siikor
Thu, 06 Dec 2007 - 23:13
No więc zaczynamy.. takie coś na początek :

kto jest za?
kwintosz
Thu, 06 Dec 2007 - 23:33
A gdzie napis MKS, czemu tylko Dąbrowa Górnicza? Poza tym, może warto dać jakiś dodatkowy napis, np. w poprzek na boku koszulki. Hm.. Może "Na zawsze MKS", "Klub kibica MKS", "W moim sercu tylko MKS" itd.

No i może warto pomyśleć o jakimś bardziej fikuśnym połączeniu kolorów. Teraz wygląda tak zwyczajnie (KK Winiar też miały blee - takie bezpłciowe) jak zwykła podkoszulka. Np na skos jakiś biały pasek przy szwie, ewentualnie zachodzący na plecy nieco. Tam można by umieścić jakiś ten napis.
siikor
Thu, 06 Dec 2007 - 23:53
Kwintosz tu nie chodzi o to żeby ta koszulka była kozacka i do lansowania.. Ta koszulka ma być naszym znakiem rozpoznawczym, musi być dobrze czytelna a mały napis typu "tylko MKS'' na rękawie napewno nie będzie widoczny. Dlaczego tylko Dąbrowa? Ponieważ możemy w niej chodzić nie tylko na siatkarski MKS ale również na inne imprezy z naszego miasta związane ze sportem. Co do projektów wrzucajcie też swoje, ja jutro jeśli znajdę czas to wrzucę coś jeszcze.
Z kibicowskim pozdrowieniem :)
kwintosz
Fri, 07 Dec 2007 - 00:46
Ale ja nie mówiłem o napisie na rękawie tylko pod rękawem, na boku koszulki (tam gdzie jest szew).
Poza tym, ja nie mówiłem o tym żeby była kozacka, czy nie wiadomo z jakiego materiału. Chodziło mi raczej o to, żeby nie przypominała takiej.. pospolitej, zwykłej..
Chciałem tylko rzucić pomysł i tyle..
Goły
Fri, 07 Dec 2007 - 12:27
Na spotkaniu Klubu Kibica na ktorym Cie zapewne nie były wszyscy opowiedzieli sie za takim projektem więc koniec tematu .
Arbas
Fri, 07 Dec 2007 - 12:40
Moje 3 grosze:
- Koniecznie napis KLUB KIBICA Dąbrowa Górnicza - nobilituje, zobowiązuje i zachęci innych do wstąpienia. Może również dyskretne logo sponsora? Chyba mu się należy?
- Marzenie ściętej i mojej głowy: - kilka koszulek na zmianę, aby zawsze wystąpić w tym samym kolorze
co drużyna.
- Uniwersalna, a więc dla kibiców wszystkich dyscyplin, czyli obejmująca całość sportu w Dąbrowie.
- Z dobrej dzianiny z dużym udziałem bawełny - syntetyczne są zawsze przepocone i co tu mówić, sorry -
z zapaszkiem.
- Może zwrócić się o pomysł do autora ostatnich czerwonych strojów, które są bardzo efektowne, twarzowe i niebrudzące.
Powodzenia!
:)
Fri, 07 Dec 2007 - 12:46
@Goły
no to po co w pierwszym poscie: "No więc zaczynamy", "kto jest za?".
Goły
Fri, 07 Dec 2007 - 12:57

po to żeby ewentualnie zobaczyc jak to wyglada na projekcie i skorygowac omowiony przez 30 osob projekt ,, trzeba było przyjsc na spotkanie i rzucic swoje 3 grosze
Piotrekdg
Fri, 07 Dec 2007 - 12:57
projekt nawet ok:)wystarcza delikatne poprawaki i mozna koszuleczki robic:P
siikor
Fri, 07 Dec 2007 - 13:44
CYTAT(Arbas @ pią, 07 gru 2007 - 12:40)

