Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bowling
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
andy
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem założyć ten temat. Mam na bieżąco pewne informacje na ten temat, wiec w razie jakichkolwiek pytań mogę odpowiedzieć na nie :)) Gram w kręgle już dość długo. Sport ten staje się coraz bardziej popularny. W naszym rejonie można pograć obecnie w Nemo jak i Orionie. Jeżeli chciałby ktoś uzyskać więcej informacji np o danej kręgielni , terminach turniejów, lidze bądź po prostu o kręglach piszcie !!!!
:)
ja to lubie od czasu do czasu ale zawsze popijajac piwka wiec wiecie jak zalezy na wynikach i nie mam sie czy chwalic biggrin.gif

Ile w Nemo kosztuje i czy jest duzo chetnych? Trzeba wczesniej rezerwowac czy nie ma problemu?
Maryhna
hmmm to może ja pomogę....

1. cennika dokładnie nie pamiętam ale jeśli się nie mylę to są takie godziny w weekend w których 1h-40 zł ale 2-ga godzina gratis... więc można czasami załapać się na tańsze wejście :)
2. chętnych jest sporo zwłaszcza w weekendy :) w tygodniu bywa różnie
3. w weekend należy rezerwować tory, np. jeśli wybierasz się na godziny wieczorne 18-19-20 itd. należy zadzwonić na wszelki wypadek rano! i raczej nie ma mowy o spontanicznych odwiedzinach bo wtedy tory są już zarezerwowane na kilka godzin
4. najlepiej grać w 4-6 osób na dwie godziny gry albo 2-4 na jedną godzinę
ps: jeśli tor jest zarezerwowany to można się spóźnić max. 10-15 minut bo potem jest on wynajmowany komuś innemu więc w razie spóźnienia najlepiej dzwonić

numer do kręgielni pod którym można załatwić wszystko: (32) 639-05-96

na tej stronie są podane godziny otwarcia
andy
Dzięki za pomoc Maryhna.

Co do cenników to miałem oba zarówno do Nemo jak i Oriona ale jakoś zapodziały mi się. Osobiście korzystam z jednej ceny dla uczestników ligi w Orionie bądź też zniżek dla uczących się, więc nie znam go na pamięć :)) W Nemo grywam rzadziej ale teraz startuje liga więc będę tam częściej. W sobotę turniej w Orionie a poniedziałek liga w Nemo więć wezmę ulotki z cenami i wrzucę je tutaj.

Jeśli chodzi o rezerwację to faktycznie trzeba rezerwować na weekendy na godziny wieczorne. Jeżeli np w sobotę będziemy chcieli iść a nie mamy rezerwacji to mała szansa żeby było coś wolne po 18 :)) Wiąże się to też z porą zimową, nie ma co robić w domu więc ludzie tam spędzają czas przez co jest więcej rezerwacji.

A propo turnieju :))) to jeżeli ktoś czuje sie na siłach to w sobotę będzie właśnie w Orionie. O 9 30 jest rozgrzewka o 10 startuje. Rozgrywa się 8 gier z czego liczy się suma wszystkich pinów. Koszt to 30 zł dla młodzieży uczącej się i 50 zł normalnie. Do wygrania atrakcyjne nagrody za 3 pierwsze miejsca. Przy 20 osobach gra się średnio do 14-15 godziny, więc trzeba trochę czasu zarezerwować.

Zapomniałem jeszcze o jednym biggrin.gif kobiety mają 10 pkt handicapu do każdej gry sorka :))

Maryhna widzę, że dużo wiesz, więc może też dobrze grasz :)). Może to turniej dla Ciebie?? :) heh
Maryhna
heh dzięki za zaproszenie ale już jakiś czas nie grałam biggrin.gif poza tym odpadłabym w przedbiegach bo to amatorskie zajęcie w moim przypadku :)

poza tym heh lubię hardcore i gram z tipsami na rękach biggrin.gif
ario
Ja bym sobie z miłą chęcią pograł.
Jakaś liga dla amatorów/początkujących jest? biggrin.gif
andy
uuu z tipsami to pewnie trzeba uważać, żeby nie odleciały z kulą hehe a ten turniej to raczej dla zaawansowanych, żeby być w trójce trzeba mieć średnią z 8 gier tak 160-170 - to absolutne minimum :))) Większość osób co tam przychodzi gra często, ale zdarza się że przychodzi ktoś kto po prostu chce pograć.:)))
ario
Zostanę przy pokerze biggrin.gif a bowling to raczej będzie gra 4fun hehe. Ale dzięki za informację :)
Może za jakiś czas pogram, jak się podszkolę
Maryhna
andy ty wiesz, że na kilka miesięcy gry tylko raz odpadł mi paznokieć biggrin.gif i tylko dlatego, że był nieuzupełniany biggrin.gif
hahaha i faktycznie, wtedy poleciał z kulą biggrin.gif
andy
hehe dobrze, że to nie był palec joke biggrin.gif Ja też miałem przygodę. Obdarłem palec przez długą grę, założyłem plaster i poleciał w 1 rzucie biggrin.gif oczywiście plaster :)) nie palec heh
Maryhna
aha... nie polecam zbyt dużej ilości alkoholu nawet w rozgrywkach amatorskich tongue.gif

po 2 piwach istnieje spora szansa wylądowania tyłkiem w rynnie tongue.gif
andy
eee to taki dobry nie byłem nigdy biggrin.gif jedyne co to zaliczyłem plecy raz. A wszystko przez śliskie buty z kręgielni :))
rojekt
Witam,
29 Października w Fantasy Park Sosnowiec rusza Amatorska Liga Bowlingowa
sławo "liga" może odstraszać osoby które nie grają dobrze w kręgle, jednak jest to błędne myślenie bo ta liga jest przeznaczona dla każdego, o różnym stopniu umiejętności
system HANDICAP - dodatkowe punkty dla słabszych graczy wyrównują szanse
rozgrywki odbywają się co środę o 19:00 (trzeba się zgłosić 15 minut wcześniej) przez 15 tygodni,
po zakończeniu rozgrywek 16 najlepszych graczy przechodzi do finału Masters który odbędzie sie 04.03.2009
opuszczenie kilku rozgrywek nie pozbawia szans na wejście do finały Masters,
do wygrania BARDZO ATRAKCYJNE NAGRODY!!!!!!!!
notebook HP Pavilion DV6840EW, aparat cyfrowy Olympus MJU 1060, zestaw głośników JBL 2.1 Creature II regulamin ligi oraz wyniki na stronie www.alb.fantasypark.pl

Mod:
Jak to trudno poszukac na forum odpowiedniego tematu ?
Pózniej przeniose ten post.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.