Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na biznes w D±browie Górniczej
Forum Mieszkańców D±browy Górniczej > D±browa Górnicza > Nasze Sprawy
Pantas
Grupa 5 osobowa z naszego liceum bierze udział w konkursie organizowanym przez FRAPZ:
http://www.frapz.org.pl/index.php?show=sta...3odej%20przedsi

Naszym zadaniem jest wymyślenie przędsiębiorstwa/firmy/sklepu/ośrodka/działalności która miała by prosperować na terenie Dąbrowy Górniczej. To musi być coś oryginalnego, czego w mieście brakuje lub ma słabą/małą konkurencję.

Całość trzeba przenieść na arkusz biznes planu.

Na całość jest 50 tys. PLN wirtualnie oczywiście, do tego jeszcze ew. dofinansowanie z Unii 40 tys. wirualnie , ew. kredyt i wkład własny, oczywiście dofinansowanie i kredyt trzeba odpowiednio uargumentować, że coś takiego dostaniemy.

Czego Wam w mieście brakuje i co uważacie za dobry pomysł?

Wymyśliliśmy na razie:

- centrum aktywnego wypoczynku (paintball, quady, ściany wspinaczkowe)
- pijalnia wód mineralnych (podobno w DG gdzieś płynie woda mineralna, ew. można wodę sprowadzać)
- herbaciarnia lub kawiarnia

Z góry dziękuję za kreatywne pomysły, Wasze zdanie jest dla nas ważne wink.gif
Dj Dexter
Dyskoteka smile2.gif)))))))))
michal_dg
CYTAT(Dj Dexter @ nie, 02 lis 2008 - 12:38) *
Dyskoteka smile2.gif)))))))))

A ten tylko jedno w głowie laugh.gif laugh.gif

Moim zdaniem w Dabrowie brakuje jakiegos Centrum Fitnes smile2.gif wszystko w jednym miejscu.
Leszek
No, gymnasion ma być niedługo, nie?

Mnie się marzy klub w stylu katowickiej Hipnozy.
Sebastian22
Hotel? Teraz mamy obok Międzynarodowe Targi Expo Silesia także może to być dość trafiona pozycja....Dyskoteka hmm ale musiała by być taka na najwyższym poziomie, choć dziś robi się bardziej takie centrum rozrywki i sztuki jak np. Fabryka Trzciny czy inne.....
Kamil_
WeĽcie pod uwagę, że to jest co¶ w stylu pracy domowej (bo to konkurs przecież) a tam ma do wydania 50tys. więc hotelu raczej za to nie zbuduje ;-)
Pantas
Dokładnie, mamy do wydania 50 tys, ew. 100 tys z ¶rodkami z Unii, ale to musi być co¶ mocnego.
Kamil_
Może sklep monopolowy na którym¶ z d±browskich osiedli? ;-) Tego nigdy za mało tongue.gif
szer
Ja bym był za centrum rozrywki of.pl smile2.gif

A tak na poważnie to ciężko cokolwiek fajnego za 100tysiaków zrobić i co¶ czego jeszcze u nas nie ma. Trzeba się namęczyć nieĽle.
Kamil_
Za te 50tys. można zorganizować taki konkurs jak ten. Gdzie¶ czytałem, jak to pomysłodawcy tego konkursu wykorzystali pomysł jaki¶ uczniów i ładn± sumkę zbili :-)
Daro
Ten monopolowy to nie jest zły pomysł ;p
a tak na serio też bym postawił na centrum rozrywki smile2.gif
albo może głupi pomysł ale oryginalny tak my¶lałem nad budkami może nie koniecznie budkami ale czym¶ w tym stylu z samymi frytkami robionymi na rożne sposoby no i oczywi¶cie do tego kilka albo kilkana¶cie rodzajów sosów ;p Czasem dobrze by było i¶ć zamiast na jakiego¶ kebaba czy pizze to na frytki ;p
Kamil_
W Częstochowie przy dworcu jest taka jedna budka, gdzie s± frytki na kilogramy biggrin.gif I wychodzi około 1zł za kilogram, a frytki niczego sobie!
prezes
CYTAT(Kamil_ @ nie, 02 lis 2008 - 21:20) *
W Częstochowie przy dworcu jest taka jedna budka, gdzie s± frytki na kilogramy biggrin.gif I wychodzi około 1zł za kilogram, a frytki niczego sobie!

taaa... może jeszcze za darmo rozdaj±? wink.gif studiuje w częstochowie, i faktycznie jest koło dworca słynna "ulica frytek" ale ceny to już niestety 1,50zl za 100g, wiec żadna rewelka... chociaż pare lat temu pamiętam jak były po 58gr (oczywi¶cie za 100g) smile2.gif
Kamil_
No pomyliło mi się. Oczywi¶cie chodziło mi o 100g smile2.gif Co dla mnie jest i tak cen± ok smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.