Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ratujemy przędzalnię dietla, poprzyjcie petycję do wojewódzkiego konserwatora!
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Adasmos
Witam

Napisałem właśnie petycję do Barbary Klajmon o wpisanie zakładów Dietla do rejestru zabytków. Mają ten sam status, co zakłady Schoena, tzn mogą w każdej chwili zostać na dobrą sprawę rozebrane. Petycja będzie ważna przez 30 dni od dzisiaj, więc śpieszmy się i zbierzmy max głosów poparcia pod tym wnioskiem, po czym wydrukuję to i osobiście wręczę (lub wręczymy tongue.gif ) pani konserwator

Podaję link, gdzie znajdziecie petycję:

PETYCJA

Rozsyłajcie to gdzie możecie, a damy radę :)

pozdrawiam
Adam

To kilka fotek przędzalni. Jest w kiepskim stanie ale wierzę, że można ją uratować :)

Mod: Post edytowany - link do petycji nie działał. Poprawiony na działający.
aero
Dobra akcja. Mój podpis już złożony.
Adasmos
^^ Dzięki :) Kazdy głos jest ważny. Liczymy na Wasze poparcie, dajcie o tym znać znajomym, niech powstanie cały łańcuszek podpisów. Jeżeli uda nam się tym razem wygrać sprawę, a przy tym to nagłośnić, myślę że zmieni się klimat wokół zabytków przemysłowych.

Pozdrawiam
Adam
:)
czemu to tak unikasz tego forum? tongue.gif Udzielasz sie na SSC i FKW a tutaj w wielu lokalnych sprawach mialbys z kim rozmawiac, czego nie mozna zawsze o tamtych powiedziec...
mariuszek
ale to nie jest w dąbrowie!!!!! mozna by ratować inne zabuytki takie jak pomniki. nie wolno ich burzyć, trzeba je szybko remontować bo sie rozpadną. Ja mam zabytkową muszle z kołobrzega i o nią dbam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.