Moje 3 grosze:
- Koniecznie napis KLUB KIBICA Dąbrowa Górnicza - nobilituje, zobowiązuje i zachęci innych do wstąpienia. Może również dyskretne logo sponsora? Chyba mu się należy?
- Marzenie ściętej i mojej głowy: - kilka koszulek na zmianę, aby zawsze wystąpić w tym samym kolorze
co drużyna.
- Uniwersalna, a więc dla kibiców wszystkich dyscyplin, czyli obejmująca całość sportu w Dąbrowie.
- Z dobrej dzianiny z dużym udziałem bawełny - syntetyczne są zawsze przepocone i co tu mówić, sorry -
z zapaszkiem.
- Może zwrócić się o pomysł do autora ostatnich czerwonych strojów, które są bardzo efektowne, twarzowe i niebrudzące.
Powodzenia!
Zacznę tak :
1. Jeśli chodzi o napis klub kibica to nie wiem czy jest konieczny gdyż na pierwszym spotkaniu stwierdziliśmy że nie jesteśmy i nie będziemy nigdzie zarejestrowani jako KK, więc raczej odpada ale słucham waszych opinii na ten temat , zmienić to to nie problem.. apropo logo sponsora - wiesz.. gdyby sponsor dawał pieniądze na oprawy i się udzielał w sprawach kibicowskich to z miłą chęcią mogę to nosić - ale nosić tak tylko żeby miał reklamę ? no nie wiem czy to dobry pomysł..
2. Z tymi koszulkami na zmianę będzie można myśleć ale to za ho ho.. dobre trochę czasu.. zróbmy narazie jedną.. nie wszystko na raz - jak to mówi przysłowie : nie od razu Kraków zbudowano :)
3. Sam sobie zaprzeczasz :) Skoro ma być uniwersalna na wszystkie dyscypliny to nie może być napisu Klub Kibica gdyż jesteśmy KK sekcji siatkówki.
4. Jeśli chodzi o materiał to napewno do dogadania jest - nie widzę problemu żeby była w 100% bawełny
5. Co o pomysł to myślę że najlepsza będzie inicjatywa kibiców.. sami wiemy najlepiej co nam się podoba a co nie :)
z Kibicowskim pozdrowieniem.
Kamil_
Fri, 07 Dec 2007 - 14:45
Dla mnie projekt jak najbardziej ok. A może by tak koszulka biała a "dodatki" niebieskie? (taka luźna propozycja, choć tak też jest w porządku) Ważne żeby materiał był dobrej jakości, żeby po jednym praniu nie wyglądała ona jak szmata. Ogólnie in plus.
siikor
Fri, 07 Dec 2007 - 15:03
spoko :) siądę później i zrobie wersję biało niebieską :)
Arbas
Fri, 07 Dec 2007 - 16:12
@siikor
Miałem na myśli jedynie logo sponsora, który zafunduje np 200 koszulek w danym kolorze.
Niekoniecznie musi to być sponsor MKS. Może inni zawalczą o Wasze względy i reklamę na koszulkach?
Teraz się wszyscy rejestrują, żeby uzyskać dotację z UM. Dlaczego nie Wy?
Czy niebieskie koszulki bedą się odznaczać na niebieskich trybunach? A taki własnie kolor siedzeń
jest na halach.
filip13
Fri, 07 Dec 2007 - 17:10
musiał sie mks-owi taki kolor trafić

niebieski czy tam granatowy rzeczywiscie mało widoczne są, ale w sumie jakie inne? no właśnie chyba ze białe ale to za bardzo pospolicie
kwintosz
Fri, 07 Dec 2007 - 17:37
Lol, nie no rozwala mnie to.

Sami piszą żeby pisać pomysły a teraz że nie można wyrazić swojego zdania

ba, zwykłej propozycji.. bo trzeba być na spotkaniu.
No cóż, widocznie trzeba być zagorzałym kibicem, bo w innym wypadku nie można wyrazić swojego zdania..
Zresztą, ja jej nie mam zamiaru nosić, więc mi to obojętne naprawdę..

Po prostu wyraziłem swoje obawy, że będą one wyglądać jak koszulka z reala za 5 zł z naprasowanką. Jeśli kk ma być chlubą klubu to..
szer
Fri, 07 Dec 2007 - 17:45
Szczerze? To do mnie nie przemawia ta koszulka... Ten napis na plecach... Czy to jakiś konkurs na najdziwniejszą czcionkę? Napis powinien być zwykły, dobrze widoczny.... I racja to co Kwintosz napisał... Na rękawku(na dole) powinien być napis Klub Kibica, albo coś w tym stylu... Kolory? Za jasny niebieski....
Takim wielkim designerem nie jestem, więc to tylko moje zdanie. Pozatym mnie nie ma w KK i nie będe nosił tej koszulki... Jestem poprostu wiernym kibicem... Chociaż jakby niepatrzeć powinienem należeć do KK jak i pare innych osób... Bo kto był w trudnych chwilach z drużyną w Krakowie? Na barażach w DG?
ario
Fri, 07 Dec 2007 - 17:53

