markmf
Sat, 03 Nov 2007 - 08:13
A ja tak z innej beczki. Oprócz kilku lokali, które zazwyczaj są gwarne i zadymione chyba w okolicy jest kilka miejsc gdzie można spędzić popołudnie lub wieczór we dwoje. Mozna by nawet stworzyć swoistą listę takich miejsc i pomysłów jak spędzić miło trochę czasu. A moze ktoś podrzuci kilka propozycji ?
marcin.p
Sat, 03 Nov 2007 - 09:36
Maxim - bardzo fajna restauracja. Gołonóg ul.kasprzaka naprzeciwko "plusa"
A na słoneczne popołudnia polecam spacery!!! Zielona, Park Hallera
Sebastian22
Sat, 03 Nov 2007 - 14:57
Pogorie i ich okolice, Zielona, spacery po dzielnicach mało uczęszczanych tj. "za torami" itp....
Moniś
Thu, 08 Nov 2007 - 19:24
Ja zdecydowanie polecam spacery do okoła Pogorii III (ok 50 min spokojnym romantycznym kroczkiem

, pizzerie Da grasso i naturalnie Strzemieszyckie Źródełka oraz spacer na Wapiennik :)
Arbas
Thu, 08 Nov 2007 - 22:54
Do listy dorzucam od siebie Wzgórze Gołonoskie czy Gołonowskie? A może Gołonogowskie?
Przecież to nie od gołego nosa, a od gołych nóg nazwa pochodzi. Sorry jeśli się mylę
i proszę o uzasadnienie sprostowania.
A na rzeczonym wzgórzu zabytkowy kosciół Św. Antoniego i niepowtarzalna panorama miasta
z jedną z największych hut w Europie jak na dłoni. Rzadko z którego miejsca można ją zobaczyć w takiej "rozciągłości".
Czy po spacerze, u "podnóża wzgórza" znajdzie się jakaś przytulna kawiarenka z rachunkami na kieszeń zakochanych, tego nie wiem. Zawsze jednak jak to w małych miescinach bywa, można wziąć ze sobą termos, a w nim herbatę po góralsku.
Życzę miłego spaceru.
picaro
Fri, 09 Nov 2007 - 08:50
wszytskie tereny zielone są ok, choć przy jesienno-zimowej aurze to spacery nie moga trwać zbyt długo, więc może później KINO (taka mała reklama

)
Sebastian22
Fri, 09 Nov 2007 - 22:36
Wzgórze Gołonowskie (tak przynajmniej pisze parafia Św.Antoniego) jest naprawde ciekawą atrakcja - widac nie tylko hutę ale także Pogorie...wszystkie, tyle ze na jesieni aura nie sprzyja przejrzystości to też mało kiedy dobrze widać
Dami7
Sun, 11 Nov 2007 - 04:45
CYTAT(Sebastian22 @ pią, 09 lis 2007 - 22:36)

Wzgórze Gołonowskie (tak przynajmniej pisze parafia Św.Antoniego) ...
Stanowczo powinnno być Wzgórze Gołonoskie lub Góra Gołonoska.
CYTAT(picaro @ pią, 09 lis 2007 - 08:50)

wszytskie tereny zielone są ok, choć przy jesienno-zimowej aurze to spacery nie moga trwać zbyt długo, więc może później KINO (taka mała reklama

)
Raczej odwrotnie! Wszak autor tekstu piosenki "Umówiłem się z nia na 9-tą" mówi:"...potem kino, kawiarnia i spacer w księżycową, jasną noc..."
marcin.p
Sun, 11 Nov 2007 - 10:19
Również polecam Wzgórze Gołnoskie... Widok z "górki" jest naprawdę wspaniały. Szkoda tylko, że nie jest czynna wieża kościoła, wtedyn byłby jeszcze piękniejszy widok. A po zejściu z "górki" Mexico albo Maxim.
Ada
Sat, 24 Nov 2007 - 12:58
kurcze słuchajcie jest okropna pogoda- leje i jest zimno!! uwielbiam romantyczne spacery, ale to chyba nie za dobry pomysł na dzisiejszy dzień.... nie mam bladego a nawet zielonego pojecia gdzie moge dzisiaj wyjsc z chlopakiem a co najgorsze on liczy na moja inicjatywe i co tu robic?? pomocy!!!!
marcin.p
Sat, 24 Nov 2007 - 13:56
Zawsze możecie zostać w domu

...Kominek, kolacja przy świecach...
A tak na poważnie to możecie iść do nemo, na piwo, na pizze.
Arbas
Sun, 25 Nov 2007 - 11:12
Na kręgle, jesli Was stać. Można w kilka par wykupić ścieżkę.
Tam lepiej poznasz swoją dziewczynę, która w sytuacji podniecenia rywalizacją zapomni
o wypracowanym wizerunku i pokaże się szczerze.
loxley
Sat, 01 Dec 2007 - 10:17
Wes Brothers w Będzinie.
Maryhna
Tue, 11 Dec 2007 - 01:10
hmmm czy mi sie wydaje, czy bliźniaczy temat jest już na forum?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.