Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dąbrowa G. w Google Maps i Zumi
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
zizi
Jedna rzecz od dawna mnie denerwuje,a mianowicie fakt iż zdjęcia satelitarne Dąbrowy w Google Maps są beznadziejnej jakości. blink.gif
Z początku myślałam,że lepszych po prostu nie ma,ale okazuje sie że w Zumi są. Czy ktoś orientuje się,czy można jakoś to zmienić w Google Maps? Zapewne wiele osób używa też Google Earth i fajnie jest popatrzeć na wyraźne zdjęcie swojej okolicy,a nie rozmazany bohomaz. Poza tym przy wstawianiu zdjęć np. do Panoramio są utrudnienia. Jak przeczytałam na Google Maps,że jak dane tereny nie są zaktualizowane,to trzeba czekać,ale jakoś myślę że można z tym coś zrobić.
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
checkin
Witam

Ponad rok temu "zmontowałem" nakładkę na DG.
Poszukaj na emule pliku "Dabrowa Gornicza.kmz",
lub podaj maila to Ci prześlę. (plik ma 5MB)

Pozdrawiam
vacu
Z tego co wiem to te fotki Google kupuje (w USA to mają specjalne auta do fotografowania ale przecież całego świata nie zjeżdżą wink.gif), widocznie wtedy kiedy kupowali fotki naszych okolic lepszych zdjęć nie było albo oni nie znaleźli. I tak pewnie jeszcze pozostanie dość długo aczkolwiek ostatnio parę usług zlokalizowali dla Polski to może i mapy zaktualizują.

pees: możesz to tutaj zgłosić i zobaczyć cobędzie smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.