Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa Flaga
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Goły
Podczas spotkania Klubu Kibica MKS-u Dąbrowa Górnicza padł pomysł uszycia nowej flagi .Flaga ta ma być wizytówką fanów MKS-u dlatego też projekt powinien być ładny, przejrzysty oraz rzucający się w oczy. Flaga ma mieć wymiary około 1,5 x 3,5 m,tak żeby można ja było powiesić na każdej barierce bezżadnych problemów. Koszt uszycia takiej flagi może wynieśc ok. 250-300zł dlatego zwracamy się z prośbą do wszystkich sympatyków naszej drużyny o przyłączenie się do akcji zbierania pieniędzy.W nadchodzącym sezonie będzie kilka ciekawych meczów zarówno u siebie jak i na wyjazdach dlatego też zadbajmy o to ,abyśmy także idąc w ślady naszych zawodniczek godnie reprezentowali te barwy !! O szczegółach zbiorki poinformujemy wkrótce. Graficy do dzieła !

Przykład takich flag : http://www.szaliki.com/flagi2.php

Zapraszamy !!!!!!

Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza

ps. prosze o wrzucenie tej info na strone www.mks.dabrowa.pl
ario
Niech ktoś podeśle DUŻE logo MKSu, bo gdzieś mi się zapodziało.
A mam już w głowie naprawdę fajny projekt.
Prosty
http://i32.tinypic.com/6stksj.jpg

moze byc ?
ario
O to chodziło, dzięki.

Za jakąś godzinkę/dwie będzie edit tongue.gif Już z flagą
ario
Prosty
mnie sie spodobalo, tylko dodaj ą i ó moze tongue.gif

ale ogolnie wypas
Kamil_
Mnie też się podoba. Tylko te 3 postacie zamieniłbym na podobne. z tym że siatkarskie. Czyli np. jedna wystawia piłke, druga przyjmuje, coś w ten deseń. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi smile2.gif
ario
No to mi znajdź takie postacie. Ja takich za cholerę nie mogę znaleźć, ale poszukam jeszcze smile2.gif
Ą i Ó doda się, ale w innej czcionce. Robiłem ten projekt szybko, więc na to nie zwracałem szczególnej uwagi.

Pozdrawiam

edit: zajebiście, mam coś ;]
edit2: pomyłka. miałem. postacie okazały się... mężczyznami ;]
Szczepan
Wyciąłem Photoshopem ze zdjęcia z ostatniego meczu z Gedanią. Czerwona bo na białym tle nie byłoby jej widać. Zdjęcie z galerii Picasa P1010047.
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
Przy dużych postaciach i dużej rozdzielczości zdjęcia można to fajnie zrobić.
Z flagą pomysł fajny tylko czarny zastąpiłbym granatem a napisy ala trójwymiarowe w Xarze.
W razie czego kontakt na PM.
ario
Szczepan, chcesz mój plik .psd? Możesz tę flagę troszkę przerobić smile2.gif
Szczepan
Oki spróbuję.
ario
Czekam na Twój projekt. Pracuj, pracuj smile2.gif
Szczepan
Mam dwa, ale zapomniałem jak je wklejać, wysłałem Ci (wklej je).
Po edycji i rozmowie z Rafciem to będzie chyba plagiat flagi Zagłębia?!?!
On ma swój pomysł - zdradził mi podstawy - postaram się to na jutro rano stworzyć.
A teraz kilka spraw technicznych;
Przy rozdzielczości 72pics/cal
Skalujemy 1:10
Wysokość (3,5m) 35cm = 992piks przyjmijmy 990
Szerokość (1,5m) 15cm = 425piks przyjmijmy 430
P.S.
Po kij tyle warstw??
ario
Jakiej flagi Zagłębia?

Twoje przeróbki

Moim zdaniem za słabe cienie w postaciach. Mogłeś je dać bardziej na środek smile2.gif
Prosty
flaga Aria z jego czcionka i z czarnym paskiem na gorze i na dole lepiej mi sie podoba. Jak dla mnie dodac te postacie (dokladne, na srodek i wieksze cienie, bo sie zlewaja) z projektu Szczepana do projektu Aria i bedzie bardzo super
Szczepan
To nie musi być flaga tylko część jej z logo klubu
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
ario

1. Chyba każdy wie, o co chodzi z tym "Centrum" tongue.gif
2. Jakoś mi za bardzo wyostrzyło logo. Nie przejmować się tym smile2.gif
Goły
no panowie bo jak nie ma wiecej pomysłów i projektów to robimy sonde pomiędzy flaga Aria i Sikora ,wybieramy jedną i projekt idzie do wyceny !!!! Działac , działać bo czas ucieka !
Prosty
to niech ktos zalozy na ogolnym, zeby tez inni uzytkownicy forum mogli sie wypowiedziec/zaglosowac smile2.gif

co do flagi Aria - "Centrum" mala sugestia, jakby dac do flagi sila z centrum tez takie duze logo na tle tych ludzi
ario

Tak?