coś takiego może?
po bokach gruby, niebieski pas [albo granatowy]
szer
Fri, 07 Dec 2007 - 18:00
Jak dla mnie pierwszy zestaw mógłby być gdyby napis był normalny, a kolor nie niebieski tylko granatowy... Coś w podobie do tego na szaliku, ale trzeba by było zobaczyć jakby to wyglądało :)
Drugi zestaw także mógłby być (paski też granatowe)... I napis raczej prosty... Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie przemawiają do mnie takie zawijane napisy :|
kwintosz
Fri, 07 Dec 2007 - 18:34
@ario myślę że w dobrym kierunku idziesz. Tylko czy numer jest niezbędny, nie wiem.
Ale to oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie. Mieliście spotkanie, to pewnie coś między sobą uzgodniliście.
ario
Fri, 07 Dec 2007 - 19:04
Numer nie jest potrzebny, ale sam napis "Dąbrowa Górnicza" to trochę za mało. Pusto się wydaję
georgeb
Fri, 07 Dec 2007 - 22:00
Panowie skąd sie wziął ten niebieski i biały przecież barwy klubu to czerwony i czarny
szer
Fri, 07 Dec 2007 - 22:03
Eeeee od kiedy czerwony i czarny? Barwy klubowe to barwy z herbu klubowego czyli niebieski i biały....
Nie wiem skąd wziąłeś te kolory :|
georgeb
Fri, 07 Dec 2007 - 22:11
idąc twoim tokiem rozumowania można by było jeszcze podciągnąć żółty zielony i czerwony też są na herbie. Skąd wziąłem te barwy a tak mi sie jakoś kojarzy zawsze grali (grały) w takich koszulkach nawet chirlederki mają takie pompony, pamiętam też kiedyś projekt flagi wykonany przez dąbrowa fans na forum koszykówki i raczej tam takie barwy dominowały. Te kolory zawsze mi sie będą kojarzyć z MKS-em
nutt
Fri, 07 Dec 2007 - 22:12

ejj Panowie i po co takie wytykanie sobie tego co ktośtam powiedział ;P sukces to żeby kompromis był między kibicami ;D mi się szczerze też nie podoba ten udziwniony napis , a co do treści nie będę się chyba wypowiadać . Pasowałby moim zdaniem i napis Dąbrowa Górnicza i MKS

co prawda jestem kobiecą częścią klubu kibica co nie oznacza że się nie znam ;P
szer
Fri, 07 Dec 2007 - 22:19
georgeb te kolory czerwony, zielony, żółty to raczej nawiązanie do herbu miasta tak mi się zdaję.... Trzeba by sięzapytać kogoś z klubu by powiedział jakie są barwy klubowe

. Jak pamiętam to dziewczyny głównie grały w niebieskich strojach w 1lidze... Musze poszukać starych fotek i zobaczyć(upewnić się)
Padziu
Sat, 08 Dec 2007 - 07:50
CYTAT(szer @ pią, 07 gru 2007 - 22:19)

georgeb te kolory czerwony, zielony, żółty to raczej nawiązanie do herbu miasta tak mi się zdaję.... Trzeba by sięzapytać kogoś z klubu by powiedział jakie są barwy klubowe

. Jak pamiętam to dziewczyny głównie grały w niebieskich strojach w 1lidze... Musze poszukać starych fotek i zobaczyć(upewnić się)
grały w zeszłym sezonie w niebieskich koszulkach i czarnych spodenkach a na wyjeździe (2 komplet) białe podkoszulki i czarne spodenki a napisy były na niebieskich białe a na białych czerwone
*kajka*
Sun, 09 Dec 2007 - 20:17
Witam. Myslę, że temat wyboru kolorów mamy juz za sobą, bo jaki sens ma spekulowanie nad barwą gdy klub wypuścił juz szaliki w kolorze granatowo-białym(powiedzmy , że niebiesko- białym;))? Podobne kolory dominują na herbie klubowym w tle, więc te kolory powinnismy uznać jako właściwe:) PS: a co do koszulek to myslę , ze nieźle wyglądałby kolor niebieski(koszulki optycznie dają najwiekszy efekt) spójrzcie tylko na żólty kolorek kibiców Kalisza

narusia. Kobieta- również kibic
Prosty
Sun, 09 Dec 2007 - 20:33
ja bym uzyl cos z tych 3 paskow, bo jest kolorystyczne i sie rzuca w oczy, ale to tylko moja opinia :)
wiadomo juz czy ktos sie wywiaze i zasponsoruje stroje ?
siikor
Wed, 12 Dec 2007 - 12:17
CYTAT(Prosty @ nie, 09 gru 2007 - 20:33)

ja bym uzyl cos z tych 3 paskow, bo jest kolorystyczne i sie rzuca w oczy, ale to tylko moja opinia :)
wiadomo juz czy ktos sie wywiaze i zasponsoruje stroje ?
Lepiej na początku się martw projektem bo póki co nic nie ma

a sponsorzy jak mają się znaleść to znajdą się w swoim czasie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.