Goły
Tue, 12 Aug 2008 - 23:30
Podczas spotkania Klubu Kibica MKS-u Dąbrowa Górnicza padł pomysł uszycia nowej flagi .Flaga ta ma być wizytówką fanów MKS-u dlatego też projekt powinien być ładny, przejrzysty oraz rzucający się w oczy. Flaga ma mieć wymiary około 1,5 x 3,5 m,tak żeby można ja było powiesić na każdej barierce bezżadnych problemów. Koszt uszycia takiej flagi może wynieśc ok. 250-300zł dlatego zwracamy się z prośbą do wszystkich sympatyków naszej drużyny o przyłączenie się do akcji zbierania pieniędzy.W nadchodzącym sezonie będzie kilka ciekawych meczów zarówno u siebie jak i na wyjazdach dlatego też zadbajmy o to ,abyśmy także idąc w ślady naszych zawodniczek godnie reprezentowali te barwy !! O szczegółach zbiorki poinformujemy wkrótce. Graficy do dzieła !
Przykład takich flag :
http://www.szaliki.com/flagi2.php Zapraszamy !!!!!!
Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza
ps. prosze o wrzucenie tej info na strone www.mks.dabrowa.pl
ario
Wed, 13 Aug 2008 - 19:40
Niech ktoś podeśle DUŻE logo MKSu, bo gdzieś mi się zapodziało.
A mam już w głowie naprawdę fajny projekt.
Prosty
Thu, 14 Aug 2008 - 09:43
ario
Thu, 14 Aug 2008 - 10:31
O to chodziło, dzięki.
Za jakąś godzinkę/dwie będzie edit

Już z flagą
ario
Thu, 14 Aug 2008 - 11:39
Prosty
Thu, 14 Aug 2008 - 12:35
mnie sie spodobalo, tylko dodaj ą i ó moze

ale ogolnie wypas
Kamil_
Thu, 14 Aug 2008 - 14:07
Mnie też się podoba. Tylko te 3 postacie zamieniłbym na podobne. z tym że siatkarskie. Czyli np. jedna wystawia piłke, druga przyjmuje, coś w ten deseń. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi
ario
Thu, 14 Aug 2008 - 17:09
No to mi znajdź takie postacie. Ja takich za cholerę nie mogę znaleźć, ale poszukam jeszcze

Ą i Ó doda się, ale w innej czcionce. Robiłem ten projekt szybko, więc na to nie zwracałem szczególnej uwagi.
Pozdrawiam
edit: zajebiście, mam coś ;]
edit2: pomyłka. miałem. postacie okazały się... mężczyznami ;]
Szczepan
Fri, 15 Aug 2008 - 20:42
Wyciąłem Photoshopem ze zdjęcia z ostatniego meczu z Gedanią. Czerwona bo na białym tle nie byłoby jej widać. Zdjęcie z galerii Picasa P1010047.
Kliknij, aby zobaczyć załącznikPrzy dużych postaciach i dużej rozdzielczości zdjęcia można to fajnie zrobić.
Z flagą pomysł fajny tylko czarny zastąpiłbym granatem a napisy ala trójwymiarowe w Xarze.
W razie czego kontakt na PM.
ario
Sat, 16 Aug 2008 - 11:14
Szczepan, chcesz mój plik .psd? Możesz tę flagę troszkę przerobić
Szczepan
Sat, 16 Aug 2008 - 16:49
Oki spróbuję.
ario
Sat, 16 Aug 2008 - 17:54
Czekam na Twój projekt. Pracuj, pracuj
Szczepan
Sat, 16 Aug 2008 - 23:43
Mam dwa, ale zapomniałem jak je wklejać, wysłałem Ci (wklej je).
Po edycji i rozmowie z Rafciem to będzie chyba plagiat flagi Zagłębia?!?!
On ma swój pomysł - zdradził mi podstawy - postaram się to na jutro rano stworzyć.
A teraz kilka spraw technicznych;
Przy rozdzielczości 72pics/cal
Skalujemy 1:10
Wysokość (3,5m) 35cm = 992piks przyjmijmy 990
Szerokość (1,5m) 15cm = 425piks przyjmijmy 430
P.S.
Po kij tyle warstw??
ario
Sun, 17 Aug 2008 - 10:52
Jakiej flagi Zagłębia?
Twoje przeróbki

