Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciekawe miejsca na randki
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
markmf
A ja tak z innej beczki. Oprócz kilku lokali, które zazwyczaj są gwarne i zadymione chyba w okolicy jest kilka miejsc gdzie można spędzić popołudnie lub wieczór we dwoje. Mozna by nawet stworzyć swoistą listę takich miejsc i pomysłów jak spędzić miło trochę czasu. A moze ktoś podrzuci kilka propozycji ?
marcin.p
Maxim - bardzo fajna restauracja. Gołonóg ul.kasprzaka naprzeciwko "plusa"
A na słoneczne popołudnia polecam spacery!!! Zielona, Park Hallera
Sebastian22
Pogorie i ich okolice, Zielona, spacery po dzielnicach mało uczęszczanych tj. "za torami" itp....
Moniś
Ja zdecydowanie polecam spacery do okoła Pogorii III (ok 50 min spokojnym romantycznym kroczkiem wink.gif, pizzerie Da grasso i naturalnie Strzemieszyckie Źródełka oraz spacer na Wapiennik :)
Arbas
Do listy dorzucam od siebie Wzgórze Gołonoskie czy Gołonowskie? A może Gołonogowskie?
Przecież to nie od gołego nosa, a od gołych nóg nazwa pochodzi. Sorry jeśli się mylę
i proszę o uzasadnienie sprostowania.
A na rzeczonym wzgórzu zabytkowy kosciół Św. Antoniego i niepowtarzalna panorama miasta
z jedną z największych hut w Europie jak na dłoni. Rzadko z którego miejsca można ją zobaczyć w takiej "rozciągłości".
Czy po spacerze, u "podnóża wzgórza" znajdzie się jakaś przytulna kawiarenka z rachunkami na kieszeń zakochanych, tego nie wiem. Zawsze jednak jak to w małych miescinach bywa, można wziąć ze sobą termos, a w nim herbatę po góralsku.
Życzę miłego spaceru.
picaro
wszytskie tereny zielone są ok, choć przy jesienno-zimowej aurze to spacery nie moga trwać zbyt długo, więc może później KINO (taka mała reklama smile.gif )
Sebastian22
Wzgórze Gołonowskie (tak przynajmniej pisze parafia Św.Antoniego) jest naprawde ciekawą atrakcja - widac nie tylko hutę ale także Pogorie...wszystkie, tyle ze na jesieni aura nie sprzyja przejrzystości to też mało kiedy dobrze widać
Dami7
CYTAT(Sebastian22 @ pią, 09 lis 2007 - 22:36) *
Wzgórze Gołonowskie (tak przynajmniej pisze parafia Św.Antoniego) ...
Stanowczo powinnno być Wzgórze Gołonoskie lub Góra Gołonoska.
CYTAT(picaro @ pią, 09 lis 2007 - 08:50) *
wszytskie tereny zielone są ok, choć przy jesienno-zimowej aurze to spacery nie moga trwać zbyt długo, więc może później KINO (taka mała reklama smile.gif )
Raczej odwrotnie! Wszak autor tekstu piosenki "Umówiłem się z nia na 9-tą" mówi:"...potem kino, kawiarnia i spacer w księżycową, jasną noc..." wink.gif
marcin.p
Również polecam Wzgórze Gołnoskie... Widok z "górki" jest naprawdę wspaniały. Szkoda tylko, że nie jest czynna wieża kościoła, wtedyn byłby jeszcze piękniejszy widok. A po zejściu z "górki" Mexico albo Maxim.
Ada
kurcze słuchajcie jest okropna pogoda- leje i jest zimno!! uwielbiam romantyczne spacery, ale to chyba nie za dobry pomysł na dzisiejszy dzień.... nie mam bladego a nawet zielonego pojecia gdzie moge dzisiaj wyjsc z chlopakiem a co najgorsze on liczy na moja inicjatywe i co tu robic?? pomocy!!!! unsure.gif
marcin.p
Zawsze możecie zostać w domu wink.gif ...Kominek, kolacja przy świecach...
A tak na poważnie to możecie iść do nemo, na piwo, na pizze.
Arbas
Na kręgle, jesli Was stać. Można w kilka par wykupić ścieżkę.
Tam lepiej poznasz swoją dziewczynę, która w sytuacji podniecenia rywalizacją zapomni
o wypracowanym wizerunku i pokaże się szczerze.
loxley
Wes Brothers w Będzinie.
Maryhna
hmmm czy mi sie wydaje, czy bliźniaczy temat jest już na forum?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.