Znowu nie wiem czemu tak ostro wyszło logo MKSU ;|
Prosty
no, jak dla mnie wypas
ario
Eh, szkoda, że ta flaga ma być na za niedługo, bo w najbliższym czasie zamawiam sobie tablet do robienia grafiki tongue.gif Wtedy mógłbym poszaleć :]
Szczepan
Ario daj mi to na maila, postaram się to trochę poprawić (ostrość).
I dodatkowo w drugiej wersji usunę loga z tych postaci,
odeślę Ci a ty może wkleisz.
Ja osobiście nie mam sprecyzowanych pomysłów na flagę, ale wydaje mi się iż "każdy" projekt
mogę stworzyć na kompie (AutoCad Photoshop). Czarno-biała flaga wydaje mi się flagą pogrzebową, Mała sugestia:
dołożyć logo "PLUSA" (PLK) i może z nimi zagadać o dopłatę. Przykład: "Najlepsze w Plus LK"
Goły
Chyba szczepan na głowe upadłęś z wysokie piętra blink.gif widziales kiedys na kibicowskich flagach logo jakiegos plusa ery czy innej heji ? nie widziałeś bo masz małe pojęcie o głebszych sprawach kibicowskich .... czemu Zagłebie nie ma na flagach loga Canal+ " Ultras Zagłebie Canal + " laugh.gif
Goły
Ario czemu ja nie wiedze tych flag ktore ostatnio stworzyles?? np tej z "Centrum" nie iwdze jej tu ;/ wrzuc na tynipic i przez to wrzucaj projekty
Szczepan
Masz Goły rację, przepraszam.
ario
wklejam tak:
http://i35.tinypic.com/2m7dkrn.jpg albo http://i38.tinypic.com/27z9lp1.jpg
http://i38.tinypic.com/30xiqeo.jpg albo http://i35.tinypic.com/rvjzo6.jpg

Czcionka do edycji, bo nie ma w niej polskich znaków niestety.
Nie wiem w jaki sposób ma być drukowana ta flaga. Jakby co to wszystkie pliki z projektu mam w dużej rozdzielczości. (chodzi mi tutaj o tych ziomków, zarysy budynków i te paski).
Goły
Ario ,linki nie dzialaja...
ario
blink.gif to nie wiem co jest grane

Wrzucam tak http://odsiebie.com/pokaz/483673---ff3d.html. 3 flagi w paczce!
Prosty
mi linki dzialaja, zrobcie sonde i poznamy opinie smile2.gif
Goły
Ario , flaga Siła z centrum ta kolorowa jest super , podoba mi sie !!
Goły
Ario na tej fladze Siła z Centrum wg mnie dwie poprawki : bez cudzysłowia i bez znaczkow mks na tych postaciach i projekt gotowy wg mnie ! , popraw to wrzuc na forum i od poniedzialku ruszyamy z ankieta !
Piotrekdg
Flaga Siła z Centrum fajowa!Tak jak Goły wyżej napisał te dwie poprawki i będzie ekstra!
Prosty
dokladnie tak jak Goly sadze i ruszamy smile2.gif
ario
Miniaturka:

Link:
http://odsiebie.com/pokaz/494261---8c64.html
Szczepan
Cze!!
Zacznę od cytatu "Podczas spotkania Klubu Kibica MKS-u Dąbrowa Górnicza padł pomysł uszycia nowej flagi. Flaga ta ma być wizytówką fanów MKS-u, dlatego też projekt powinien być ładny, przejrzysty oraz rzucający się w oczy. W związku z tym zwracamy się z prośbą do wszystkich sympatyków naszej drużyny o przyłączenie się do akcji zbierania pieniędzy na ten cel." Slogan aria "siła z CENTRUM" moim i wielu z Was zdaniem pasuje. Sobota, wieczór, rozmowy itp. itd. Mnie osobiście spodobał się pomysł Rafała, a mianowicie hasło na flagę [ekstraklasę mamy - na mistrzostwo czekamy]. Jak ario nie musiał tłumaczyć tak ja postaram się to uprzedzić. "Ekstraklasę mamy" - Gwiazdki z MKS'u są w ekstraklasie i dlatego ją mamy, w (odpukać) razie spadku walczymy o nią (ekstraklasę) i jest w zasięgu ręki. "Na mistrzostwo czekamy" - może to być mistrzostwo regionu, ekstraklasy, puchar polski, lub cokolwiek w Europie.
Cały slogan wydaje mi się OK.
Rafał postanowił zrobić projekt flagi (z braku czasu zrobi go na A4 - ołówkiem) On lub ja po zeskanowaniu szybko zapodamy go na forum.
POZ.
ario
Bez napinki. Ankieta zadecyduje o wszystkim smile2.gif
Goły
Szczepan - haslo dobre ale obyte chyba przez wszystkie ekipy z całej Polski smile2.gif kombinuj cos lepszego , a po drugier haslo jest dobre na transparent uzupelniajacy oprawe , która można w miare funduszy zaprezentowac podczas inauguracyjnego spotkania w naszej hali. Wg mnie temat projektu ostatecznego flagi zostal juz przesadzon i nie wiem nawet czy jest sens robic ankiete rolleyes.gif
Lui
Dokładnie nie ma sensu robić ankiety bo widać każdemu sie podoba projekt Aria i nikt nie wyraził negatywnej opinii, chyba że ktoś z tym czeka do wtorkowego spotkania.. wink.gif
Padziu
Czyli szykujemy kase na jutro smile2.gif
Goły
Ario jak możesz to wydrukuj ostateczny projekt flagi i przynieś jutro na zebranie !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.