Moim zdaniem za słabe cienie w postaciach. Mogłeś je dać bardziej na środek
Prosty
Sun, 17 Aug 2008 - 11:36
flaga Aria z jego czcionka i z czarnym paskiem na gorze i na dole lepiej mi sie podoba. Jak dla mnie dodac te postacie (dokladne, na srodek i wieksze cienie, bo sie zlewaja) z projektu Szczepana do projektu Aria i bedzie bardzo super
Szczepan
Mon, 18 Aug 2008 - 16:35
To nie musi być flaga tylko część jej z logo klubu
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
ario
Tue, 19 Aug 2008 - 20:33
Goły
Sun, 31 Aug 2008 - 00:00
no panowie bo jak nie ma wiecej pomysłów i projektów to robimy sonde pomiędzy flaga Aria i Sikora ,wybieramy jedną i projekt idzie do wyceny !!!! Działac , działać bo czas ucieka !
Prosty
Sun, 31 Aug 2008 - 12:08
to niech ktos zalozy na ogolnym, zeby tez inni uzytkownicy forum mogli sie wypowiedziec/zaglosowac

co do flagi Aria - "Centrum" mala sugestia, jakby dac do flagi sila z centrum tez takie duze logo na tle tych ludzi
ario
Sun, 31 Aug 2008 - 13:03

Tak?
Znowu nie wiem czemu tak ostro wyszło logo MKSU ;|
Prosty
Sun, 31 Aug 2008 - 15:31
no, jak dla mnie wypas
ario
Sun, 31 Aug 2008 - 17:49
Eh, szkoda, że ta flaga ma być na za niedługo, bo w najbliższym czasie zamawiam sobie tablet do robienia grafiki

Wtedy mógłbym poszaleć :]
Szczepan
Mon, 01 Sep 2008 - 08:45
Ario daj mi to na maila, postaram się to trochę poprawić (ostrość).
I dodatkowo w drugiej wersji usunę loga z tych postaci,
odeślę Ci a ty może wkleisz.
Ja osobiście nie mam sprecyzowanych pomysłów na flagę, ale wydaje mi się iż "każdy" projekt
mogę stworzyć na kompie (AutoCad Photoshop). Czarno-biała flaga wydaje mi się flagą pogrzebową, Mała sugestia:
dołożyć logo "PLUSA" (PLK) i może z nimi zagadać o dopłatę. Przykład: "Najlepsze w Plus LK"
Goły
Mon, 01 Sep 2008 - 17:49
Chyba szczepan na głowe upadłęś z wysokie piętra

widziales kiedys na kibicowskich flagach logo jakiegos plusa ery czy innej heji ? nie widziałeś bo masz małe pojęcie o głebszych sprawach kibicowskich .... czemu Zagłebie nie ma na flagach loga Canal+ " Ultras Zagłebie Canal + "
Goły
Mon, 01 Sep 2008 - 20:38
Ario czemu ja nie wiedze tych flag ktore ostatnio stworzyles?? np tej z "Centrum" nie iwdze jej tu ;/ wrzuc na tynipic i przez to wrzucaj projekty
Szczepan
Tue, 02 Sep 2008 - 18:58
Masz Goły rację, przepraszam.
ario
Tue, 02 Sep 2008 - 19:03
wklejam tak:
http://i35.tinypic.com/2m7dkrn.jpg albo http://i38.tinypic.com/27z9lp1.jpghttp://i38.tinypic.com/30xiqeo.jpg albo http://i35.tinypic.com/rvjzo6.jpgCzcionka do edycji, bo nie ma w niej polskich znaków niestety.
Nie wiem w jaki sposób ma być drukowana ta flaga. Jakby co to wszystkie pliki z projektu mam w dużej rozdzielczości. (chodzi mi tutaj o tych ziomków, zarysy budynków i te paski).
Goły
Tue, 02 Sep 2008 - 23:35
Ario ,linki nie dzialaja...
ario
Wed, 03 Sep 2008 - 17:38

