Misiek
Fri, 23 Apr 2004 - 10:21
Jakie gazety codzienne czytacie :?:
Ja juŻ od kilku lat jestem wierny Gazecie Wyborczej, chociaŻ czasami zdarza mi siĘkupiĆ jakĄŚ innĄ.
A jak to jest u was ?
GW, Rzeczpospolita, Dziennik Zachodni, Trybuna ŚlĄska ... a moŻe coŚ z brukowcÓw typu Super Express lub Fakt :?: :?: :?:
rafi
Fri, 23 Apr 2004 - 11:42
Hmm. Przyznaje, ze ostatnimi czasy nie czytalem gazet (lub czasopism

) codziennych. Wystarcza mi internet. W portalu www.gazeta.pl znajde informacje wczesniej niz pojawi sie ona w wersji drukowanej (to chyba normalne).
Natomiast z mila checia siegam po opiniotworcze

tygodniki typu Wprost i Polityka.
Pan_Kleks
Fri, 23 Apr 2004 - 13:28
Ja kupuje czĘsto gazety z goŁymi babami.Lubie patrzeĆ na wielkie cyce i rÓŻowe muszelki.MojĄ ulubiona gazetĄ jest tygodnik Kutasowo...Pozdrowienia dla rzĄdu leszka milera za wspaniaŁĄ organizacjĘ.
Jashi
Fri, 23 Apr 2004 - 16:30
NIE
codziennie to gazet nie czytujĘ
rafi
Fri, 23 Apr 2004 - 17:51
Hyhyhyh. Swego czasu tez poczytywalem NIE. Rozwala mnie bezkompromisowosc tej gazety. Jada po wszystkich rowno i maja gdzies poprawnosc polityczna...
Pan_Kleks
Fri, 23 Apr 2004 - 18:36
Tak na serio to lubie czytaĆ Wprost bardzo ciekawe sĄ tam felietony napisane przez SkibĘ. SiĘgam jeszcze po PolitykĘczasami Playboya. Z codziennych to Dziennik Zachodni i Wyborcza.
Pierwsze gazety jakie czytaŁem to byŁy Brava i Popcorny.PrzynosiŁ je ciĄgle do szkoŁy Klocek i chwaliŁ sie ze zakosiŁ z kiosku:)
Potem niejaki J.K wciĄgnĄŁ mnie w mĘskĄ literaturĘzwanĄ TwÓj weekend:P
Damiano
Sun, 25 Apr 2004 - 15:12
TYLKO WYBORCZA NO I OBOWIAZKOWO W PONIEDZIALKOWY PORANEK PRZED PRACA - TEMPO ( OSTATNIO DUZY MINUS )
Bathurst
Sun, 25 Apr 2004 - 21:19
Z dziennikÓw to " Gazeta Wyborcza", a z tygodnikÓw czasem podczytuje "Wprost", prÓbowaŁem czytac "Newsweek" ale jest jakis taki bez wyrazu.
Misiek
Wed, 28 Apr 2004 - 21:54
A ja wŁaŚnie z tygodnikÓw czytam Newsweek'a, czasami PolitykĘ.
Wprost jakoŚ niespecjalnie do mnie przemawia, chociaŻ takŻe czasami kupiĘ.
Master
Wed, 12 May 2004 - 09:45
Dawniej Wyborcza czesto, ale teraz tylko na weekend, u babci czytuje Trybune ŚlaskĄ. Z tygodnikÓw , dawniej WPROST jak Łojciec kupowoŁ a teraz cotydzien NIE. Czasami przeczyta sie co innego , ale Faktu i Super Expresu nie czytam , tak samo jak babskich brukowcÓw.
rafi
Mon, 15 Nov 2004 - 21:21
Depesza Polskiej Agencji Prasowej (pap):
Dwa wydawane na ŚlĄsku dzienniki regionalne, "Dziennik Zachodni" (DZ) i "Trybuna ŚlĄska" (TŚ), naleŻĄce do grupy wydawniczej Polskapresse, zostanĄ poŁĄczone.
Nowa gazeta, ktÓrej pierwsze wydanie ukaŻe siĘnajprawdopodobniej 6 grudnia tego roku, bĘdzie nosiŁa tytuŁ "Dziennik Zachodni" i zachowa jego layout, chociaŻ logo "TŚ" ma pojawiĆ siĘw Środku grzbietu. "DZ" - najwiĘkszy dziennik regionalny w kraju - ma lepsze wyniki sprzedaŻy.
FunkcjĘredaktora naczelnego nowej gazety ma peŁniĆ obecny redaktor naczelny "Dziennika Zachodniego" Romuald OrzeŁ, ktÓry poprzednio zajmowaŁ to samo stanowisko w "TŚ", a jego zastĘpcĄ zostanie Marek Nycz, obecnie naczelny "Trybuny".
--
Ja tez jakos zasze wolalem Dziennik Zachodni. Wydawal mi sie bardziej przejzysty. Zawsze wkurzala mnie m.in. beznadziejna forma ogloszen w Trybunie Ślaskiej. Po polaczeniu Gazeta Wyborcza zyska w regionie powazna konkurencje. Moze to i dobrze...
Master
Sun, 21 Nov 2004 - 13:33
Czyli podsumowywujĄc , zlikwidowano "Trybune SlĄska" - zdanie o tej gazecie mam takie sobie, pisaŁa duŻo , ale nie temat , wiele bŁĘdÓw i pomyŁek , pobieŻnie, niefachowo , ale duŻo o DĄbrowie zawsze byŁo.
Jedyne co lubiŁem to dodatki sportowe.
Dziennik Zachodni zawsze byŁ wiekszĄ gazetĄ , ciekawszĄ i majĄcaĄ dobrĄ marke. Jak bĘdzie teraz , pozyjemy , zobaczymy.
Misiek
Fri, 26 Nov 2004 - 17:21
No i poza tym ta odpychajĄca nazwa - Trybuna (tu mi siĘkojarzyŁo z PRL-owskĄ "TrybunĄ Ludu") ŚlĄska (no comments).
:twisted: :twisted: :twisted:
rafi
Sat, 27 Nov 2004 - 00:33
Za to "Zachodni" jest teraz bardziej na czasie. Wiecie - Unia Europejska i te sprawy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.