Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szalik kibica MKSu Dąbrowa Górnicza
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
ario
Dziś na spotkaniu KK ustaliliśmy, że robimy nowy szalik. Ja zadeklarowałem się, że zrobię projekt [udostępnię go jutro].
Teraz jednak myślę, że lepiej by było, gdyby więcej osób włączyło się w to wszystko i dorzuciło coś od siebie (większy wybór). Proszę, żebyście zgłaszali swoje projekty w tym temacie.

Mile widziane sugestie :)
Pozdrawiam
kwintosz
Małe sugestie, ale myślę że to chyba jasne. smile.gif Jak dla mnie oczywiście musi być:
-pełna nazwa klubu!
-herb klubu!
-herb miasta!

Nie muszę chyba wyjaśniać, że napisy muszą być łatwo widoczne tak aby w TV, czy z kilkunastu metrów na hali dało się go odczytać. Barwy jak najbardziej przypominające klubowe. Obawiam się tylko, czy obecne barwy w herbie, pozwolą zapewnić właśnie tą odpowiednią widoczność m.in. napisu tak by się wszystko nie zlewało w całość.

A tak poza tym, to ani nie mam zdolności artystycznych ani się na tym nie znam.. smile.gif
Arbas
Przyjrzałem się dotychczasowemu szalikowi z bliska i "w spoczynku" sprawia lepsze wrażenie niż z daleka, gdy go po prostu nie widać. W szaliku, jako "narzędziu" każdego kibica, moim skromnym zdaniem, najważniejsza jest jego część środkowa, spełniająca rolę prawie transparentu. Musi być ona zatem widoczna lub wręcz "bijąca po oczach", a więc ważny jest dobór KOLORU. Oba końce kibic trzyma w rękach i nie widać, co na nich namalowano. Zagęszczenie napisów, herbów i reklam sprawia w sumie wrażenie szarości, choćby one same były kolorowe.Kochani Kibice!Zbierzcie kilka projektów, wykonajcie z białego, nawet pakowego papieru ich kolorowe wzory w skali 1:1, a potem usiądźcie na przeciwległej trybunie i sami ocenicie co się najlepiej prezentuje.Nie zawsze to, co dobrze wygląda z bliska jest efektowne z daleka.Powodzenia! Jestem wirtualnie i na meczach razem z Wami i z naszym miastem. Sorry! z Miastem oczywiście, a nie miastem jak napisałem.
ario
Na razie daję jeden projekt, bo tyle dziś zrobiłem. Postaram się pod wieczór coś jeszcze zrobić i zarzucić na forum.

Wszystkich proszę o ocenę i sugestie co można jeszcze dodać, co usunąć, co zmienić tongue.gif
siikor
obawiam się że może być mało czytelny przez te ukośne paski w tle.. ale ogólnie nie jest źle
ario
Wszystko można zmienić :)
Myślę, że czcionka raczej też nie ta by była tongue.gif
endriu
Ja bym dodał obramowanie całości w kolorze niebieskim, taki cienki paseczek, aby całość była wykończona.

Mamy awers, a co z rewersem??

pozdr...
ario
Obramowanie na cały szalik czy tylko na górę i dół?

CYTAT(endriu @ pią, 07 gru 2007 - 15:05) *
Mamy awers, a co z rewersem??

Myślę, że tył mógłby być taki sam. Ale równie dobrze może być tam coś innego.
Proszę o propozycje

Kamil_
Jako rewers proponuję jakieś typowo kibicowskie hasło, zawołanie et cetera.
Szewiec
Np. Tylko zwycięstwo?,albo coś w tym stylu... Ogólnie projekt nie jest zły wink.gif
Prosty
Ukosne paski wedlug mnie nie pasuja. Nie wiem co by mozna za nie wstawic. Co do rewersu nie mamy jakiegos specyficznego hasla tongue.gif
ario
#2 coś prostego

można zrobić coś takiego jeszcze

pozmieniać kolory, zmienić napisy itp. tongue.gif co o tym sądzicie?
Prosty
Ten mi sie juz bardziej podoba :) tylko moze wieksze logo klubowe, mozna by jeszcze boki zakonczyc tymi 3 kolorami (czerwony, zielony, zolty) albo zrobic koncowki w takich kolorach. Ale to tylko moje zdanie
xelo
NIe wiedziałem gdzie to napisać, więc zrobilem to tu...
Gdzie mogę zapisać się do klubu kibica?? Jakie warunki muszą zostać spełnione abym mógł z Wami kibicować?

wezu_91
Wg mnie ten drugi szalik lepszy. Jeżeli chodzi o rewers to macie dobry pomysł żeby zrobić to tak jak na szaliku legii. Wydaje mi się że było by ok.
Ja bym jeszcze zmienił kolor czcionki na czerwony :)

Xelo wystarczy przyjść na mecz do sektora klubu kibica i nie miłosiernie się wydzierać tongue.gif :)
filip13
czerwony bedzie lepiej widoczny i bedzie sie rzucal w oczy. cool.gif
ario
CYTAT(filip13 @ sob, 08 gru 2007 - 19:23) *
czerwony bedzie lepiej widoczny i bedzie sie rzucal w oczy. cool.gif

co proponujesz?
filip13
zeby czerwona czcionka została smile.gif
ario
W tym drugim projekcje zmienić tylko kolor? wink.gif
czy jak biggrin.gif
Kamil_
będzie lepiej widoczny, ale ogólnie wrażenie estetyki spadnie, bowiem czerwony z niebieskim się gryzie tongue.gif