to nie wiem co jest grane
Wrzucam tak
http://odsiebie.com/pokaz/483673---ff3d.html. 3 flagi w paczce!
Prosty
Wed, 03 Sep 2008 - 22:11
mi linki dzialaja, zrobcie sonde i poznamy opinie
Goły
Thu, 04 Sep 2008 - 14:28
Ario , flaga Siła z centrum ta kolorowa jest super , podoba mi sie !!
Goły
Fri, 05 Sep 2008 - 14:03
Ario na tej fladze Siła z Centrum wg mnie dwie poprawki : bez cudzysłowia i bez znaczkow mks na tych postaciach i projekt gotowy wg mnie ! , popraw to wrzuc na forum i od poniedzialku ruszyamy z ankieta !
Piotrekdg
Fri, 05 Sep 2008 - 15:16
Flaga Siła z Centrum fajowa!Tak jak Goły wyżej napisał te dwie poprawki i będzie ekstra!
Prosty
Fri, 05 Sep 2008 - 15:30
dokladnie tak jak Goly sadze i ruszamy
ario
Sat, 06 Sep 2008 - 11:43
Szczepan
Sun, 07 Sep 2008 - 00:13
Cze!!
Zacznę od cytatu "Podczas spotkania Klubu Kibica MKS-u Dąbrowa Górnicza padł pomysł uszycia nowej flagi. Flaga ta ma być wizytówką fanów MKS-u, dlatego też projekt powinien być ładny, przejrzysty oraz rzucający się w oczy. W związku z tym zwracamy się z prośbą do wszystkich sympatyków naszej drużyny o przyłączenie się do akcji zbierania pieniędzy na ten cel." Slogan aria "siła z CENTRUM" moim i wielu z Was zdaniem pasuje. Sobota, wieczór, rozmowy itp. itd. Mnie osobiście spodobał się pomysł Rafała, a mianowicie hasło na flagę [ekstraklasę mamy - na mistrzostwo czekamy]. Jak ario nie musiał tłumaczyć tak ja postaram się to uprzedzić. "Ekstraklasę mamy" - Gwiazdki z MKS'u są w ekstraklasie i dlatego ją mamy, w (odpukać) razie spadku walczymy o nią (ekstraklasę) i jest w zasięgu ręki. "Na mistrzostwo czekamy" - może to być mistrzostwo regionu, ekstraklasy, puchar polski, lub cokolwiek w Europie.
Cały slogan wydaje mi się OK.
Rafał postanowił zrobić projekt flagi (z braku czasu zrobi go na A4 - ołówkiem) On lub ja po zeskanowaniu szybko zapodamy go na forum.
POZ.
ario
Sun, 07 Sep 2008 - 10:46
Bez napinki. Ankieta zadecyduje o wszystkim
Goły
Sun, 07 Sep 2008 - 13:27
Szczepan - haslo dobre ale obyte chyba przez wszystkie ekipy z całej Polski

kombinuj cos lepszego , a po drugier haslo jest dobre na transparent uzupelniajacy oprawe , która można w miare funduszy zaprezentowac podczas inauguracyjnego spotkania w naszej hali. Wg mnie temat projektu ostatecznego flagi zostal juz przesadzon i nie wiem nawet czy jest sens robic ankiete
Lui
Sun, 07 Sep 2008 - 20:47
Dokładnie nie ma sensu robić ankiety bo widać każdemu sie podoba projekt Aria i nikt nie wyraził negatywnej opinii, chyba że ktoś z tym czeka do wtorkowego spotkania..
Padziu
Mon, 08 Sep 2008 - 15:48
Czyli szykujemy kase na jutro
Goły
Mon, 08 Sep 2008 - 23:30
Ario jak możesz to wydrukuj ostateczny projekt flagi i przynieś jutro na zebranie !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.