąbrowa. Naprawdę Wasze dzieci będą już dorosłe zanim MKS Dąbrowa osiągnie tyle, ile w swej historii dotychczas osiągnęła Calisia.

Tyle z mojej strony. Fantastycznie to spieprzyliście, naprawdę.... Nie liczcie na miłe przyjęcie w Kaliszu, bo wczoraj przegięliście. Chcecie napiętych stosunków i wyzwisk - proszę bardzo. My tego nie chcieliśmy.

BEZ POZDROWIEŃ!
Goły
Mamy szacunek do klubu SSK bo wiemy ile osiagnal ... i wiemy że nasz klub tyle nie osiagnie jeszcze dlugo smile.gif
siikor
Tak tak, wiemy, jesteśmy najgorsi..
Calisia
CYTAT(Hi-tek @ pon, 16 lut 2009 - 08:21) *
z jakiegos powodu nie wolno bylo chodzic do kibla z szalikiem. W Kaliszu dobrze wiedzieli ze jest na nas napinka.

NIe wiesz jak jest a gadasz jednym słowiem pierdoły!! Ochroniarz był dla was w tym momencie miły. Są u nas różni ludzie i np. któryś z gówniarzy mógł zerwać szal czy coś. Tak jest ze wszystkimi kk dla bezpieczeństwa. Przed tym meczem NIKT z KK nie powiedział o Was złego słowa.
Kilka osób skandowało 2 RAZY wypier...za chwile zostali uciszeni przez resztę ludzi! Poszło w tym momencie "Jedźcie do domu my nie powiemy nikomu"

Kaliscy kibice chcieli Was pożegnać i podziękować za doping okrzykiem "DĄBROWA GÓRNICZA" A wy nie wiem czy głusi czy coś...
Nie jesteśmy aniołami(mówię o KK) różnie się zachowujemy ale w waszą stronę chcieliśmy się dobrze zachować. Nie przywołujcie naszego zachowania na innych meczach bo nie o to tutaj chodzi. Rozchodzi się o to, że my do Was z sympatią a wy z takim tekstem...
Conrados
CYTAT(siikor @ pon, 16 lut 2009 - 13:31) *
Tak tak, wiemy, jesteśmy najgorsi..

Najgorsi nie jesteście. Fakt jest taki, że dopiero zaczynacie bawić się w siatkówkę i jeżdżenie na wyjazdy, a już robicie sobie wrogów z przyjaznych Wam dotąd Klubów Kibica. Szybko działacie.
siikor
Nie kilka osób to śpiewało.. większość! bo odgłos był jak podczas dobrych momentów dopingu podczas całego meczu..
Goły
Calisia Kalisz - MKS Dąbrowa ( 15.02.09r)

Ten wyjazd z każdym dniem urastał do rangi wyjazdu sezonu. Tego dnia w Kaliszu melduje się nas 45 osób z flagą. Caly mecz dobrze dopingujemy , najlepiej wychodzilo nam to w 2 i 3 secie gdzie jedna pieśn ciagniemy przez 40 pkt nie zważając na przerwy w grze oraz miedzy setami !! Doping wspomagany 2 bebnami , na wyposażeniu mamy także 4 duże flagi na kij. Gospodarzy w młynie ok 30-40 osób , doping średni . 2 razy pokazują sektorówke "Najstarsze miasto najwierniejsi kibice" . Po meczu krotka wymiana uprzejmości pomiedzy dwoma ekipami . Pod halą kilku łebków obrzuca nasz autokar śniezkami .Wyjazd na plus szczególnie droga powrotna gdzie przez połowy drogi robimy walke na doping w autokarze przód - tył smile2.gif Wprowadzamy także nową piosenke która okazała się hitem i miejmy nadzieje że sie przyjmie . Teraz czekamy na mecz sezonu z Bielskiem , gdzie szykowana jest konkretna oprawa !
rolnik
Myśle, że wypowiedź Gołego powinna zakończyć spory. Może i kk Kalisza chciało nas pożegnać "Dąbrowa Górnicza" ale na hali kiedy 2 kk śpiewają nie słyszą się wzajemnie lub słychać jest co innego.
endriu
laugh.gif dobrze, że było trochę śniegu, bo inaczej mogły kamory polecieć w kierunku autokaru, i co by wtedy powiedział człowiek, który załatwił autokar?

