Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakim busem dojade do Nemo z Katowic
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
prandek
Pytanie takie jak w temacie czyli

Jakim busem (busami) dojade do Nemo - Wodny Świat z Katowic?

Z góry dziękuje za odpowiedź, jeśli można podac jakieś szczegóły gdzie wysiąśc itd. bede wdzieczny.
szer
Każdą osiemsetką jadącą do Dąbrowy (pomińmy 807 i 814). Wysiadasz w centrum Dąbrowy i idziesz w głąb parku smile2.gif
marcin.p
Wszystkimi, które jadą do DG! biggrin.gif Czyli 18, 27, 801, 807, 808, 811, 814, 831 albo prywatnym D. Wysiadasz na przystanku DG Centrum, DG Aleja Róż. Bliżej chyba będzie z al.róż. Jak juz wysiądziesz to spójrz w kierunku, z którego przyjechałeś. Po drugiej stronie drogi (tej w górę, bez linii tramwajowej) będziesz widział Nemo! A jak juz będziesz widział to juz powinieneś trafić....

Mam nadzieję, że nie zamieszałem wink.gif Życzę Ci miłego wypoczynku w Naszym Mieście wink.gif
prandek
No to mam nadzieję, że zobaczę Nemo jak wysiądę na al. Róż. Sprawdziłem, że z centrum Katowic najszybciej 801 i 831 smile2.gif

Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam wink.gif
marcin.p
Jeśli by nie było widać to przejdź na drugą stronę ulicy (tej bez linii tramwajowej). Tam juz powinno być widać...

A najlepiej jak wysiądziesz to zapytaj kogoś. Napewno Cię pokierują!
prandek
Jakbyś umiał zaznaczyc miejsce przystanku na tym zdjeciu to by bylo fajnie smile2.gif

szer
Na tym zdjęciu nie ma przystanku. Ale jak widać Aqua Park znalazłeś smile2.gif. Przystanek będzie jakby wziąć większy obszar fotki to w górnym prawym rogu. Jak idzie droga do góry, to tam jest rondo... Przystanek będzie po skręceniu w prawo
marcin.p
Autobus będzie mijał po swojej prawej stronie. Zatrzyma się na przystanku DG centrum (po za fotka) a następnie GD Al.Róż (także po za fotką).
:)
Nie martw sie, przyjezdzaj, na pewno trafisz smile2.gif
Z centrum dojdziesz tam w 5 minut. Wysiadajac na przystanku masz przed soba park i caly czas idziesz glowna, szeroka alejka, ktora doprowadzi Cie prosto do Nemo. Jakbys mial jednak watpliwosci to zapytasz i kazdy bedzie wiedzial i wskaze
marcin.p
Szkoda, że nikt w UM nie wpadł na pomysł by dojście do Nemo oznakować. Od przystanków DG Al.Róż, DG Centrum, DG Górnicza powinno byc odpowiednie oznakowanie. Tak by po wyjściu z autobusu nikt nie bładził
Dave
CYTAT(szer @ nie, 09 mar 2008 - 15:08) *
Każdą osiemsetką jadącą do Dąbrowy (pomińmy 807 i 814). Wysiadasz w centrum Dąbrowy i idziesz w głąb parku smile2.gif

A dlaczego pomińmy 807 a szczególnie 814? :| Przeca to jedzie tak samo długo jak 811! No poza 807, które ciutkę dłużej...
Można też busem (15-20 minut jazdy) z ulicy Korfantego 2 w kierunku Olkusza i Bukowna przez Dąbrowę Górniczą ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.