Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gazeta codzienna
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Misiek
Jakie gazety codzienne czytacie :?:

Ja juŻ od kilku lat jestem wierny Gazecie Wyborczej, chociaŻ czasami zdarza mi siĘkupiĆ jakĄŚ innĄ.

A jak to jest u was ?
GW, Rzeczpospolita, Dziennik Zachodni, Trybuna ŚlĄska ... a moŻe coŚ z brukowcÓw typu Super Express lub Fakt :?: :?: :?:
rafi
Hmm. Przyznaje, ze ostatnimi czasy nie czytalem gazet (lub czasopism wink.gif) codziennych. Wystarcza mi internet. W portalu www.gazeta.pl znajde informacje wczesniej niz pojawi sie ona w wersji drukowanej (to chyba normalne).
Natomiast z mila checia siegam po opiniotworcze wink.gif tygodniki typu Wprost i Polityka.
Pan_Kleks
Ja kupuje czĘsto gazety z goŁymi babami.Lubie patrzeĆ na wielkie cyce i rÓŻowe muszelki.MojĄ ulubiona gazetĄ jest tygodnik Kutasowo...Pozdrowienia dla rzĄdu leszka milera za wspaniaŁĄ organizacjĘ.
Jashi
NIE biggrin.gif

codziennie to gazet nie czytujĘ
rafi
Hyhyhyh. Swego czasu tez poczytywalem NIE. Rozwala mnie bezkompromisowosc tej gazety. Jada po wszystkich rowno i maja gdzies poprawnosc polityczna...
Pan_Kleks
Tak na serio to lubie czytaĆ Wprost bardzo ciekawe sĄ tam felietony napisane przez SkibĘ. SiĘgam jeszcze po PolitykĘczasami Playboya. Z codziennych to Dziennik Zachodni i Wyborcza.
Pierwsze gazety jakie czytaŁem to byŁy Brava i Popcorny.PrzynosiŁ je ciĄgle do szkoŁy Klocek i chwaliŁ sie ze zakosiŁ z kiosku:)
Potem niejaki J.K wciĄgnĄŁ mnie w mĘskĄ literaturĘzwanĄ TwÓj weekend:P
Damiano
TYLKO WYBORCZA NO I OBOWIAZKOWO W PONIEDZIALKOWY PORANEK PRZED PRACA - TEMPO ( OSTATNIO DUZY MINUS )
Bathurst
Z dziennikÓw to " Gazeta Wyborcza", a z tygodnikÓw czasem podczytuje "Wprost", prÓbowaŁem czytac "Newsweek" ale jest jakis taki bez wyrazu.
Misiek
A ja wŁaŚnie z tygodnikÓw czytam Newsweek'a, czasami PolitykĘ.
Wprost jakoŚ niespecjalnie do mnie przemawia, chociaŻ takŻe czasami kupiĘ.
Master
Dawniej Wyborcza czesto, ale teraz tylko na weekend, u babci czytuje Trybune ŚlaskĄ. Z tygodnikÓw , dawniej WPROST jak Łojciec kupowoŁ a teraz cotydzien NIE. Czasami przeczyta sie co innego , ale Faktu i Super Expresu nie czytam , tak samo jak babskich brukowcÓw.
rafi
Depesza Polskiej Agencji Prasowej (pap):

Dwa wydawane na ŚlĄsku dzienniki regionalne, "Dziennik Zachodni" (DZ) i "Trybuna ŚlĄska" (TŚ), naleŻĄce do grupy wydawniczej Polskapresse, zostanĄ poŁĄczone.

Nowa gazeta, ktÓrej pierwsze wydanie ukaŻe siĘnajprawdopodobniej 6 grudnia tego roku, bĘdzie nosiŁa tytuŁ "Dziennik Zachodni" i zachowa jego layout, chociaŻ logo "TŚ" ma pojawiĆ siĘw Środku grzbietu. "DZ" - najwiĘkszy dziennik regionalny w kraju - ma lepsze wyniki sprzedaŻy.

FunkcjĘredaktora naczelnego nowej gazety ma peŁniĆ obecny redaktor naczelny "Dziennika Zachodniego" Romuald OrzeŁ, ktÓry poprzednio zajmowaŁ to samo stanowisko w "TŚ", a jego zastĘpcĄ zostanie Marek Nycz, obecnie naczelny "Trybuny".

--
Ja tez jakos zasze wolalem Dziennik Zachodni. Wydawal mi sie bardziej przejzysty. Zawsze wkurzala mnie m.in. beznadziejna forma ogloszen w Trybunie Ślaskiej. Po polaczeniu Gazeta Wyborcza zyska w regionie powazna konkurencje. Moze to i dobrze...
Master
Czyli podsumowywujĄc , zlikwidowano "Trybune SlĄska" - zdanie o tej gazecie mam takie sobie, pisaŁa duŻo , ale nie temat , wiele bŁĘdÓw i pomyŁek , pobieŻnie, niefachowo , ale duŻo o DĄbrowie zawsze byŁo.
Jedyne co lubiŁem to dodatki sportowe.

Dziennik Zachodni zawsze byŁ wiekszĄ gazetĄ , ciekawszĄ i majĄcaĄ dobrĄ marke. Jak bĘdzie teraz , pozyjemy , zobaczymy.
Misiek
No i poza tym ta odpychajĄca nazwa - Trybuna (tu mi siĘkojarzyŁo z PRL-owskĄ "TrybunĄ Ludu") ŚlĄska (no comments).

:twisted: :twisted: :twisted:
rafi
Za to "Zachodni" jest teraz bardziej na czasie. Wiecie - Unia Europejska i te sprawy laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.