A, że Goły nie lubi Kalisza, to mógł wystąpić po meczu solo na parkiecie śpiewając znany już hicior/song rolleyes.gif

Bo z tego co wiem, nie wszyscy się utożsamiają z tym songiem/hiciorem biggrin.gif

Żenuła totalna laugh.gif

pozdr...
Bocian
Kto nie chciał mógł nie śpiewać "hita"... nikt do tego nie był zmuszany.
Goły
Wiadomo , od dzisiaj musicie jeździc bez barw na wyjazdy bo wstyd sie przyznać ze jestescie za tym samym klubem co banda debili i przypalowców ktora tak strasznie zwyzywała super ekipe Calisii Kalisz .
endriu
Do pał nie dociera, że pojechaliśmy jako grupa?

Smutna sprawa, ale taki lajf.

Over time.

pozdr...
bargidg
Kazdy z nas co był wie dokładnie jak było, jednak mimo tego, każdy z nas ma swoją wersje wydarzeń. Jedni mówią, że to przez nas drudzy, że ludzie z Kalisza. Nie jest miło potykać się o nogi "przypadkowo podstawionych" Kaliszan. Klub Kibica przedewszystkim na dobre i na złe z Klubem. Obu stronom puściły zwieracze. My podirytowani porażką w meczu "pewnym" do zwycięstestwa, Kalisz wkurza się na "1. Liga, 1. Liga..." Nie mniej jednak uważam, że niczym nie zasłużyliśmy sobie na "WYPIER...!" Było jak było, każdy z nas wie, ale też nikt mi nie powie, że w momencie wejścia na halę nie było agresora. Ewidentnie kibice Calisi zaczepiali nas słowami. Dopiero kiedy krzyknęliśmy wszyscy "Jesteśmy zawsze tam..." i usadowiliśmy się na sektorze był luz. Sytuację po meczu każdy widział i każdy ją już zna (pominę fakt obrzucania śnieżkami).
To tyle co mam do powiedzenia,
POZDR.
Kamil_
I tak przód autokaru śpiewał lepiej ;-)

P.S
To tak dla rozładowania emocji. smile2.gif
bargidg
HEJ MKS ! Co było a nie jest nie pisze się w rejestr!
Koniec tego podziału na lepszych i gorszych. Jestesmy ekipa i nią pozostaniemy. Stało się trudno... Mamy doświadczenie już i z takiego meczu, które powinno się okazać dla nas cenne. Teraz nie pozostaje nam nic innego jak rozpocząć plan Bielsko - Biała. Jesteśmy ekipą i tak musimy się trzymać, nie możemy pokazać tuż przed play-offami naszym Gwiazdkom, że z nami coś nie tak!!!
Hej Ludzie!!!

TO NASZE BARWY BIAŁO - NIEBIESKIE !!!!
Hi-tek
NASZA EKIPA AZ PO ZYCIA KRES
Kamil_
Dokładnie! Nasza ekipa, aż po życia kres!

Zabierzmy na mecz w niedzielę braci, siostry, dziadków, ojców, dziewczyny! Niech nas będzie jak najwięcej smile2.gif
cys
CYTAT(Kamil_ @ pon, 16 lut 2009 - 20:44) *
Dokładnie! Nasza ekipa, aż po życia kres!

Zabierzmy na mecz w sobotę braci, siostry, dziadków, ojców, dziewczyny! Niech nas będzie jak najwięcej smile2.gif

Kolego jak coś to w niedzielę . Ale mam nadzieje ze bedyie 3500 osob na meczu
Kamil_
CYTAT(cys @ pon, 16 lut 2009 - 22:00) *
Kolego jak coś to w niedzielę . Ale mam nadzieje ze bedyie 3500 osob na meczu

Racja biggrin.gif Poszła edytka biggrin.gif
krzysiek
... a takie mamy ładne Zasady Prawdziwego Kibica MKSu ...
rybka
ech... sad.gif
Kamil_
Filmik z wyjazdu do Kalisza smile2.gif
http://www.youtube.com/watch?v=IrjlcIL610I
Franek8
Z tego co pamiętam ktoś kręcił nasz powrót z Kalisza niech wrzuci go gdzieś na neta smile2.gif
sarsolot
CYTAT(Franek8 @ nie, 22 lut 2009 - 18:17) *
Z tego co pamiętam ktoś kręcił nasz powrót z Kalisza niech wrzuci go gdzieś na neta smile2.gif

Obawiam sie ze z powodu drobnych problemow technicznych ktore potem irytowaly krecacego przez caly pobyt w Sportowym bedzie to awykonalne !

;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.