Myślę że herb MKS'u powinieneś Ario trochę powiększyć, bo jest chyba trochę mniejszy od miejskiego.
I jeszcze na końcach szalika dodał bym paski w barwach MKS'u

Pozdrówko uzupełniające.
filip13
niekoniecznie ale moze by pogrubic kontury liter w tym drugim wink.gif
ario
CYTAT(Kamil_ @ sob, 08 gru 2007 - 19:47) *
Myślę że herb MKS'u powinieneś Ario trochę powiększyć, bo jest chyba trochę mniejszy od miejskiego.

No to potrzebuję go w większych rozmiarach dry.gif W internecie tylko znalazłem takie malutkie coś. Jeśli bym to powiększył to byłoby widać piksele.
PROSZĘ O DUŻE LOGO KLUBU tongue.gif

a co do tych pasków to myślę, że to nie jest dobry pomysł. w ogóle to nie będzie pasować
filip13
gdzie by teraz znaleźć wieksze logo. hmmm.........
ario
hahaha, avatar biggrin.gif
pkonik2

Moja propozycja na rewers szalu ;P tongue.gif
filip13
CYTAT(ario @ sob, 08 gru 2007 - 21:58) *
hahaha, avatar biggrin.gif

jutro może ci go wyśle tylko daj mi swojego maila tutaj albo wyślij na prywatną wiadomość wink.gif
ario
Panowie (i Panie?). Co dalej z tym szalikiem? unsure.gif
Dwa projekty były, wszystko ucichło. Ja kompletnie nie mam pomysłu na coś nowego.

Proszę Was o pomoc
ario

przód:

tył:

Trzy szaliki, nie mam już weny. Proszę wybierać.
Gdyby ktoś jeszcze miał jakiś swój projekt, to proszę go tutaj zamieścić :)
Karolyfer
Primo : witam wszystkich, w końcu nowy jestem na forum, mimo że w Dąbrowie żyję 16 lat (od urodzenia wink.gif )

A w temacie, to myślę, że trzeci szalik jest najczytelniejszy i dobrze widoczny, poza tym jest na nim dość duży herb miasta i MKSu. JEdynie czcionka trochę nie domaga wink.gif
ario
CYTAT(Karolyfer @ nie, 16 gru 2007 - 17:38) *
JEdynie czcionka trochę nie domaga wink.gif

Czcionkę zawsze można zmienić. Czekam na fonty od was dry.gif
Prosty
#3 jest ok, glosuje na #3 biggrin.gif

po dluzszym zastanowieniu :
przód z szalika tył #3
a tyl to szalik 1

byloby jakos kolorowo i zywo
filip13
według mnie mogą być od razu wszystkie trzy biggrin.gif
Kamil_
w 3 jakby dodać jeszcze jakieś nawiązanie do MKS oprócz herbu to myślę że by było ok. Ale jak i gdzie, to nie wiem, nie mam wizji happy.gif
Franek8
chyba wszyscy uznają że 3 typ jest the best xD
Arbas
Jeśli miałbym wybierać, to zdecydowanie wersja 3.

Przód - dobrze, że pośrodku jest herb, czyli coś kolorowego.
Tył - proponuję cały czerwony z emblematem w środku (boki emblematu granatowe, więc bedzie kontrast).
W ten sposób uzyska się z jednego szalika 2 wersje, którymi można w czasie meczu manipulować!

Wersja w ukośne, granatowobiałe pasy byłaby z daleka tak samo mało czytelna jak dotychczasowa.
Szewiec
dokładnie... Trójeczka wink.gif
Michael
Jesli cos to tylko number 3.
wezu_91
1.... 2..... 3 !! Zdecydowanie 3 tongue.gif
Daro
też jestem za 3 tongue.gif
filip13
no to już chyba przesądzone tongue.gif
Prosty
przod :

i tyl :

taka moja propozycja
ario
Ja bym ten trzeci projekt zostawił taki jak jest.
Wolałbym nie kombinować
Goły
Popieram projekt przedstawiony wyżej ... wybór projektu do czwartku 20.12.2007 r . i przy okazji wyjazdu do Bielska można zapisywać się na szaliki .
RuFuS
Popieram i akceptuję. smile.gif
Zibar
Przypiąlem ankietę - tak będzie wygodniej głosować, jesli Wam pasuje napiszcie do kiedy ma trwać głosowanie.

Jeszcze jedno, tak spojrzałem na wzór # 3 i mi sie nasunęło, czy na stronie z logo mks zamiast drugi raz napis DG, moze lepiej KK ?
Tomek_dg
To ja mam jeszcze jedną propozycję co do szalika: wzór 3 calkiem fajny kolorystycznie tylko myśle, że lepiej by było jak by był napis Dąbrowa MKS Górnicza, a na końcach szala byly herby z jednej strony miasta, a z drugiej klubu tak jak to jest przy wzorze 2, a jeżeli do wyboru są te trzy wzory to ja stawiam na numer 2.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.